Посещението на Зеленски доведе до скандали, а ще помогне ли за Шенген?

Каква помощ ще изпрати България на Украйна?
8 юли 2023 14:00, Елка Василева
81

Нови скандали избухнаха между президента и правителството след посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас. Поводът бе капацитетът на държавата да изпрати боеприпаси на Украйна и разликата в мненията на премиера и военния министър.

Още по темата
"Различното мнение на премиера и военния министър показват определено желание да се скрие нещо от българската общественост. Нашият въпрос е какво е това? Единият говори как ще дадем всичко на Украйна, освен самолетите, другият – че ще дадем това, което можем. Това е една позиция на България, която се защитава и от нашата институция от много дълго време", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

Подкрепата за Украйна е нужна и ще даде прогрес и за българската държава. Това мнение изрази бившия министър на отбраната Велизар Шаламанов.

"Посещението на президента Зеленски е ясен сигнал и към целия български народ. Всъщност е подкрепа от цялата тази общност, която е застанала зад президента Зеленски. И това е много силно послание към България и към нашите съюзници. Аз съм сигурен, че продължаващата подкрепа за Украйна е най-силният аргумент България да бъде поканена в Шенген и в Еврозоната", каза бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Какво още сподели той за посещението на президента Зеленски и за отбранителната способност на България, гледайте в предаването "Брюксел 1" тази вечер от 17:30 по Bulgaria ON AIR.

Вижте повече в репортажа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
24
 
! Отговори
Хе хе преди 10 месеца
Подкрепата НЕ е за Украйна, а за режимът на Зеленский. Народът на Украйна никой за нищо не го пита. А Пан Зеленский, заяви, че ако Слугите на Народа, неговата партия, отново удължат военното положение, парламентарни избори НЯМА да има. Украинците са обречени да следват своят Фюрер до край!
43
3
 
26
 
! Отговори
Кочо преди 10 месеца
Тия надминават всичките ни национални предатели ! НЕ на каквото и да е "помощ" за арената Украйна. Достатъчно"бежанци" приютяваме. Този навлек продажен вън от България.
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не си струват скандали между българи заради дребен престъпник от чужд произход. Това все едно в къщи да се изпокараме ако влезе комар.
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако Зеленски беше читав, то народът му щеше да го приветства при посещението си в България, както и в други страни, където има украинци. Видяхме обаче друго.
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правителството е скрило че Зеленски освен оръжие е поискал и Йотова. Затова тя сега е бясна на правителството.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поне видя, че не е желан в БГ. Лично президентът му го каза.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БГ то4ка У ... в кримския мост а още по добре в кремъл
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С 300,лепило ли е?
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те толкова обича Зеленски, че чак никакъв украинец не се вясна в София, за да посрещне Зеления. Видяхме колко го обича народа му
35
2
 
27
 
! Отговори
Радка Радева преди 10 месеца
А защо от 72 хилядите украинци в БГ, които дойдоха след войната, не отидоха в София да приветстват и посрещнат президента си Зеленски? Хммного интересно
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз пък се чудя дали ще помогне посещението на клоуна - клошар популацията на пчелите...
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Посещението на Зеленски беше замисляно, приготвяно и тн. С написан сценарий от САЩ дойде
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Подкрепата за Украйна е нужна и ще даде прогрес и за българската държава. Това мнение изрази бившия министър на отбраната Велизар Шаламанов."----------------Без изненади, Шамшаланов почна да ни обяснява че божествени чудеса ще ни сполетят ако обезкостим армията си.
31
17
 
6
 
! Отговори
Румен преди 10 месеца
Много добре чух Путин как се подигра с българската писменост. Била македонска. Каза, че българите са ни врагове . Затова , че са в НАТО/ ако не сме в НАТО щеше да стане като в Осетия и Украйна/. Същото го направи и патриарха на Москва с помпозния кръст на килимявката. Борис ЕлЦин пък каза ,че лелята на св.св. Кирил и Методи е рускиня . Затова колко по далеч е Русия по добра за България
30
4
 
4
 
! Отговори
дедо ви преди 10 месеца
е те скандалите са между нормални хора и комунисти . а знаем какво искат комунистите , нали !
29
0
 
0
 
! Отговори
До до 26 преди 10 месеца
Кой ще ги стреля тези ракети?
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Елитни специални части на Украйна заснеха унищожаването си от "Смелите".. Това стана след нападение край КременнаяБойците от 518-и батальон на 1-ва бригада специални сили атакуваха руския опорник край Кременная.По време на битката украинската щурмова група беше напълно унищожена, пишат чужди агенции.
27
10
 
6
 
! Отговори
Румен преди 10 месеца
До15 Не е антиБЪЛГАРСКИ съюза. НАТО и ЕС са наши признати от обществото съюзи . Те са ни по душа, култура, право, традиции, политика, религия. Това ,че има някои с азиатски виждане на култура, религия, език и живее в България ние европейците го приемаме по човешки не ни дразни , когато пее моннлата от джамията или се говори на азиатски език сред обществото. Истинския европеец е мултилатералист. По същия начин и русофилите трябва да приемат българите като европейци. Тук не е РФ територия.
26
3
 
5
 
! Отговори
До предатели преди 10 месеца
С300, от какво пазят София и Козлодуй? От градушка?
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боку ви каза, че материала е лош, а вие не вярвахте.