Посещението на Зеленски доведе до скандали, а ще помогне ли за Шенген?

Каква помощ ще изпрати България на Украйна?
8 юли 2023 14:00, Елка Василева
81

Нови скандали избухнаха между президента и правителството след посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас. Поводът бе капацитетът на държавата да изпрати боеприпаси на Украйна и разликата в мненията на премиера и военния министър.

Още по темата
"Различното мнение на премиера и военния министър показват определено желание да се скрие нещо от българската общественост. Нашият въпрос е какво е това? Единият говори как ще дадем всичко на Украйна, освен самолетите, другият – че ще дадем това, което можем. Това е една позиция на България, която се защитава и от нашата институция от много дълго време", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

Подкрепата за Украйна е нужна и ще даде прогрес и за българската държава. Това мнение изрази бившия министър на отбраната Велизар Шаламанов.

"Посещението на президента Зеленски е ясен сигнал и към целия български народ. Всъщност е подкрепа от цялата тази общност, която е застанала зад президента Зеленски. И това е много силно послание към България и към нашите съюзници. Аз съм сигурен, че продължаващата подкрепа за Украйна е най-силният аргумент България да бъде поканена в Шенген и в Еврозоната", каза бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Какво още сподели той за посещението на президента Зеленски и за отбранителната способност на България, гледайте в предаването "Брюксел 1" тази вечер от 17:30 по Bulgaria ON AIR.

Вижте повече в репортажа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боли ви каза, че материала е лош, а вие не вярвахте.
23
5
 
11
 
! Отговори
БСП преди 10 месеца
и "Възраждане" останаха българските партии ........................останалите са национални предатели...........надявам се да влезнат в затвора някой ден.................за държавна измяна!!!
22
3
 
18
 
! Отговори
До 10 преди 10 месеца
Асен Василев има любима вратовръзка на aмeби. Подиграва се с България, а стадото покорно си пасе. Протести няма. Всички са доволни.
21
3
 
11
 
! Отговори
предатели преди 10 месеца
ДПС, ГЕРБ и ПП ..............както и ДБ и СДС застрашават националната сигурност на България!!!За затвора са много политици!!!
20
3
 
15
 
! Отговори
предатели преди 10 месеца
Как може даже да си помислите да давате C-300 на украинците, те пазят София и АЕЦ- Козлодуй!!!Много политици има за затвора!!!
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зе"Лю беше поканен от шарлатаните, за да закопаят България. Киро и Асен застрашават националната сигурност. Прокуратурата спи дълбок летен сън..
18
2
 
16
 
! Отговори
Беге Селски Тарикат преди 10 месеца
Колкото и да се карат ще стане това, което наредят от посолството. Другото е прах в очите на стадото. Не на мен де, не на мен тия, на краставичар краставици ще продават, аааааа....
17
2
 
32
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Посещението на Зеленски бе позор за България и раздели още повече народа.
16
6
 
5
 
! Отговори
Румен преди 10 месеца
До13. Обществото е разделено от векове на азиатци и европейци. В историята по далечна и по близка се вижда. Затова и сега европейски настроените млади и стари пътуват на Запад. Тия с азиатски характер пътуват на Изток . Статистиката показва кои какви са .
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако антибългарския съюз е обещал членство в Шенген, това значи, че продажното правителство е обещало неща, заради които бихме ги избесили на площада.
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що за шаманщина? Какви са тия неведоми мистични силни послания? Къде е връзката с Шенген? Що не си кажем имтината? От посолствата са ни посъветвали да приемем Зеленски, а може и Шенген да паднел. Еми да! Послушни сме, що да не падне! Поредните евроекскременти, а иначе подигравка с Българите. Урсула, Киро - всичко е вярно!
13
1
 
18
 
! Отговори
до 7 преди 10 месеца
Добрият държавник НЯМА да допусне да има военни действия. А в Украйна ИМАШЕ от 2014 г. и това го каза и Столтенберг преди десетина дена, оттогава украинците стрелят по тамошното население, което не прие американския преврат. Както не бива да се допускат лоши отношения с Турция или с която и да е наша съседна държава. Зеленски имаше клип в интернет като комик "Письмо моему российскому родственнику", който започва "Я жив, ...пока" (Жив съм, ...засега)
12
4
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
Каквото наредят това ще пратим и песен ще пеем, а идването на актьотчето беше демонстрация кой командва!
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоз Денков требва да се скрие некъде, много е смешен с подлизурщината си :)))
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те скандалите са за онези 240амеби разкарващи безсмислено костюмчетата си из парламата!Народа 99.99% е против всякакви войни и зелени фашисти
9
2
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 10 месеца
Амебо ние имаме редовно американско правителство ти за пионки говориш скрий се ***.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес в руски медии има информация, че руснаците са решили как ще поразяват смолетите F-16, ако ги ползва Украйна. Решението е да поразят координационния център,Защото, пишат,за разлика от съветските модели,които могат да се управляват от различни места, амер. Ф-16 задължтелно имали един координационен център. Какво излиза? Че не е нужно да се стрелят самолетите, а да им се спре връзката. от което следва, че и Българи не може да ползва такива самолети самостоятелно, още по-малко да имат различн
7
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама Зеленски, много добре му го каза на Радев. "Вие на мое място как бихте постъпили? Ще оставите окупатора да си вземе територии от вашата държава?". Ама пък и той не познава добре Радев. Радев направо ще подари България на руските си господари..
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каде отидоха парите 4.400 000 000 USA Долара от първата доставка ?????????????
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Комунизма ще победи и братска Русия отново ще ни исвободи от робството на евроатлантизма. Време е за Възраждане