Минчев: Цветан Цветков продължава да е председател на Сметната палата

Не сме в спор с ГЕРБ кой да вземе здравната каса, заяви той
11 юли 2023 21:10, Нели Христова
9
Минчев: Цветан Цветков продължава да е председател на Сметната палата
Снимка: БГНЕС

Не сме в спор с ГЕРБ кой да вземе здравната каса. Процедурата ще трябва да стартира отново. Това, което целим, е намирането на консенсусни фигури и които да могат да свършат качествено работата. Надявам се да намерим тази фигура.

Това каза пред БНТ заместник- председателят на парламента Никола Минчев от ПП-ДБ.

"Ако имаше план, според който предварително са разпределени по квоти областни управители, заместник-министри, по-лесно щяха да бъдат попълнени тези места. Търсим качествените кандидати чрез макар и малко по-бавна процедура+, каза още Минчев.

По отношение на избора на председател на Сметната палата Минчев коментира: В петък е имало два проекта на решения във връзка с процедурата на избор на нов председател на Сметната палата. Моето разбиране още от самото начало е, че Цветан Цветков продължава да е председател на Сметната палата.

Изборът на управител на БНБ. Тепърва ще се срещаме със сегашния гуверньор Димитър Радев, ще вземем решение как да гласуваме, но ще видим, може би ще подкрепим Димитър Радев, каза още заместник-председателят на парламента.

Той уточни, че категорично подкрепя становището, което изрази мнозинството народни представители - така направеното искане за референдум с така поставения въпрос не отговаря на изискванията на закона. "България е поела задължение да се присъедини към еврозоната, когато отговори на критериите. Едностранно отлагане не отговаря на поетите ангажименти по международен договор. Утре "Възраждане" може да организира референдум дали трябва да се плащат данъци в България", каза още Минчев.

Трябва да бъдат ограничени правомощията на главния прокурор, главният прокурор неизменно е част от политическия живот, това трябва да бъде променено, каза още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Плюс минус преди 9 месеца
Този господин няма дар слово.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом продължава Председателя на СП да е Председател защо не е пускан да влезе в СП и да се занимава с работата му с одитите предстоящи за годината,за таз година сякаш по рано бе казал кои предстоят и бе споменал АПИ с изчезналите финанси раздадени за незавършени,незапочнати работи предстоящи за следващата година,защото 1-ни викат,че оставили много финанси от проекти кога били МС,2-ри викат,че по задължение за свършени работи отпреди ги превели,3-ти,че не тъй ги раздали,че ги взели други те от тях
4
1
 
2
 
! Отговори
Ей преди 9 месеца
Питира с че, какво подкрепяш ти за срещата на на то бе? Сухопътни войски на нашата територия ли? Ще ядете бо. Й. Вече!!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя и денков ли ще оправят дьржавата - потрес
2
0
 
4
 
! Отговори
истина е преди 9 месеца
Всички сте само за далаверата , а никой не мисли за народа !!
1
1
 
4
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Това селску гУвно.... За кво се мисли.... Пак си е гУвно.... ===)))спа кУмплекс беляне за гУвното...