Йотова: Очакваме Скопие да изпълнява договора за добросъседство

Очакваме вписване на македонските българи
12 юли 2023 18:50, Стела Стоянова
20
Йотова: Очакваме Скопие да изпълнява договора за добросъседство
Снимка БГНЕС

"Очакваме Скопие да изпълнява реално договора за добросъседство, както и двата съвместни протокола. Задължително условие, от което България няма да отстъпи, е вписването на македонските българи в Конституцията на Република Северна Македония. Основна ценност на Европейския съюз е зачитането на човешките права. Там, където човешките права не са защитени, там не е Европейски съюз".

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред Кристиан Даниелсон – държавен секретар по въпросите на Европейския съюз на Кралство Швеция. Сред основните теми на разговора между двамата на „Дондуков“ 2 беше разширяването на Европейския съюз.

Даниелсон благодари на България за подкрепата по време на отминалото шведско председателство на Съвета на ЕС, както и за членството на Швеция в НАТО, съобщиха от пресцентъра на президентството.

"Надяваме се на положително развитие през есента по отношение на приемането на България в Шенген. Моята страна отдавна е изпълнила критериите за членство, сигурна външна граница на Европейския съюз е“, заяви вицепрезидентът Йотова и подчерта, че България разчита на подкрепата на Швеция. „След оставката на министър-председателя Марк Рюте не знаем каква ще бъде позицията на Нидерландия", посочи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Таз преди 9 месеца
Се активира последните дни, превода от Москва е влязъл в сметката и
17
5
 
6
 
! Отговори
Петрич преди 9 месеца
Йотова , признайте македонците в България.
16
7
 
5
 
! Отговори
Благоевград преди 9 месеца
Очакваме България да признае етническите македонци и македонки в България и българският съд да регистрира македонските Организации в България.
15
1
 
5
 
! Отговори
Чак пък да очакваме преди 9 месеца
Едва ли някой си вярва на македония ....
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази пиги както и Рундьо се изказват винаги в руски стил, все едно целия свят е техен и всеки им е длъжен да се съобразява с тях, еми няма как да стане сменете подхода!
13
1
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 9 месеца
Явно грешно очаквате:))
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма как едновременно и в Шенген и в Русия , както иска Йотова.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Там в онез години е било друго и наистина са ги карали да се пишат македонци но Македония е област както и Украйна е крайгранична област Има досто общо с това което сега става и добре че не става у нас Но историята си е история и такава държава не е имало преди 1917 Ленин подкрепен също така от Германия и други прави преврата в Имперска Русия
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ние очакваме едно какво очакват САЩ друго да разпалят друга война това очакват Айде бе историци бяма ли документи няма ли Докога македонци ще бият българи
9
3
 
2
 
! Отговори
Цончо преди 9 месеца
Аз и моето дуупе сме страж откъм всякаква македонска атака.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И сз очаквах да се оправите с мутрите и националните предатели и икономически ликвидатори, но си остана очакване! Затова на другите избори - ще видим!
7
5
 
7
 
! Отговори
Лойко преди 9 месеца
Как се пишат 180 000 граждани като македонци насилствено? То да не са 5-6 човека и да ги насилиш да се запижат като македонци при преброяване. България асимилира над 180 000 македонци в Благоевградски окръг,където при преброяванията 1946 и 1956 се декларират като македонци и са болшинство,а не малцинство,над 70 % от населението там.!965 при преброяването изчезва графа -народност ,и всички ги пишем българи.Ако това не е насилствена асимилация,здраве му кажи.
6
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
няма да изпълнява никакъв договор има си сценарии като в украина и те карат понего спрете да издавате бълг документи на когото и да било стига с тези българи5 поколение на тях им трябва само за да шарят по европа защо на преброяванетов македония само 3500 се писаха българи ами по изборите колко гласуват спретесе вече с тези документи
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще отстъпите, ще отстъпите. Тия винаги ги слушаме и накрая все сме съгласни и пее..бани
4
5
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 9 месеца
Колко години още ще ги чакаме. Да ги нападнем като Путин.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Йотови да събират багажа, КСС ще им отнеме гражданството и Тони коляното ще оперира след месец в Минералние води
2
2
 
7
 
! Отговори
aa1820 преди 9 месеца
Задължително условие е промяна в конституцията.....а договора и историята според тази ко...шка са пожелателни, така ли? С вписването на българите абсолютно нищо няма да се промени.
1
1
 
5
 
! Отговори
Помня преди 9 месеца
До Анонимен 1 Не само на Гоце , а и на Станишев