Тагарев: Многонационалната бойна група у нас да бъде засилена до бригада

Това обаче не значи разполагането на 5 000 души у нас, увери министърът
12 юли 2023 18:39, Красимир Ангелов
144
Тагарев: Многонационалната бойна група у нас да бъде засилена до бригада
Снимка: БГНЕС

Предвижда се многонационалната бойна група на наша територия да бъде засилена до ниво бригада, заяви на брифинг във Вилнюс министърът на отбраната Тодор Тагарев.

"Това не значи, че в днешния ден ние ще се стремим тази бригада да бъде напълно окомплектована, което би означавало близо 5000 души да има на наша територия", каза Тагарев. Той добави, че непосредствената цел е България да изгради цялата логистична инфраструктура и да направи всичко необходимо в качеството си на страна домакин, за да може тогава, когато се наложи, тя да бъде усилена до състав на бригада.

Още по темата
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов допълни, че ключовото послание, тук е "бригада тогава, когато е необходимо". Създаването на необходимите условия по думите му поставя предизвикателства пред цялата сфера на отбраната, включително в инфраструктурно отношение и що се отнася до готовността на силите, синхронизирането на системите за командване и управление.

Новите регионални планове на НАТО дават ясно изискване как трябва да изглежда източният фланг на НАТО, когато бъде изградена цялата структура. Това включва подготовка както на различните типове войски, така и на командните вериги, така че да имаме пълна интеграция на войските на източния фланг, каза премиерът Николай Денков на същия брифинг.

"Регионалните планове са първата стъпка. Идеята е как НАТО ще се отбранява, как ще възпира и ще се отбранява в случай на нужда в новата обстановка", допълни началникът на отбраната Емил Ефтимов. (БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Магарев преди 9 месеца
Предател, със земя да се задавиш....
93
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Имам пред вид, че би могъл да си изкарва добре прехраната и по-почтено!
92
1
 
11
 
! Отговори
Филмът Бай Дрън преди 10 месеца
Че да ни пази от военен преврат, или какво Магарев?
91
1
 
5
 
! Отговори
Избирател Пп преди 10 месеца
Прав си суета е да служиш на някого с собственно мнение по добре на всеки който дава пари
90
0
 
8
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Професор Тагарев е служил на сваления с Майдан президент на Украйна. (Който даже може да го е произвел професор). После на този, който го е свалил, после на следващия! Суетата е смъртен грях. Но истината е, че ако Янукович не беше избягал, а беше загинал геройски, така както е ползвал златните бидета, историята щеше да бъде друга!
89
0
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Българския Шолц!
88
0
 
17
 
! Отговори
Снимка на преди 10 месеца
национален предател загърбил Българското знаме и се е хванал за палците наведен и готов да задоволи всички желания на господаря от Козяк... Отврат!
87
1
 
3
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
И аз подкрепям зеленски като избирателите на - пп , само на клавиатурата докато мама ми готвиДаже и боя мятам заедно с яйца дето е купила мама на промоция за-4,50 в кауфланд , ако бях ги купил аз нямаше да ги мятам де признавам , боята пьк остана от ремонта на хола
86
0
 
18
 
! Отговори
Отвратен преди 10 месеца
Тия които ще спирате Русия, отидете вие, не пращайте зорлем украинци. Много от тях умират без да желаят да воюват. Но вие като кървави геймъри , ги пращатате на заколение, като публиката от Колезеума. Защото това било правилното за тях видиш ли. И защо вие решавате??? Вие богове ли сте?
85
1
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 месеца
Тагарев предател. Ще останеш в историята като враг на България и народа.
84
16
 
3
 
! Отговори
88 преди 10 месеца
В БГ няма пливърженици на Зеленски, има против агресията на диктатора Путин и манията за империя на пияните ватенки
83
1
 
20
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
Бих предложил скромно като служил - др тагарев да призове всички - подръжници на зеленски да бьдат обучени за мобилизацияВиждам , имат желание да громят путинЗеленски има нужда от тях
82
13
 
1
 
! Отговори
Мачкай тагарев преди 10 месеца
Тагарев рече . Хиляда българи се бият в Украйна . Нека да ги направим десет хиляди наши тигри и да размажем руските ***. Да сложим на местата им разни копейкини.
81
1
 
18
 
! Отговори
MNENIE преди 10 месеца
Малко математика - 5 000 американци по 20 000 долара месечна издръжка на човек = над 2 милиарда лева годишно . Явно трябва да работим повече за да издържаме чужда армия.
80
0
 
14
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
Другарете подръжници на - пп от младото поколение знаят ли как се изпьлнява командата газИли - за бой , трябва техният идол да ги обучи правили ли са заход през река тунджа с пьлно бойно снаряжение
79
0
 
14
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
Нещо се умалчаха поддръжниците на - пп що така Другаре каде сте -дайте рапорт
78
2
 
23
 
! Отговори
Право в целта преди 10 месеца
Незнам каква майка ги е раждала тези морални уро*и, облечени във власт... Продали са и майка си и баща си в името на мамона.
77
0
 
8
 
! Отговори
Малко за другарете преди 10 месеца
Помните ли - песента служилите с мен - не от другарете а от обикновенните наборници Исправи се гора от стомана , насочете се бойни дулаВ зенитно ракетните дивизиони и танковите батареи
76
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да пращаш оръжия, които да убиват хора от страната, която те е освободила от 5 вековен османски гнет и ти е дала държава. Няма такова падение и такова предателство. Горко ти, Българио!
75
1
 
12
 
! Отговори
Малко за другарете преди 10 месеца
Очи чорнае и молдованка бяха големи хитове на времетоЩе я попеете ли избиратели на денков и тагаренков