Мирчев: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна

100-те БТР-а щели да бъдат от складовете на МВР
13 юли 2023 10:00, Елка Василева
491
Мирчев: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

"Имаме инициатива да бъдат предоставени бронирани машини на Украйна от складовете на МВР, без да засягаме резервите на армията. Това го предлагаме като проект на решение на парламента. Приблизителната бройка ще бъде около 100, предимно БТР-и". Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Още по темата
По думите му инициативата е подкрепена от премиера Николай Денков, министрите на МВР и отбраната, парламентарните групи на ГЕРБ и ДСП, председателя на комисията по отбраната и Бойко Борисов.

Става въпрос за бронирани машини, които са били във вътрешни войски по времето на Възродителния процес в България, но никога не са били използвани. Те са с отпаднала необходимост, част от тях са технически неизправни, обясни Мирчев.

"Украинците са доказали, че могат да правят всичко с това, което получат", допълни той.

По думите му с тази идея по никакъв начин няма да бъде нарушена боеспособността на армията ни, защото това са "бронетранспортьори, които под никаква форма няма да използваме".

"Нашата цел ще бъде, след като изпратим тези около 100 бронирани машини, да получим американска помощ, за да засилим нашите отбранителни способности. Надяваме се това предложение още да важи, то е било валидно към декември 2022 г. Предстоят разговори. Служебното правителство на Радев тогава е пропуснало шанса да направи подобна сделка, става въпрос за 200 милиона долара, с които президентът Радев, който иначе е много загрижен за армията, можеше много сериозно да засили отбранителните ни способности", допълни Ивайло Мирчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 348 Така ли бе уркоп я кажи кой ти е враг на теб и кой агент като ми натрисаш чужда държава дето няма е нищо общо с нея.Каква е Украйната ти на държава в ЕС никакеа.Аде у лево да не изведеш шамарите.
347
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Келепира ще бъде същия като от Афганистан откъдето се върнахме неотдавна! Никакъв! За загубите не споменаваме! Джентълмените от НС не говорят за пари!
346
0
 
0
 
! Отговори
Отговор преди 10 месеца
До Анонимен 347 Вагнер са преминали на наша страна.
345
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 340.А пък аз ще ти кажа,че ако не бяхме си нарязали ракетите СС-23 заради такива като тоя сега нямаше да ми пишеш глупости.А колкото до Турция,турците идват да се учат тук и после не искат да се връщат пак там и даже се учат да сричат "Аз съм българче"
344
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТИ ГЛЕЙ ТИ ДА НЕ ЗАМИНЕШ ДА СКИМТИШ У РУСИЯ, ЧЕ ЩЕ ИМА ЕКСТРАДИЦИЯ НА ВРАЖЕСКИ АГЕНТИ СКОРО.....Ще има омочване на Мууургавелко Възрожденски много скоро! :)))))))))
343
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според ЦРУ пригожин е или мъртъв, или вече е в някакъв затвор- не са го показвали поне 10 дена! Както и армагедон.Ако е мъртъв какво е станало с Вагнер?! На коя страна са преминали?
342
2
 
0
 
! Отговори
ДО 343 преди 10 месеца
ТИ ГЛЕЙ ТИ ДА НЕ ЗАМИНЕШ ДА СКИМТИШ У РУСИЯ, ЧЕ ЩЕ ИМА ЕКСТРАДИЦИЯ НА ВРАЖЕСКИ АГЕНТИ СКОРО...
341
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Обхваща ме срам като чета! Преди няколко години по този начин искаха да облечат имигрантите у нас и събираха стари дрехи от хората! Резултатът беше плачевен,дори гледах камарите изхвърлени дрехи ! Подарявахме и танкове на Македония! Сърбаме си сега чорбата! Украинците искат пари преди всичко! Вземете заеми и раздавайте!
340
2
 
3
 
! Отговори
ГА преди 10 месеца
КВА СТАНА ТЯ: ГОТВИХА НИ РУБЛЯЦИТЕ ЗА 16-А РЕПУБЛИКА, А СТАНАХМЕ 53 ЩАТ ХАХАХАХА АМА МНОГО МЪДЪР ТОЯ ДЖУДЖН БЕ!
339
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ,предлагам,а аз ти предлагам да отидеш в Украйна и там да си ским-тиш колкото си искаш В. Тая процъфтяваща западна демократична държава.
338
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Свирчев,Свирчев за 19 год.в НАТО България е снасяла по 1,5 милиарда лева всяка година.А се напъни и кажи какво сме получили насреща..Много по малко от това което донесохме на съветската армия за три години в България :)))))))))))
337
0
 
1
 
! Отговори
до 339 преди 10 месеца
Според ЦРУ пригожин е или мъртъв, или вече е в някакъв затвор- не са го показвали поне 10 дена! Както и армагедон.
336
5
 
1
 
! Отговори
до Км преди 10 месеца
айде ще ти обясня като на бавно развиващ, квито сте във ***: получаваме териториална цялост. Иначе Турция и твоята русия щяха да ни делнат веднага!
335
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега остава да изпратят русофилите да се бият на страната на Украйна..Никой до момента не знае къде точно е Пригожин с Вагнер, има непотвърдени слухове че бил в Беларус но от сателитите не му виждат армията там! Ще поживеем и ще видим!
334
5
 
2
 
! Отговори
предлагам преди 10 месеца
да им изпратим и фигуранта и копейката, да обяснят в Киев как искат мир и да се предадат доброволно! Ще ги линчуват!
333
2
 
1
 
! Отговори
Км преди 10 месеца
Свирчев,Свирчев за 19 год.в НАТО България е снасяла по 1,5 милиарда лева всяка година.А се напъни и кажи какво сме получили насреща.
332
0
 
0
 
! Отговори
ДО 333 преди 10 месеца
НЕЩО ДРУГО ЩЕ ИЗМИСЛИШ ЛИ, ИЛИ ТАЯ *** ТОТИЯ ЩЕ Я ПОВТОРИШ ОЩЕ 100 ПЪТИ? НЕ Е МНОГО ОРИГИНАЛНА!
331
0
 
1
 
! Отговори
ХААХ преди 10 месеца
НА ТОВА МУ СЕ ВИКА С ТВОИТЕ КАМЪНИ ПО ТВОЯТА ГЛАВА! БЪЛГАРИЯ СЕ ГАВРИ С РУЗИЯ!
330
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 330 Да добре ,ама Мирчев отговаря точно на нея и той и такива като него.
329
1
 
3
 
! Отговори
Предложение: преди 10 месеца
БТР-те да бъдат лично закарани от сбирщайн кЛоалицийка ГРЕБДЪПЪСЪППЛГБТИ+ с призива никога да не се връщат в България!