Мирчев: Помогнахме на Украйна с 20 млн., тя на нас с 5 млрд. лв.

БТР-те не са некачествена техника
21 юли 2023 17:30, Стела Стоянова
128
Мирчев: Помогнахме на Украйна с 20 млн., тя на нас с 5 млрд. лв.
Снимка БГНЕС

Помощта, която България е оказала на Украйна до момента, е на стойност 20 милиона лева, а тя е инвестирала у нас 5 млрд. лева за оръжия. Това заяви депутатът на "Демократична България" Ивайло Мирчев по време на дебатите за даването на бронетраспортьори на Украйна.

"Бих искал да разсея няколко мита, които върлуват в социалните мрежи и сред хората и се надявам с тях да внеса малко успокоение. Първият е, че ако дадем бронирани машини на Украйна, ще намалим бойните способности на армията. Това не е вярно, защото за армията тази техника няма никакво отношение, тя просто е в МВР. И МВР, и армията неколкократно заявиха, че тази техника не е актуална, не зависи и не е нужна нито за МВР, нито за армията. Това са експертните становища на двете министерства", каза Мирчев. Той обясни, че техниката не може да отиде при армията, тъй като тя има достатъчно бронирани машини, пише "24 часа".

Още по темата

"Следващият мит е, че помощта, която оказваме на Украйна, ни струва скъпо. Това не е вярно. До момента веднъж сме оказвали помощ на Украйна и тя е на стойност 20 млн. лева. Украйна до момента от нас е купила въоръжение за 5 млрд. лева, а ние сме им дали само 20 милиона лева. До края на годината между другото тези милиарди, които Украйна е инвестирала у нас, ще станат 7, което я превръща в един от доста големите инвеститори в българската икономика", каза още той.

Депутатът обясни, че БТР-ите не са "качествена техника", което е потвърдил и военният министър Тодор Тагарев. Депутатът обясни, че дори Северна Македония е дала самолети и танкове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: Украйнапомощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да така е, 20млн байТошови лева за БТРите и сега 5млрд в джобовете на партийни секретари от ПП/ДБ и ходжи от ДПС!
102
0
 
1
 
! Отговори
Хаха, преди 9 месеца
тоя е изял цялата пица на КирчУ барабар с кристалите :)
101
3
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
До СВОЙ историята не може да се изтрие, именно русофилите продадоха България на СССР, помогнаха на друга държава да избие хиляди българи и да ни ограби. От една от най-силните държави на Балканите успешно ни превърнаха в последна, като дори гърците и сърбите ни задминаха. Германците ни върнаха Ю.Добруджа, докато руснаците подариха на Румъния С.Добруджа, за да вземат румънска земя. Стокхолмският синдром е доста развит в нашето общество и лечението ще е бавно и мъчително.
100
1
 
6
 
! Отговори
Земеделец преди 9 месеца
Помогна ни, да.Фалира селското ни стопанство, налагат ни да им ядем ***,туризма ни- морето е замърсено,,социалната ни система и получават безплатно оръжия. Слава ли???
99
3
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 106 преди 9 месеца
България е член на НАТО незаконно, без референдум.....................там ни вкара един антибългарин и ционист.................Соломон Паси, един ревлю и лиглю, който ревеше като жена при приемане на България в НАТО и се фукаше с един стар и грозен Трабант...............фуклю!!!
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Още много бой ще има за фашистите в Киев и за наркомана Зеленски..................руснаците си знаят работата!
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленият наркоман ................помогнал на България??Вие добре ли сте, бе??
96
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рашист = българофоб. България е страна от НАТО и ЕС, жалки рашисти. Предатели в полза на русия.
95
1
 
7
 
! Отговори
А преди 9 месеца
защо им е било на МВР да имат бронетранспортьори? Да не би народа да се явява враг на МВР или си функционира като Милиция все още.
94
4
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 9 месеца
С какви пари Украйна "купува от нас техника? С парите, които ЕС й дава и които ние после даваме на ЕС ли?
93
4
 
13
 
! Отговори
Долни предатели. преди 9 месеца
Мекерета. Продажници. Позор.
92
13
 
6
 
! Отговори
Български офицер преди 9 месеца
За коментиралите по долу Руски мекерета - фашистките " Ловни роти " да им отрежат Червените кратуни .......!!!
91
3
 
13
 
! Отговори
Нещо не разбрах преди 9 месеца
Ако си купя китайски лаптоп за 1000 лв., това означава ли че съм инвестирал 1000 лв. в Китай? Ще ми дадат ли грамота като инвеститор?
90
4
 
16
 
! Отговори
Муравей Радев преди 9 месеца
Украйна "купува" оръжие на кредит! Сред войната, България ще бъде накарана да опрости дълга на Украйна, без значение кой ще спечели войната!
89
6
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
КАКВИ 5 МИЛИАРДА Е ДАЛА УКРАЙНА НА БЪЛГАРИЯ БЕЕЕЕЕ! НАЛИ УКРАЙНА НЕ КУПУВАШЕ ОРЪЖИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ДО ПРЕДИ ИЗВАНЕТО НА ПП-ДБ! ЗА 1 МЕСЕЦ ЛИ ГО ПРОДАДОХТЕ :D
88
4
 
20
 
! Отговори
По същество преди 9 месеца
Пращайте всичко на Украйна. Когато МВР, жандармерията и армията няма с какво да ви пазят, ще дойдем да ви наградим за добре свършената работа.
87
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На тебе Мирчев може и да е помогнала. Аз не съм усетил нищо от тези пари.
86
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лъжецът Мирчев се занимава само с външнополитически и военни въпроси. А ПО-ВАЖНОТО е, че той и неговите приятели Иванов, Атанасов, Петков, Василев ... ЗАБРАВИХА КАК СЕ ПОЯВИХА, КАК ИЗОБЩО СТАНАХА ФАКТОРИ. Мирчев изтъкваше успехите на румънците в борбата с корупцията. И той, разбийш ли, щял яко да се бори. Вместо това ни предадоха, предадоха протестите. Направиха така, че техните хора - Борисов, Пеевски, Цонев ... отново стоят челно на най-важния фронт - БЪЛГАРИЯ и продължават да се гаврят с нас.
85
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На русопеците умират от яд ,но свиквайте Просия отива в канафката с отпадъчните води.
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ТваТрееДа е максималенидиот. 200 000 украински емигранти с издръ1жка от 50Евро/ден прави 10 000 000 на ден. По 350 дена са 3.5 милярда годишно за издръжка на мързелива, нагли , коварни нахалитетоидалнакретени. За 600 от войната тияпрасета за нищо получиха "помия " да мляскат посвински. ГавноОтПърви род е тоякапутоид