Румен Гечев: На практика ДПС управлява

Дали "сглобката" има капацитет да прави промени?
27 юли 2023 09:33, Стела Стоянова
57
Румен Гечев: На практика ДПС управлява
Снимка БГНЕС

Имаме управляваща коалиция, което уж не е коалиция, а сглобка. Те обаче се бяха хванали за гушите и се търкаляха на пода в бюджетна комисия, за да си решават проблемите за завоюване на властови позиции. Това заяви Румен Гечев от БСП пред БНТ.

По думите му истинският управляващ е ДПС, които в повечето случаи подкрепят ГЕРБ. Колегите от "Възраждане" също се намесиха доста пъти в полза на ГЕРБ, заяви Гечев.

Решенията се взимат по коридорите на НС, коментира той.

Още по темата

Според него нямаме сигурно управление. Такава е ситуацията, че колегите от ДПС се възползват и практически управляват процесите, допълни Гечев.

Той акцентира, че в бюджета има преписани предложения от БСП, които са внесени от името на ГЕРБ или ПП-ДБ. Даде пример с предложението за повишаване на възнагражденията в НОИ и армията.

Добави, че са предложили преструктуриране на разходи, незначителни промени в приходите, тъй като те са под голямо напрежение. Бюджетният дефицит щеше да се увеличи само с 0,6%, но "сглобката" не прие нашите предложения.

Днес едва ли ще има значителни промени, коментира Гечев по повод гласуването на Бюджет 2023 окончателно в пленарната зала.

За предложенията за промени в Конституцията Румен Гечев коментира, че в момента не се знае кой носи отговорност, а държавните институции изразяват съмнения, че тази "сглобка" има капацитет да прави промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ДПСбюджетРумен Гечев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Е добро утро еми нали затова шишо и бойко вкараха своите хора в протеста - христо и кирил , за да го опорочьт и неглижират
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бюджетът на Румен Гечев е ясен : фалит на банките и 3000 лв за долар . Това го може , доказа го през 1997
16
1
 
3
 
! Отговори
Д. Колавров преди 9 месеца
Този е като Радев-некадрен политик.Най -добре е да си мълчи ,че още помним зимата на 1997г.Доста щети нанесе на хората.
15
1
 
5
 
! Отговори
Професор Фалит преди 9 месеца
Абе Румене , не се ле накрадохте . Това ли ти боде в очите , че не крадете вие
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знам за ДПС , ама Румен Гечев ,който е доказан некадърник /икономически министър през 1997/ и корумпиран : Ровър ,Юн.банк , къща в Симеоново подарък , пари от Путин за избори ... не трябва въобще да припарва до властта . Вместо това 7 мандата депутат , поучава и интриганства . Само затвора ще го оправи този наглец
13
0
 
3
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 месеца
В действителност управлява ОПГ " мутрафон" без значение как се наричат официално отделните кланове!!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този докара долара до 3000 лв.с авера си Жан Виденов. Позор за комунистическата пас.мина.
11
6
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 9 месеца
Ако бяхте в управлението на страната друга песен щеше да пееш комунистическа под лого Тоя цирк го играете 30 години вече
10
0
 
0
 
! Отговори
Tенгри кан преди 9 месеца
Вижте сега, който следи политическите процеси, знае, че каквото и място да заеме ДПС в пполитическата класация на изборите, тя управлява задкулисно.Дори БСП Да спечели и състави правителство, ДПС ще управлява;))) ДПС е ДС , т.е. самото Задкулисие. Нормални избори и управления в България ще има, когато бъде премахната ДПС от икономиката (първом) и политиката в България! Какво каза Карадайъ, преди изборите? Правителство ще има;))) ***, кой да чува? Юр на урните... Договорено бе, още тогава!
9
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДПС са една от най-свестните партии.
8
3
 
3
 
! Отговори
БСП са гадове преди 9 месеца
Червен глу.пак, ами то така беше и когато управляваха с вас. Много ти здраве от Пеевски.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми да, така е от повече 500 години. Кво ни се прави на изненадан. Русия даде повече от 100 хиляди жертви да ни освободи, но ние се върнахме. Който си е свикнал на робство трудно ще го отвикнеш.
6
2
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 месеца
По...точно,Данчо Ментата управлява,защото е председател на Бюджетна комисия. Изучил е...занаята като барманче,на Слънчака.
5
4
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 9 месеца
По-добре ДПС отколкото БСП, повече са патриоти от комунистите, на които изобщо не им пука за България.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДПС нищо не управлява. Комунистите вече се чудят , какви лъжи да мислят. Искат държавата отново да е в хаос и служебни кабинети. Тая партия трябва да бъде изхвърлена от парламента.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Точно ти Румене нямаш правото да изказваш мнение, как може дори да си в политиката още!?? Още помним какво направи едно време с пенсиите и всички други мизерии!!
2
1
 
10
 
! Отговори
опетков преди 9 месеца
По-добре ДПС, отколкото БСП или ПП-ДБ. Този червен, кух динозавър, убиец на банки и основен виновник за катастрофата 1995-96г. докога ще ни го показвате и цитирате. Той няма и два грама мозък, а тръгнал да раздава акъл.
1
1
 
10
 
! Отговори
На практика преди 9 месеца
ДПС не е спирала да управлява