Внесоха предложение за отнемане дерогацията на "Лукойл"

Делян Добрев: Вероятно ще стане през октомври
28 юли 2023 21:11, Александър Попов
65
Внесоха предложение за отнемане дерогацията на "Лукойл"
Снимка: БГНЕС

„Току-що отново внесохме предложението за отнемане на дерогацията на „Лукойл“, както и второ предложение за назначаване на особен управител в предприятието. Подписи сме сложили и с ПП-ДБ и ДПС“, заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, предаде БГНЕС.

„Това ще се случи вероятно в края на октомври. Ще бъде разгледано в началото на месец септември, вероятно прието в края на месец септември, а срокът, който сме поставили за отнемането на дерогацията да се случи без условности до 30 дни след влизане в сила на закона“, каза Добрев.

„Този път сборът на гласовете на трите парламентарни групи трябва да гарантира, че прекратяването на дерогацията е приета с голямо мнозинство след ваканцията през август“, каза Добрев.

„Ние се съгласихме с 30-дневния срок, който настояваха от Промяната. Този срок е за отнемане на дерогацията, а не за предприемане на действия. Сегашният текст е, че в 30 дневен срок трябва да бъде отнета дерогацията. Достатъчно бяхме толерантни към „Лукойл“, след като няма никаква полза за българските граждани, то няма смисъл от дерогацията“, заяви депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Лукойлдерогация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
16
 
4
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 9 месеца
Закривай всичко руско и гонете руснаците към тяхното блато в Азия.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не съм сигурен дали са в състояние. Това е равносилно на национализация и няма да се размине лесно. Ако са толкова принципни защо държавата оставя стратегическото за селското стопанство предприятие Неохим в частни ръце? Приватизирано без пари!
36
6
 
7
 
! Отговори
ДААА преди 9 месеца
Май и Лукойл спират да плащат на тиквата и е бесен и иска да им "размаже мутрата", Ковачки спира да плаща на Делянчо, няма вече лапачка 12 години стигат..........
35
12
 
14
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
Отказваме се от по евтиния петрол защото сме еврогейци. Внасяме скъп демократичен от хамерика. Като евтината газ на послушника Петков. Това да се откажеш от евтино качествено а да внасяш скъпо това е болестно състояние или корупция.
34
5
 
7
 
! Отговори
НЕМА ВЕЧЕ Лукойл... преди 9 месеца
У БЪЛГАРИЯ "ШЕЛ"- ше е добре дошел...хахахааа..
33
10
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 9 месеца
Голяма Грешка!-:) И в момента в който няма петрол в Лукойл и няма Гарова,дупе да ви е яко Еййй продажници Американофили!!!-:))
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
28 не са басни имаше такъв период сега някой друг го овладя не знам кой . Беше до март месец имам приятели караха на там на доста солено навло после падна като се включиха много тарикати. Сега никои не кара
31
7
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 9 месеца
КРАЙ--НЕМА ВЕЧЕ РУСКИ ДОСТАВКИ НА ПЕТРОЛ ОТ НОВОРУСИЙСК---ТЕ ЩЕ СА ЗАКОННА ВОЕННА ЦЕЛ НА ВСУ С НОВИТЕ С--500...!
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цените на горивата ще се вдигнат, защото подкрепяме Украйна и сме във война и налагаме санкции на Русия. Това ще ни кажат от Мафията на Тримата големи измамници.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Очаквам да свалите цените не стане ли значи калпаво си вършите работата или крадете
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
АЕЦ също ще затворат от НАТО.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Плановете им са тайни. Какви са бъдещите им творчески планове? Откъде ще внасят петрол, колко ще струва? Хасковският аватар на Боко не казва най-важното. Те вече имат планове за овладяване на Лукойл и продажбата му на Доган, Пеевски, Боко и Пинокио за 1 лев. Добре е да стане държавна частна собственост и печалбите от търговията от целия Балкански полуостров да влизат в бюджета. Но мошениците са намислили друго, което крият.
26
0
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
А какво става с басните, че 60% от дизела за ВСУ идвал от Нефтохима? Борисов и ПП-ДБ искат да оставят Украинската армия без гориво ли? Борисов ви е бе, тъпигеози! А вие не се усещате!
25
0
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 9 месеца
дерогация -има много значения...а този Роско-2 може ли да говори по български,на майчиният си език...а то голями патриоти ..а ищползват английска дума.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хасковската селищна система - враг номер едно на руския империализъм!
23
0
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Премахването на дерогацията работи в полза на руснаците, Борисов и ГЕРБ искат да създадат революционна ситуация, горивата ще поскъпнат до нивата на европейските - 3,50-4 лв за литър.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като стане бензина 10 лева на семейство Флинстоун ли да си играйкаме?Не може да ме убедите,че от посредници ще е по-евтино.Същата работа като с газа...после ще ни убеждавате как по-скъпото било по-евтино и ще даваме пари пак за руско,но с надценка,защото политиците са ни балами.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Национализация на едрата промишленост - добре. Но въпросът е, че ще я откраднат и пак ще я подарят на западен изнудвач и печалбар, който да прибира милиардите всяка година, а на западен изнудвач не можеш да наложиш санкции и да му вземеш собствеността.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе шефот на Лукойл не беше ли пръв приятел на Борисов нещо от сватбата с кум и тн ми се върти тука
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Луд умора няма. Евролевите градски софийски десни са побеснели.