Военният министър: Няма опасност за живота на политиците, попаднали в "Миротворец"

Тагарев посочи, че сайтът има комуникативни последствия, но няма пряка заплаха
9 авг 2023 17:45, Йоана Цонева
202
Военният министър: Няма опасност за живота на политиците, попаднали в "Миротворец"
Снимка: БГНЕС

Военният министър Тодор Тагарев увери, че няма пряка опасност за живота на политици, общественици, учени и журналисти, попаднали в украинския сайт "Миротворец". Коментарът си той направи след заседание на Министерски съвет.

"Това е неправителствен сайт от група граждани, които изказват неудовлетворение от начина на поведение и пропаганда на друга група граждани, която в частност накърнява интересите на Украйна и поддържа руски позиции в този конфликт", уточни военният министър.

Тагарев посочи, че сайтът има комуникативни последствия, но няма пряка заплаха за живота на попадналите хора в него.

Още по темата
По отношение на вчерашната му среща с президента Румен Радев, Тагарев обясни, че изпълнителната власт и президентът имат разписани правомощия по отношение на сигурността и отбраната, които са описани в Закона за отбраната и въоръжените сили.

"Длъжни сме да работим институционално заедно. На вчерашната среща, която не е първа, дискутирахме проблемите, които имаме в областта на сигурността, в областта на развитието на армията и на въоръжените сили, както и потенциалните решения. Надявам се, че ще имаме такива регулярни срещи през времето", коментира военният министър.

По думите му най-нормалното нещо е изпълнителната власт да се среща с държавния глава, да обсъждат проблемите и да се търси съгласие за начина, по който да се решат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
7
 
4
 
! Отговори
А може би преди 9 месеца
И живота на тези ,които подкрепят войната и военнопрестъпника, бункерното джудже, не си заслужава да се притесняваме....
85
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Магареф да обясни що няма едино американско политическо лице в сайта въпреки че има видни фигури ,които са негативно настроени срещу украйна например робърт кенеди младши или полковник Макгрегър бивш съветник на тръмп или създателя на ПинкФлойд
84
4
 
15
 
! Отговори
мнение преди 9 месеца
Тагарев винаги претендира да е осведомен, работил е в МО на Украйна. Не може да не знае, че този сайт е създаден с подкрепта и съдействието на украинските служби. Дори в началото това е било изписано и в сайта. По-късно като се раздхва случая тази информация е премахната от сайта и укранските служби отричат участие.... ако има кой да им се върже. Тагарев дали се е вързал?
83
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поредният неадекватен
82
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тагарев, нищо не свърши, не помогна на българските граждани из терористичния сайт на украинската държава Миротворец. Подавай оставка, пак излъга народа и застраши живота на български граждани с действия и бездействия.
81
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Даммм, това беше много любопитно. За Украйна работил без пари, за България работи срещу пар Поне не се е чуло, че си дарява заплатата или не взема такава. Може от скромност да не го е обявил. :)))
80
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изкараха ли всички български граждани от терористичният сайт на украинската държава "Миротворец"? Присъствието на тези хора в терористичният сайт Миротворец е вече заплаха и терор върху тях и репресия срещу тяхната работа и живот. Възниква основателен страх за живота, което е заплаха за убийство от страна на украинската държава.
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тагарев не взел нито една гривна заплата от Украйна докато бил съветник на МО. Сега защо му плащаме заплата? Защо не работи за България без да взема един лев? Или щото в долари му плащали от посолството се прави на голяма работа? И се хвали, че не е взел нито 1 гривна на всичко отгоре за капак.
78
2
 
9
 
! Отговори
абе, хей преди 9 месеца
още ли си тука, качвай се на първия БТР и повеждай колоната от трошки към любимите ти хохли....ескадрила бойни хеликоптери К-52 Алигатор вече ви чака!
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Комунистическа межудурка.
76
2
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 9 месеца
Тоз що не отива да освобождава Бахмутя а ми дрънка тука само простотии!?Мешката със суха храна за три дена,напальонки и на фронта!Бегооом марш!
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 91 Твърдо СРЕЩУ НАТО! -:)
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Единият доносник за данни на българи е Асен Генов. Някой знае ли кой е другия?
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи пряка опасност няма,но непряка има така ли да го разбираме министъра...
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този " командир" на жалката но армийка от един стадион " войници" и " политиците" ни ли ще започва да " пази"? Не вярвам нито дума на този човек! От къде го изровиха ГЕРБ и ПП- ДБ? Трябва да нямаш Очи а Дупки,за да заемеш подобен пост при тези Политически Превратаджии!-:( Българска армия при Американците днес просто нямаме! Слабичка,слабичка,та чак ми е неудобно че съм българин!-:( Така е и в цяла Европа за съжаление! Единствено Русия се държи достойно във военно отношение! Факт! Воюва с всички!
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тагарев, ти ли държиш кода за сайта? Сървърът да не се окаже в България? Много си уверен нещо, а това мирише на съучастие.
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нагъл плъх!
69
2
 
14
 
! Отговори
Реципрочно: преди 9 месеца
Магарев да бъде вписан в руския сайт "Новичок"...!!!!!
68
1
 
11
 
! Отговори
Енко преди 9 месеца
Когато руснаците потопят зърновоз в български териториални води, Тагаренко ще има Честта да обяви Война на Русия, да задейства член 5-ти и да чака киборгите от НАТО да дойдат на Помощ. А може и Буданов да нареди саботаж, който да изглежда като нападение от руска страна, възможностти всякакви, а и в нашата политическа "класа" кр:::ет:::ени колкото щеш.
67
2
 
10
 
! Отговори
Бътчер ин акшън преди 9 месеца
Тоя сатър директно казва че останалите, "не политиците" ще бъдат изтрепани