В кадър: Групова снимка пред МОЧА с чук в ръка

От "Левицата" и от БСП пък се срещнаха с МВР министъра Калин Стоянов
Обновена: 22 авг 2023 20:01 | 22 авг 2023 20:01, Йоана Цонева
377

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Събитие под наслов "Групова снимка пред МОЧА с чук в ръка" организира днес от 18 часа Светлозар Раянов - човекът, който пръв строши надписа пред монумента на окупатора заради фалшивото твърдение, че съветската армия е освободила България.

На 23-и февруари т. г. той счупи с чук надписа "На съветската армия освободителка от признателния български народ". По-късно от БСП-София възстановиха плочата, възхваляваща окупаторите от СССР, но фенове на футболен клуб "Левски" преди седмица отново я строшиха.

Светлозар Раянов е научен работник в областта на екологията, д-р на науките от Техническия университет в Дрезден.

В анонса за събитието тази вечер той уточнява, че чуковете са само за общата снимка, че не трябва да бъдат използвани и че участниците в акцията по никакъв начин не трябва да влизат в контакт с хората от палатковия лагер, който брани ПСА.

От "Левицата" и от БСП пък се срещнаха с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов по повод информациите, че в четвъртък се  "подготвят нови провокации и нападение над палатковия лагер и паметника на съветската армия".

Лидерът на БСП - София Иван Таков отбеляза, че разговорът с министър Калин Стоянов е бил конструктивен и политическите формации са получили търсените гаранции за опазване на реда. Той припомни, че паметникът неведнъж е ставал обект на героизирана вандалщина и изрази надежда, че подобни събития няма да се повторят.

Мая Манолова призова за сваляне на напрежението и посочи като виновни градските управленци. А подстрекателството към вандализъм идва именно от градската десница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Един файтон хора. Толкова са психо десните.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цвета на България е в тези палатки!
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Един Българин не е убит от руски войник и руски войски не влизат в България след 9 септември . Всичко е правено от маргинали , като тези дятковци
10
19
 
7
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Русофилите в палатките да ходят пред общините и пред министерството на финансите да бранят парите на хората, защото там трябва да е истинската стража, и да има физическо присъствие да се стряскат корумпираните кметове и държавна администрация!Само че ще изпаднат в шок, ако знаят че големите бонуси и поръчки отиват пак в русофили, само че с бели якички и олигарси!!!Агент Кари Лоурънс!ЦРУ!!!
9
12
 
14
 
! Отговори
Пурко Господинов преди 8 месеца
Ако италианците бяха българи, нямаше да има Колизеум, нямаше да има Траянова колона, нямаше да има триумфални арки. Ние унищожихме вече 2/3 от паметниците и монументите, малко още остана. Рушете и трошете, герои. За какво е тая история. Назе не ни требе
8
5
 
6
 
! Отговори
Строител: преди 8 месеца
Докарайте превъзбудените ентусиасти на строежа! Ще могат да се изявят на воля,инструменти и материали има за всички! На работа,др0гарЕ демокрадци! Работа,работа,работа - нали така казва вожда на любимата ви Интимната коалиция?
7
3
 
24
 
! Отговори
Добро, добро ;) преди 8 месеца
"Демократи със сърп и чук в ръка!" ...муааааа, ха ха ха ха ха...
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СТРА ГАЛЕВА КЪДЕЙ
5
5
 
22
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
мЪлоумняци Сър... ===)))
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То добре сте се подготвили, ама накрая кой ще ви плати? Шорош заяви, че се изтегля от Европа, спира кланчето.
3
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само толкова киевски фашисти ли се събраха?
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Демократи със сърп и чук в ръка!
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СЪС СЪРП И ЧУК В РЪКА, ГРУПОВА СНИМКА НА ДЕМОКРАТИ!