Радев не пусна Петър Тодоров, но той сам подаде оставка

Обвиненията срещу мен бяха грозни, заяви той
30 авг 2023 16:30, Нели Христова
123
Радев не пусна Петър Тодоров, но той сам подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка, съобщи самият той, предаде репортер на БГНЕС.

Новината идва след отказа на президента Румен Радев да го освободи.

"Ще продължим да работим трудно", посочи вътрешният министър Калин Стоянов след отказа, получен от държавния глава.

"Извървях целия професионален път като полицай, преминал съм през всички нива, за да стигна най-високото", заяви той пред журналисти и отбеляза, че близо 34 години е в системата на МВР.

Още по темата
"Настоящото политическо ръководство на МВР няма волята да продължи борбата за законност", каза още той и допълни, че мотивите за исканата му оставка нямат никакво основание, а обвиненията са били грозни.

"Мотивите да се иска моето отстраняване нямат никакво отношение към работата ми, а са в записа на едно партийно събрание, което реши тяхно МВР да организира изборите. Професионалната оценка за свършеното от мен и колегите ми, са Докладите за дейността на МВР през 2022 г. и през първото полугодие на 2023 г.", каза още Тодоров.

"Категорично не желая да ставам част от опита за политическа употреба на МВР. Поголовната смяна на областни директори, показали изключителни резултати в борбата с купуването на гласове, показва точно това. Откакто станах главен секретар, МВР демонстрира пълната си решимост за борба с това порочно явление. Не искам да гледам как се разгражда нещо постигнато", категоричен бе той.

"При встъпването си в длъжност Калин Стоянов заяви на служителите в МВР, че е един от нас. Всеки ден оттогава доказва, че това не е вярно. Ако министърът наистина беше останал верен на МВР, нямаше да нанася вреди върху системата под политически натиск", каза още Тодоров и отбеляза, че колегите му винаги ще имат приятел в неговото лице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя пък що се дава без бой?
78
3
 
7
 
! Отговори
Правилно! преди 8 месеца
Не беше нужен никому!
77
10
 
5
 
! Отговори
расПутин преди 8 месеца
Не бутайте руските паметници докато не свърши войната Русия-Окрайна.Ако победи Русия ще трябва да се гърбите и да строите нови.
76
0
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 8 месеца
Специални поздрави за вальовците. Единият е МАРКОВ, я другия ИВАНОВ. Общото между тях е, че и двамата са ми приятели. При това, големи. Разликата е, че идиният е израстнал в Слатината, а другия в баховицата. А пък, чорбаджи Славьо ги познава и двамата. А и ми е бржотовчед на всичкито отгоре. РАДОСЛАВ СЕ КАЗВА, РАЗБИРА СЕ. ТОДОРОВ, НИКОЛАЕВ Е. А пък ние с него си имаме един прадядо. Земите, горите и имотите. Не сме бедни. Ама изобщо не сме.
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Толупа,Киро и тия от ДБ под вещото ръководство на Ам.Посолство вартът големи игри и далавери.Слагат и отстраняват който си искат.Мафия .
74
4
 
9
 
! Отговори
КОЙ ОБЯВИ ВОЙНАТА..? преди 8 месеца
КОЙ ОБЯВИ В СПИСЪКА БЪЛГАРИЯ ЗА ВРАЖЕСКА ДЪРЖАВА..??---РУСИЯ......КОЙ ПОДКРЕПЯ ВРАЖЕСКА РУСИЯ..?? - - -РУСОФИЛИТЕ....... КАКВО НЕЯСНО ИМА..??
73
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ЧЕГЪРТАМЕ РУСОФИЛИТЕ 76 Абе пъпешник престани с тия русофили и Русия. Ако някой е предал интересите на България да се осъди от съда и тогава може да се отстранява от пост. След като няма доказателства за предателство значи само си чешете езиците.
72
6
 
10
 
! Отговори
ЧЕГЪРТАМЕ РУСОФИЛИТЕ преди 8 месеца
ОТ СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ..... ЗАПОВЕД ОТ НАТО..... РЕЗОННО И СПРАВЕДЛИВО... НЕ МОЖЕ ДА ОСТАВИШ ВРАГ С НОЖ ЗАД ГЪРБА ТИ....
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво е това деление в държавата на наши и ваши не мога да разбера. Човек или си върши съвестно задълженията в името на България или не.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Калинката също да подаде също оставка.
69
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бе той Бойко си знае задачата и няма да прави резки движения.ДПС също знае задачата.Радев е свършен като президент и то заслужено.Много лицемерие и фалш в този човек.Разтурил семейството си, ама ще ни обединява- няма такъв филм.За ВВС се каза, самотирал и я довел до жалко състояние.И партия да направи след импийчмънта все тая.
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спасението е Бойко да разтури сглобката и да измете ПП и ДБ .
67
8
 
4
 
! Отговори
Али преди 8 месеца
Президента станал за смях на целия свят! Вие нормални ли сте, какво направихте вие от пп и герб. Изложихте се пред цялата слънчева система да ва *** продажници пропаднали.
66
1
 
4
 
! Отговори
до преди 8 месеца
Ами затова има НС , което да го пусне по пързалката.Не и Ердоган, онзи има грамадно влияние и армията на Турция е силна.Този е последния мохикан на старата соц носталгия.Вижте и БНТ, там 10 ноември 89г. още не е дошъл.
65
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя Радеф стана за смях пред целия свят с глупостите си
64
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев, не се правете на важен.Не сме Нигер.В ЕС и НАТО сме.Вие сте анахронизъм и политически труп.
63
5
 
3
 
! Отговори
Гешев преди 8 месеца
Пешо,защо те прекараха и тебе.Сам да си подадеш оставка ?,мирише ми на заплаха от БГ.Мафията и Козяк.По добре оставка отколкото да отидеш при Трактора.
62
2
 
4
 
! Отговори
Русофилите са преди 8 месеца
Номенклатурите от София, Пловдив, Варна, Бургас.....Те станаха "граждани" благодарение на Русия. "С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ТЕРЗИЕВ-ЗА КМЕТ НА СОФИЯ". ???
61
2
 
12
 
! Отговори
Нео преди 8 месеца
Това е по-достойна постъпка от тази на Радев. Аз на негово място не бих се гордял със стажа си МВР, защото нещата там са меко казано незавидни. Шефът му в президентството също има не малък стаж на ръководни длъжности във ВВС, но остави след себе си пълна разруха. Той обаче не подаде оставка, а се пенсионира и то след като му предложиха да участва в изборите за прецедент.
60
7
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 8 месеца
Да бе сам я е подал другия път Стана за смех пред света и той и зеления чора п