Денков очаква лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ следващата седмица

Алексей Петров не е участвал в създаването на кабинета, категоричен е той
2 сеп 2023 19:15, Анисия Иванова
191
Денков очаква лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ следващата седмица
Снимка: МС

Антикорупционното законодателство е една от най-важните теми. Последната информация, която имам е, че в Народното събрание има съгласие как да изглежда в краен вид антикорупционният закон, така че очаквам в следващите няколко дни той да бъде приет на второ четене и така да изпълним една от най-важните задачи за тази година. Това заяви при посещението си в Китен министър-председателят акад. Николай Денков.

Тази вечер той ще се включи в официалната церемония за закриването на 21-ото издание на Националните летни студентски игри "Летен университет". Денков допълни, че именно антикорупционният закон е една от спойките на управлението.

Още по темата

Той допълни, че очаква да има лидерска среща между "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС през следващата седмица. На въпрос името на Алексей Петров фигурирало ли в разговорите за съставянето на правителството, министър-председателят отговори отрицателно.

Името на Алексей Петров не съм го чувал изобщо по време на дискусиите за правителството. Задайте тези въпроси към хората, които споменават това име, каза акад. Денков.  Премиерът добави, че т Алексей Петров не е участвал в създаването на правителството.

Знам как съм избирал министрите, знам как сме обсъждали кандидатурите им. Алексей Петров никога не е присъствал, не е участвал в дискусия, не е предлагал имена. Той не е имал отношение към това правителство. Да, може да е имал някакво отношение да се срещне с някого, но това не е съставяне на правителство, допълни премиерът и посочи, че към този момент не е разговарял с Кирил Петков по темата.

На въпрос какво, според него, е имал предвид лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, посочвайки днес, че Алексей Петров е помогнал с логистика за съставянето на правителството, министър-председателят отговори: „Нямам представа.“ (С. Димитров, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Axa! Пak шe rи cъrлacyвa nocoлcтвoтo...
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Алексей Петров записа Мишо бирата и Лойко, но Цацата и Геша зеха парите.
62
2
 
6
 
! Отговори
Денков преди 8 месеца
Очаквам Боко и Кирчо да се разберат под юргана и когато са готови да ме извикат за да ми подадат приоритетите с директно впръскване. Затова сглобката е стабилна, защото ние се обичаме един друг.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А българският народ очаква да подадете оставка
60
0
 
6
 
! Отговори
бай кръсник преди 8 месеца
Бащата на шефа на пепе Петко Петков и шеф и на Денко е агент на Трактора.
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каква сглобка. Това си е чис резил. Трябва да се каже прямо куме в очи. Резил за България и за демокрацията въобще Две борещи се и ненавиждащи се партии в коалиция Задайте си въпрос в името на какво. Що не се обединят за следващите избори?
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой ще осигури логистиката? Другата мутра ли?
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЗАЩО САМО СРЕЩА С ГЕРБ А СДС НЕ ГИ СМЯТАТ ЗА ЖИВИ
56
3
 
5
 
! Отговори
Б.Борисов преди 8 месеца
Аз гръмнах Алексей Петров!
55
1
 
3
 
! Отговори
парите са в крадците преди 8 месеца
Вече 34г. със сигурност.
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пука му на денков употребен нали пьлни яко джобовете
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко е тъжно да си употребен академик.
52
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Е то какво да измисля борисов ако не ги натири ще започнат протести и ще потъне заедно с тяхТой си решава вече загуби поне -7% или повече заради тях на избориДруги казаха повече никога за герб борисов ни предаде имам предвид уволнени освободени от - пп кадри
51
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 8 месеца
Подайте си Колективно Оставката Политически Превратаджии! " Жълтите павета" дано бъдат наредени до краят на септември! Защото Ще са ни Нужни на нас Протестиращите Срещу вашето Лицемерие и Безочие! -:)
50
4
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 8 месеца
Да си знаете, че Борисов изобщо не се чуди какво да прави.Той никога не импровизира.Всичко, което Борисов прави или казва е премислено с минимум 5 хода напред.Първо хвърля димка, след това конфети, изчаква тактически, лавира и накрая пуска фойерверките.Нищо не е случайно изпуснато.В главата му е като мощен процесор. Мимикрията го прави успешен през всички години. Много обича да се прави на три и половина, но вече хората знаят,че това е запазената му марка. Измислил е всичко до последния детайл.
49
0
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 8 месеца
Представям си как се заласват от смях ония на запад - докато - пп тата викат мутри вьн - морал в политиката като знаят кой стои зад тях
48
2
 
6
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Според мен е време - баце да ги натирва и да очакват нови избори без ала балаОсвен ако не са лобирали за тях и други сериозно хора като трактора и маджо с които шега не бива
47
0
 
9
 
! Отговори
Хаха ха преди 8 месеца
Ние сме за нов морал в политиката рече кирчо в едно интервю
46
0
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 8 месеца
Кирето с баща приятел на трактора се издигна бьрзо - ние да му мислим какво ще правим дето нямаме такива приятели като кирчо и христоИ тока като ни изкарат на борсата не можем си плати
45
0
 
6
 
! Отговори
Иван Анисий : преди 8 месеца
Зоопарк бг - среща между Лени8еца,Мравояда и Зайко Байко...