Тагарев: Малко са бройките ракети, които даваме на Украйна

По думите му има и български граждани, работещи в полза на Русия
6 окт 2023 09:35, Нели Христова
263
Тагарев: Малко са бройките ракети, които даваме на Украйна
Снимка: БГНЕС

Малко са бройките ракети, които даваме на Украйна, но ние ще изпълним решението както е дефинирано. Всяка година се установява колко ракети са неизправни, колко са с изтекъл ресурс, основаваме се на анализи, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред bTV.

Предполагаме, че украинската страна ще успее с помощ да възстанови негодни боеприпаси, ние нямаме капацитета да ги възстановим. Дали МО има писмо, с което се казва, че не можем да поддържаме ракети, не мога да кажа, но има процедури, които не са достигнали до удовлетворителен резултат, добави Тагарев. Имаше истерия в информационното пространство до какво ще доведе даването на ракети за Украйна, уточни той.

Русия води агресивна война срещу Украйна и тя ползва канали за въздействие, включително и срещу страните, които оказват помощ на Украйна. Всички въоръжения са получавани от Съветския съюз, а не от Руската федерация, уточни Тагарев.

Наша отговорност и морално задължение е да помогнем на Украйна да се защити. Украйна разчита на цялата международна общност, за да защити суверенитета си, каза Тагарев. Списъците за военна помощ са много дълги, дискутират се във формат Рамщайн. Много са ясни приоритетите – противовъздушна отбрана, за да се защити цивилното население на Украйна. Имаме техника, която можем да дадем. Тези 100 БТР-а, с които малко се забавихме, бихме могли да ги дадем от бившите вътрешни войски. Ние няма как да помогнем, обаче, с най-модерната техника, заяви Тагарев.

Във връзка с експулсирането на руските свещеници, Тагарев каза, че не се е интересувал, но са излезли доста данни и информация за поддръжка на такъв тип организирани и военизирани организации на наша територия. Те са известни отдавна , нарекли са себе си "Васил Левски", Шипка, те са поддържани от Кремъл. Тук говорим за български граждани, които няма как да бъдат експулсирани, но нямаме информация какви са действията срещу тях. Те ходят заедно с хора от други страни за някаква военна подготовка. Това също представлява опасност за нашата национална сигурност, каза Тагарев.

Не мога да кажа за контрол на тези процеси, но в последните месеци не съм чувал нищо за тези организации, може би по някакъв начин се е въздействало, коментира Тагарев.

Влизаме в петия месец на нашето управление, за първи път се иска оставка на кабинета, но основания за това не виждам. Този протест на енергетиците отдавна е политически, там не става дума за работни места и компенсации, а е предвидено отдавна и миньорите действат с политически цели. Загубите, които търпи България от тези протести, са много съществени. Ако някой се притеснява за работата си, те са добре дошли в армията, имаме нужда от хора първа категория труд, поне 1000 души може да вземем, добави Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този пишман министър, за който гласуваха ГЕРБ и ДПС, ПРОДАДЕ България! И не забравяйте, че той действа не като министър на РБ, а като представител на ВСУ в България! Боце, Пеевски, имате ли ум да гласувате за разоръжаването на своята държава!
219
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Рано днес 7.10.2023, след 50 години сравнително не съвсем ненормално поведение, палестинската секта Хамаз навлезе в процедура на РИТУАЛНО САМОУБИЙСТВО ! Бедните, те не знаят какво правят ! Не че някога са знаели...
218
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русофилите викат Русия да ги освободи от Европейския Съюз. Ако дойде, ще ги прати на фронта в Европа, както през 1944 1945 и през 1968 !!!!!!!!!!!
217
0
 
2
 
! Отговори
България утре преди 7 месеца
Когато законите защитават частната собственост и семейното предприемачество, а бандитите работят в затворите, за да си плащат издръжката, ТОГАВА МОЖЕ ДА ПРИКАЗВАМЕ ЗА ПРОМЯНА ! ПРИ СЕГАШНИЯ БАНДИТИЗЪМ КАКВОТО СЕ ПРОИЗВЕДЕ, ИДВАТ БАНДИТИ И ГО ОГРАБВАТ БЕЗНАКАЗАНО, ЗАЩОТО ПОДКУПВАТ КЪДЕ ЛИ НЕ ! БЪЛГАРИТЕ ОТИВАТ НА ЗАПАД, КЪДЕТО ИМА ПОЛИЦИЯ, СЪД И ЗАТВОРИ ЗА БАНДИТИТЕ ! В УЧИЛИЩЕ ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА НАУЧАТ, ЧЕ НИСКА ПРЕСТЪПНОСТ ОЗНАЧАВА БОГАТ НАРОД !
216
1
 
2
 
! Отговори
Магарев преди 7 месеца
Ако ни каже на вън пече хубаво е,по-добре не излизайте!
215
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тагаренко дали е пял песни на Вили Кавалджиев на микрофона на Зеленски? Как мислите?
214
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
София се вдига на протест срещу безобразното презастрояване! Срещу подкупните общинари
213
6
 
11
 
! Отговори
ББ преди 7 месеца
Всякакъв друг, но не и български министър.
212
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
те и от преди войната вече 34г.след освобождението работят за раша.
211
2
 
13
 
! Отговори
Верващ преди 7 месеца
Тагарев: Малка е бройката ракети, които даваме на Украйна .... но за сметка на това е засекретена.
210
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само едно не мога да разбера. Защо наричате Путин джудже. Зеленски тогава какъв е, като е по-нисък от Путин. Палечко ли, микрон ли или гном да го наричаме.
209
16
 
4
 
! Отговори
Мозък в болничен преди 7 месеца
Ачкайте в гащите, копейки
208
5
 
19
 
! Отговори
Б.Бонев за Тагарев преди 7 месеца
"Пълно куку.Прокуратурата съобщава, че ДАНС не са посочили конкретни престъпления на свещениците, това плямпало започна да съчинява подготовка за въоръжено въстание.И му се привижда "Червения Поп Андрей". С руско гражданство.Пък миньорите да отидели в армията, щом се притесняват за работата си.А не може ли ти да отидеш да копаеш в мината,некадърник смотан.Ще ти посочат точната дупка за копаене.Поне веднаж в живота си да изкараш парите си честно, а не в служба на чужда държава.
207
1
 
10
 
! Отговори
Зъл ветеринар преди 7 месеца
До анализатор> ...ще си умре в затвора.Защото присъдата му ще бъде много голяма.И защо му трябва на народа да го хрантути до живот - по-добре да бъде изправен до стената по бързата процедура.
206
2
 
2
 
! Отговори
Путин. преди 7 месеца
До. 213. Ти. Си. Със. Болен. Мозък. Пиеси. Редовно. Хапчетата. Ауф. Видерзеин
205
1
 
1
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 7 месеца
тагарефф, знаеш си!
204
35
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 7 месеца
ТАГАРЕВ НЕ СЕ ОБЕСНЯВАЙ НА ПУТИНИСТИТЕ -ТЕ СА АЛТ СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА И ЩЕ БЪДАТ ЗАБРАВЕНИ !!!!!
203
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този е болен човек, също като Киро и Асен ръси само глупости, ОСТАВКА!
202
2
 
26
 
! Отговори
ХАКЕРА преди 7 месеца
Незабавна оставка
201
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Тагарев: Малко са бройките ракети, които даваме на Украйна" - НАПРАВО ДАЙ ЦЯЛОТО ЗНАРЕЖЕНИЕ КОЕТО Е НАЛИЧНО И ПОСЛЕ ГОЛИ ПУШКИ ТУКА. НАТО НЯМА ДА ДОЙДЕ ДА НИ ЗАЩИТИ КАТО НИЕ НЯМАМЕ НИКАКВО ОРЪЖИЕ ЗА ВЪЗСПИРАНЕ. НИКОЙ ЧЛЕН НА ЕС НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ТАКАВА ГЛУПОСТ КАТО ТАГАРЕВ + "Скопения лъв" ПАСИТО. ЧУЖДА АРМИЯ ДА ХРАНИМ!