Радев: Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация

Държавният глава коментира кризата в Близкия изток
Обновена: 14 окт 2023 12:46 | 14 окт 2023 12:37, Елка Василева
121
Радев: Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация
Снимка: БГНЕС

Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация и невиждана по мащабите си хуманитарна криза. Своевременната реакция на ООН и на цялата международна общност, за да има деескалация, е много важна". Това каза пред журналисти президентът Румен Радев относно конфликта „Хамас“ – Израел.

Още по темата
“Очакваме двете страни да проявят разум, сдържаност, за да се избегне следваща ескалация, която да доведе до трудно обратими последици”, каза още Радев.

Според Радев и сега има военнослужещи по нашата граница с Турция, като при нужда ще бъдат изпратени още. На въпроса дали евентуалната бежанска вълна ще попречи на влизането ни в Шенген Радев припомни, че е трябвало да влезем на 1-ви октомври. “Затова очаквам много по-активни действия от страна на кабинета по взаимодействието с нашите партньори”, каза президентът.

Той подчерта, че е необходимо технологично обновяване на службите за сигурност, на Гранична полиция, на Въоръжените сили, но най-вече се нуждаем от концептуално обновяване. “Това са нови форми, нови способи за водене на военни действия, изобщо нова организация на структурата за сигурност”, отбеляза държавният глава.

Държавният глава участва в тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“ от випуск 2023 – „Васил Левски“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Военномедицинската академия днес.
(БТА, БГНЕС)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Радев не вижда ли хуманитарната катастрофа която причини Русия в Украйна Сляп ли е.Глух ли е .Туп ли е.... На ай не...Комунист е...
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 93:Вземи измисли нещо друго....Точно,защото не е продажен ви бърка в здравенцето.И не е на руска служба ,а на българска.Обаче вие същите халюцинирахте,че зърнарите и миньорите били руснаци та какво остава за президента,който е избран от българи хаха.Смешни сте.На български граждани,които защитават България им викате руснаци.По тази логика руснаците значи са загрижени страшно много за българските интереси така ли?Спирайте дрогата!
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо ли не съм чул този да казва нещо същественно откакто е президент?
88
5
 
12
 
! Отговори
Иван преди 6 месеца
Импийчмънт за предателя Радев веднага!
87
4
 
7
 
! Отговори
Дон Хуан преди 6 месеца
Продажникшя чорап на руска служба му е заповядано да нагнетява напрежението. А за русофилите които ще се възмутят казвам, че ЕС и САЩ са наши съюзници, докато за братска Русия сме вражеска държава. България има ангажимент към съюзниците, не към Русияз която продължава да ни ограбва с Лукойл например и не само.
86
3
 
5
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
Народа е казал " Готви се за лошо ,па ,ако дойде добро късмет си извадил. Така както чета обаче има всички предпоставки да не сполети лошо .Който разбрал ,разбрал .22155
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така е. Като години наред при ислямистки заплахи и атентати в Зап. Европа и Зап. свят си затваряхте очите,дори не назовавахте нападателите с истинските им имена. И какво ни предпазихте с това от наближаващия джихад върху тъпите ни и наивни християнски глави!? Даже сега има европейци,симпатизиращи на ислямисти и вие систематично ги галите с перце,за да не раздухвате конфликт и да си търгувате спокойно с шейховете. Дори ученията им не преследвате. Сега как ще ни опазите, не знам. Това иде към нас
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До SS Пак предупреждавам всички читатели .Гответе се за най лошото. --------------- ша бесят жужето ли?
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стабилизацията на международното положение започва с изгонването на зеленочорапестото нищожество.
82
3
 
5
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
Пак предупреждавам всички читатели .Гответе се за най лошото.
81
3
 
6
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
Ескалацията на военните действия могат да прераснат в 3-та световна война .
80
2
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
...от друга страна радев не е виновен, че думичките му ги пишат високопарни самовлюбени нарциси, по големи наркомани от прес службата на фк леефски. такъв е материала.
79
1
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
отдалече си личи огромният потенциал на водната хидратация при надодни демократи като госин прецедента.
78
6
 
13
 
! Отговори
МcKennedy преди 6 месеца
Радев е не само безполезен за България но и вреден за националната сигурност дестабилизиращ диверсионен проруски елемент.
77
2
 
13
 
! Отговори
НАТО преди 6 месеца
Рундьо царвула
76
2
 
13
 
! Отговори
Румен преди 6 месеца
Общата приказка
75
4
 
12
 
! Отговори
ЦАХАЛ преди 6 месеца
Акъл от руски му рви не щем
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както винаги , Радев или говори общи приказки за мир или говори така все едно нещо зависи от него . Как има хора гласували за него - умът ми не го побира , от друга страна БСП са избрани за втора политическа сила след Жан В. , та предполагам каквито избирателите , такива и управниците.
73
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шanka, нe тpябвaшe ga вgиraш юмpyka, виж cя kвo cтaнa!
72
2
 
12
 
! Отговори
абе преди 6 месеца
тоя кога ше каже нещо смислено ?