Радев: Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация

Държавният глава коментира кризата в Близкия изток
Обновена: 14 окт 2023 12:46 | 14 окт 2023 12:37, Елка Василева
121
Радев: Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация
Снимка: БГНЕС

Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация и невиждана по мащабите си хуманитарна криза. Своевременната реакция на ООН и на цялата международна общност, за да има деескалация, е много важна". Това каза пред журналисти президентът Румен Радев относно конфликта „Хамас“ – Израел.

Още по темата
“Очакваме двете страни да проявят разум, сдържаност, за да се избегне следваща ескалация, която да доведе до трудно обратими последици”, каза още Радев.

Според Радев и сега има военнослужещи по нашата граница с Турция, като при нужда ще бъдат изпратени още. На въпроса дали евентуалната бежанска вълна ще попречи на влизането ни в Шенген Радев припомни, че е трябвало да влезем на 1-ви октомври. “Затова очаквам много по-активни действия от страна на кабинета по взаимодействието с нашите партньори”, каза президентът.

Той подчерта, че е необходимо технологично обновяване на службите за сигурност, на Гранична полиция, на Въоръжените сили, но най-вече се нуждаем от концептуално обновяване. “Това са нови форми, нови способи за водене на военни действия, изобщо нова организация на структурата за сигурност”, отбеляза държавният глава.

Държавният глава участва в тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“ от випуск 2023 – „Васил Левски“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Военномедицинската академия днес.
(БТА, БГНЕС)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А НЕЩИЧКО ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА КАЖЕ ЗА ТУРСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА ИНВАЗИЯ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ТОВА Е В РЕДА НА НЕЩАТА...СЛЕД ХОТЕЛИЕРСКИЯ БИЗНЕС ПО МОРЕТО,ТУРСКИЯТ БИЗНЕС ВЛИЗА ПРЕЗ ПАРАДНИЯ ВХОД КУПУВАЙКИ НА БЕЗЦЕНИЦА НЯКОЛКО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СТРОИТЕЛНИ ФИРМУ У НАС...ДВАМА РУСКИ СВЕЩЕНИЦИ СА ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ,А ТОВА,ЧЕ ТУРЦИЯ НИ ЗАВЛАДЯВА БАВНО,НО СИГУРНО Е ОКЕЙ
10
7
 
5
 
! Отговори
Тук освен, преди 6 месеца
че е свърталище на комуната, обаче е станало и такова на мююслита главорези, а дали са минали тези "християни" през момента на "резване" на кожичките им ?
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези евреи, клоуни, чалгари иФатмаци, където ви управляват, ще ви закрият, като Палестина и Украйна. Защо просто не ги махнете всичките, преди те да са ви убили? Не ги ли виждате, че са врагове на народите? Не само на българския народ, ами и на украинския, и на палестинския, и на руския и даже на китайския народ. Защо просто не се съюзите всички срещу евреите?
8
11
 
9
 
! Отговори
До 6 възмутения преди 6 месеца
Най-добре е да се ВЪЗМУТИШ от простотията си ! Значи може мюсюлманите да режат глави на деца, но не е допустимо да им се даде урок ? Иран и Сирия се защитават или подстрекават Хамас, това би ли си го обяснил коректно само на себе си ?
7
5
 
8
 
! Отговори
Емигрант преди 6 месеца
И този "политик" е тръгнал по стъпките на Тиквата, не помни "вчера" какво е казал, че няма опастност за България и за Европа конфликтът да излезе и засегне други страни ?
6
9
 
4
 
! Отговори
Войн преди 6 месеца
Подгответе се за 4-тата световна война.
5
9
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 6 месеца
Иран, сирия, ливан са дльжни да защитят цивилното население в газа от бруталната изрелска агресияКаде е - оон да изпрати мироопазващи контингенти
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цар е на общите приказки...
3
5
 
7
 
! Отговори
Държавник преди 6 месеца
ДРъжавният глъвъ пак е изокал поредната премъдрост.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Kвoт' cъrлacyвa nocoлcтвoтo, тyй тo...
1
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
В Библията пише,войната ще почне от Божи гроб,дано да са сбъркали