Бойко, кажи си истината... Нинова захапа Борисов за приятеля му Орбан и газа

Защо му повиши цената на газа и сложи кръст на Шенген, пита тя
21 окт 2023 08:57, Александър Попов
160
Бойко, кажи си истината... Нинова захапа Борисов за приятеля му Орбан и газа
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова коментира транзитните такси за руския газ, които според нея ще сложат кръст на Шенген. Тя атакува лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и го призова да обясни на приятеля си Орбан защо скача цената на газа на прага на зимата.

"Преди дни Бойко Борисов се хвалеше какъв велик международник е. Как всички световни лидери му се радвали и му викали конгратюлейшънс. Може би и затова стана председател на външната комисия в парламента. Е, дойде време сега да обясни на приятелите си Орбан и Вучич защо лично се подписа да наложи нова транзитна такса на руския газ и да им го увеличи на прага на зимата. Подведен бил. Не знаел какво подписва. Стига бе.

Бойко, кажи си истината. Поне веднъж в живота. Защо подписа? И не казвай, че Асен Василев е виновен. Негов подпис под закона няма. А твоят слага кръст на надеждите ни за Шенген", написа Нинова в социалните мрежи.

Новата енергийна такса влезе в сила на 13 октомври и според нея операторите на газопреносната и газоразпределителните мрежи трябва да декларират пред митниците още на 10 ноември пренесените през техните съоръжения количества руски газ през настоящия месец, а до 14-то число да платят по 20 лв./МВтч за тях. Същото се отнася и за вносителите на руското синьо гориво.

По темата вече се сблъскаха президентът Румен Радев и премиерът Николай Денков. Според държавния глава акцизната такса ще доведе до фалита на държавния газов оператор "Булгартрансгаз", който трябва да плаща за транзита на руския газ не само до Сърбия, но и до Гърция и Северна Македония. Причината е, че не било ясно как дружеството ще си прибира парите от "Газпром". Министър-председателят му отвърна, че страната ни има пълното право да налага такава такса, чиято цел е да повиши конкуренцията на газовите доставки в региона и да ограничи търговията с руски газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ИНПЕКСОВА- КАЖИ ИСТИНАТА- ИЗЯДЕ ЛИ КОЗИЧКАТА НА БАБА ДОРА?!
118
0
 
7
 
! Отговори
ако не е Бойко преди 6 месеца
Нинова няма никаква опорка за съществуването на БСП. Само Бойко и е в устата... а дали не и плащат да му прави реклама..ха.ха
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бойко кажи си , че с Радеф, Орбан и аз бяхме в един отбор...хахахаха...Странно нещо са слугите.Сами се предават, заговорничат и хулят.Може би така си разтоварват гузната съвест.Съвестта на изменника.Вярва си в своята кауза на роб.Срсм го е да го каже.Защото вече е на ръководен пост.На равно е с Левски и Ботев Които ще огорчи ако са живи.
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако искате завинаги да се оттървете от тази напаст Фък-Бук,просто ги псувайте.Аз успях.Много са нагли,ама да го духат.Слушайте любимата си музика,прегърнете детето си майка му!Всичко останало са ЕВРО-АНАЛНИ ЦЕННОСТИ...
115
3
 
1
 
! Отговори
Бибитко Винетутски преди 6 месеца
Аз съм ***,ама вие сте по-прости.Аз крада,а вие сте бедни и гладни...
114
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нинова, българския герб е тежък. Опитай се да си го сложиш на гърба и тръгвай с него пеша до москва. Ако успееш да стигнеш там, кажи на другаря ти Путин: "Да целуне Българския Герб" ... сложи го обратно на гърба си и ако Путин ти подари една лека кола лада върни Българският Берб, целунат от другаря Путин,отново в България! Да не вземеш да го забравиш там, че това е един от символите на България!
113
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Този Мижитурков говори като онази от Столипиново , да не я цитирам. Имало интерес към покупката на Лукойл " от различни страни" ,всъщност само от страна на шефа му Шиши имало интерес. Сега твърди,че България имала право да налага транзитни такси за газа - само че не е питал Урсула и сега ЕС ни разследва за тези такси. Не знам кой му е дал титла "академик" , но май е от ония академици които в леглото питат " а-а-а ,къде ми е ? ".
112
1
 
6
 
! Отговори
долния 119 преди 6 месеца
То пак си е модела герб бе, само дето простите кирчовци се присъединиха към него, сега са си комбина дпс, герб и новия отбор на пп. Кръсти ли са се коалиция- не коалицията.
111
0
 
5
 
! Отговори
долния 119 преди 6 месеца
Ми то пак си е модела герб бе, само дето простите кирчовци се присъединиха към него, сега са си комбина дпс, герб и новия отбор на пп.
110
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Споко бе импекс, сега Орбан ша покаже на тиквуня шенген през крив макарон. По скоро през крив тръбопровод, хахахахаха.
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДАМАТА С КОЗИЧКАТА ДА ЗАМЪЛЧИ ЧЕ НИ ОМРЪЗНА ДА ЛЪЖЕ И ДА ПРЕХВЪРЛЯ БОЛЕЖКИТЕ ОТ БОЛНАТА НА ЗДРАВАТА ГЛАВА- ДОКАТО БЯХА МОДЕЛЪТ ГЕРБ- ИНФЛАЦИЯ 2.7- СПРАВКА НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ- ЩО ДОЙДЕ МОДЕЛЪТ НИНОВА КАТО МУНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА И ИНФЛАЦИЯТА СТАНА 17.7%- СПРАВКА- ПАК В НСИ.
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Споко бе импекс, сега Орбан ша покаже на тиквуня шенген през крив макарон.
107
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази жена е обсебена от Борисов. Само за него говори.
106
4
 
15
 
! Отговори
Отговор преди 6 месеца
Инфлация бе , Нинова. Всичко се вдига.Нали за това Борисов построи тази тръба , да печелим от пренос.
105
10
 
14
 
! Отговори
НЯМАМЕ РАБОТА В АЗИЯ преди 6 месеца
БЪЛГАРИЯ Е ДРЕВНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА..... РУСКИТЕ ПАРТИИ ДА СПРАТ С РУСКАТА, АНТИБЪЛГАРСКА ПРОПАГАНДА.....
104
11
 
14
 
! Отговори
Обсебена е от Борисо преди 6 месеца
Толкова е обсебена от Борисов, че просто губи мярка! На път е да стане жалка!
103
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бойко няма нищо общо с газа и новата такса Този полезен ход за българия Който ще ни носи близо милиард и половина евро на година Е изключителна заслуга на Асен василев и денков Боко само подкрепи
102
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия нещо, Булгартрансгаз да плаща пренос за собствената си мрежа. Нещо няма логика. Плащат им та тях за да пренасят по мрежата им. А как ще се плащало ли, както и до сега. Или искат да кажат, че до сега са преминавали без такса и всичко е било за наша сметка.
101
0
 
7
 
! Отговори
Ииии...... преди 6 месеца
Къде го захапа????? :)
100
15
 
13
 
! Отговори
Енергиен колапс преди 6 месеца
Простаците от Харвард и жълропаветниците ни студена и тъмна ЗИМА!! След като с лека ръка сложиха КРЪСТ НА МАРИЦИТЕ С РЕГИНАЛНИТЕ ПЛАНОВЕ, вече пратени в Брюксела. сега ще фалират Булгаргаз и да дойдат техните посредници...Но народът скоро ще ги измете...с колове,камъни и дървье