Атанас Зафиров: Последните изяви на Ваня Григорова са обидни за членовете на БСП

Без техните усилия обаче тя нямало да постигне този резултат
48
Атанас Зафиров: Последните изяви на Ваня Григорова са обидни за членовете на БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Потвърди се това, което говорим от много време, че това правителство ще съществува дотогава, докогато то е гарант за политическото оцеляване на Бойко Борисов, дотогава, докато се разпределят средствата от Плана за възстановяване и устойчивост, докато не бъдат избрани регулаторните органи, докато не бъдат овладяни службите и съдебната система.” Това коментира заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров пред NOVA News във връзка с взетото решение от ГЕРБ да продължат да подкрепят правителството.

Той подчерта, че социалистите няма да подкрепят правителствения бюджет.

“Ние ще защитим нашите предложения в бюджета, както сме го правили всяка година, но няма как да подкрепим безпринципно вдигане на данъци, този необмислен закон “бонус-донос”, липсата на всякакви мерки по отношение на демографската криза и липсата на адекватно социална подкрепа за нуждаещите се “, категоричен бе Зафиров.   

Според него опитите за бързото премахване на дерогацията на руски петрол е опит да се овладее този пазар и да се преразпредели на други играчи. 

“След като самите наши европейски партньори осъзнаха нуждата от тази дерогация и ни дадоха достатъчно дълъг период, така че “Лукойл Нефохим” да може да пренастрои своите мощности, няма как да искаме да си отрежем двата крака, на които стоим и да предизвикаме една неконтролируема инфлация, вследствие на повишаване на цените на горивата”, посочи заместник-председателят на БСП. 

По неговите думи на фона на сложната геополитческа обстановка, с действията си правителството внася допълнителна несигурност за българската държава и поради това БСП инициира вот на недоверие в областта на националната сигурност и отбрана. 

Коментирайки в детайли един от мотивите, свързан с скорошното решение за закупуване на бойни машини “Страйкър”, Атанас Зафиров бе категоричен, че такива трябва да бъдат закупени, но не по безобразния начин, по който се осъществява тази сделка. Той изтъкна няколко несъвършенства на избрания модел, сред които високата цена, старостта на технологията и това, че няма как боеприпасите да бъдат произвеждани в България, което поставя страната в поредната зависимост.

“Смятам, че последните изказвания на Ваня Григорова са обидни за членовете на БСП, защото неглижира техните усилия, без които тя нямаше да постигне този резултат. Трябва да е наясно, че тя вече е в качеството си на общински съветник от групата на “БСП за България” в Столичния общински съвет и всяка своя изява трябва да съгласува с групата и с легитимните партийни органи. Ако не го прави или не се чувства част от тази група и тръгне по друг път - това си е нейно право. Но да твърдиш, че си преборил ГЕРБ, при условие че на втори тур половината избиратели на ГЕРБ са гласували за теб, това е несериозно. И ако наистина си искал да се бориш с модела “ГЕРБ”, трябваше най-малкото да намериш морал и характер, когато Борисов ти предлага подкрепа, ти да се разграничиш”, коментира още Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: БСПАтанас Зафиров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
4
 
! Отговори
Лизгачка преди 5 месеца
Григорова трябва да изговори и обясни шорошкото си минало. Иначе се лизга към либераст-троцкизма, а там патриотизъм няма.
27
4
 
2
 
! Отговори
Иван Стрезов преди 5 месеца
Григорова щеше да спре кражбите под явна и прикрита форма от огромният софийски бюджет . Нейният екип не са алчни за пари . За 34 г. те вече са сити. Новите , които ще кметуват са гладни и за тях съдбата на софиянци и града е " абе нейсе запуши го " - от бай *** . Важни са младите обучени мъже - имигранти ( не са мигранти ) пристигащи от Близкия Изток и важни са още т.н. пристигащите от цялата страна " римляни " - за тях ще има жилища.
26
4
 
5
 
! Отговори
инспектор Катани преди 5 месеца
Старите партийци да не се правят на ощипани моми, ами да започнат да работят по усулено върху социалистическите идеи. Май е време за смяна на поколенията. Това което чувам от Ваня, защо го няма в програмата на БСП.
25
5
 
7
 
! Отговори
Бай Миле преди 5 месеца
Григорова е член на БСП и то отдавна! Ясна е зависимостта й от партията зад нея, че кокала не е малък. И понеже не спечели сега се чуди как да съска, щото как ще се оправдае пред своите инвеститори - Гоце, Папазки, Запалката, Благовеста Кирилов.....
24
1
 
8
 
! Отговори
Дъглас преди 5 месеца
Вие групата около Нинчето скоро време ще занулите бсп
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Куманите в мала азия заедно с Сюлджуците приемат исляма покоряват Византия и създават Османската империя.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България е била покорена от Источната Римска Империя. Куманите - народ, който живее на Жълтата река в Китай подгонени от Монголите пристигат в Европа. Със тях пристигат и Печенегите и Сюлджуците. Куманите навлизат в земите на Чехия, Унгария, Румъния, Украйна и Русия. Куманите спомагат за освобождаването на България от Византия и по този начин влизат в управленческия род на Българите измествайки рода Дуло. Тсар Иван Асен I и всички след него наши царе от второто Българско зарство са КУМАНИ!
21
3
 
8
 
! Отговори
Че то преди 5 месеца
самото членство в БСП е обидно за членовете на БСП
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 22 ..няма лъжи... Има ИсТория... - Истината за Торта с която покриваме Балканите...
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен"Българска Куманска Партия - БКП....... Българска Селджутска Партия - БСП" ...., това са тотални глупости и лъжи, а от това, че евреи и турци водят битка в България, само вреди много на българите. Ние европейска държава ли сме или какво? А руснаците поне са европейци и славяни.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В ляво с розовите стои Бойко, също и ЦЦ, отдясно също са такива. Ситуацията е долу-горе подобна както тази преди време в Украйна, от трите избора, трите кандидата бяха на Коломойски и нямаше значение кой ще изберат, сега от трите варианта, избирате все някой от СДС, Ваня също не е лява и Радев не е ляв. Не знам къде е лявото изобщо, може би само БСП , Т. Дончева и някои малки, непопулярни партии.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българска Куманска Партия - БКП....... Българска Селджутска Партия - БСП
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вярвам на БСП, те имат добри кадри и морални хора! А на Ваня тепърва и предстои да се доказва в политиката, ако успее, разбира се, но без рамото на БСП, тя щеше да е никой. А що се отнася до ПП, те са СДС плюс други, няма особена разлика между тях и ГЕРБ.
15
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вярвам на БСП, те имат добри кадри и морални хора!
14
5
 
8
 
! Отговори
... преди 5 месеца
Роенето на червените кхмери...
13
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичко при комунистите днеска след Бай Тошо е хоп на лево..... хо хо хо хоп на десно.... А бе не забравяйте че синът на цингурелата Маруца - Бай ви Тошо.... гледаше само с отворени очи към своят род - Куманите в лево... напридошла *** след 13 век от жълтата река на китай....смесили се с селджуци и под Османско и СССРенско робство покорили един Балкански народ, който и до ден днешен не мое да се отърве от тях!
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БСП сама прави така, че хората да не гласуват за нея. Не може да се обръща още в изборните дни срещу независим кандидат издигнат от БСП и то синдикалист, борещ се за правата на хората. Именно защото хората я познават като синдикалист, винаги заставаш до тях, гласуваха за нея, не за БСП.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Макар десетилетието на включването да е свършило, нека да опита при Мая Манолова, ако излезе неплатен отпуск от профсъюза.
10
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия пък от БСП-то какво искат от Ваня? Подкрепили я били, тя сигурно вече пишман е станала от тяхната подкрепа. На Ваня партийни подкрепи не и трябваха, тя сама си заработи достатъчно. По-скоро изборните машинации и попречиха.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом всики партии положиха максимални усилия да победят Ваня, знаи това е правилният кандидат.Тя загуби срешу всички с 5000 гласа - тове е невиждана победа на избори в България.