Депутатите решават ще има ли комисия за насилието на протеста

ПП-ДБ предлагат тя да работи един месец
10
Депутатите решават ще има ли комисия за насилието на протеста
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите да гласуват проекта на решение за създаване на временна анкетна комисия за полицейското насилие срещу протестиращи, внесен от представители на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

Представители на ПП-ДБ във вторник внесоха в деловодството на парламента проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелствата, свързани с неправомерната употреба на сила от страна на МВР срещу протестиращи граждани, извършени на 16 ноември 2023 г.

Вносители на проекторешението са Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов. Проекторешението предвижда комисията да се създаде за срок от един месец и да се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен принцип - по трима от всяка парламентарна група. Записано е, че временната комисия установява всички факти и обстоятелства, довели до ескалиране на напрежението и сблъсъците между органите на МВР и протестиращите граждани срещу ръководството на Българския футболен съюз, както и действията на служителите на МВР.
Комисията трябва да изготви доклад за резултатите от работата си и установените факти и обстоятелства за действията и бездействията на отговорните лица, се посочва в проекторешението, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: парламенткомисия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
създават комисии защото знаят че нищо няма да се реши губене на време с големизаплати и мотаене по коридорите на нс позор 240 безделници за нищо не ставатоставка и нови избори с нови лица за малка българия 120 са достатъчни
6
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Разследване трябва да има защото това прилича на фа шизъм. За мен подпалвачите и полицията са едно. подставени лица палят и трошат по нареждане на полицията. /Запалваме Райхстага и обвиняваме протестиращите/. После, всяваме страх. заканваме се.Ако си позволите да протестирате , това ще ви се случи. Ще стигнат и по-далеч. Ще нахлуват в жилищата ни и т.н.
5
0
 
2
 
! Отговори
нормален фен преди 5 месеца
Каква комисия,какво МВР бе хора !?!? Кога най поле ще арестуват и осъдят тарторите на футболните хулигани? ...Каквото и МВР и БФС да изберат тези с качулките и скритите лица са едни и същи и помитат всичко по пътя си ,без да се съобразяват с правила и закони ....А медии и *** са се вторачили само в ,,полицейското насилие". По цял свят ги гонят с палки,водни оръдия,газ и никой не търси вината в полицията.Крайно време да се разбере,,На зла круша,зъл прът"
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За участието си в комисия, всеки депутат получава допълнително възнаграждение към основната заплата в размер на 2 минимални работни заплати. Факт! Колкото повече комисии, толкова по добре за народните избранници.
3
0
 
1
 
! Отговори
Мравояд Грантояд : преди 5 месеца
"Когато искам да замета под килима нЕкЪв проблем, да не го реша а да го отлагам, създавам комисия... Може и на ротационен принцип :) Важното е грантовете да си текат,докато разигравам електората,че върша нещо с усърдие :)"
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Както казва Ицо Мравояда "Ако искате нещо та се протака във времето 5-6 месеца, създавате комисия за него". Тук се сещам да попитам... Какво стана с комисията за имунитета на Бойко Борисов? Работи ли по въпроса?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Винаги трябва да има комисия за каквото и да е. Понеже от там се вземат тлъсти хонорари и бонуси, които са няколко пъти повече от заплатата им.