Държавата ще работи за още по-добри условия за българите в Сърбия

Темата обсъдиха Радев и Вучич
44
Държавата ще работи за още по-добри условия за българите в Сърбия
Снимка: БГНЕС

Държаният глава Румен Радев заяви, че българската страна ще продължи да работи за подобряването на условията на българското малцинство в Сърбия. Президентът е на посещение по покана на сръбския си колега Александър Вучич в Сърбия, където участва в церемония по въвеждането в експлоатация на интерконектора България – Сърбия, предаде БТА.

Българското национално малцинство, условията, тези хора да имат препитание в своя роден край, условията тези хора да имат свободата да се изявяват като българи, да съхраняват своята национална идентичност, духовност, език, култура, ще работим за подобряване на тези условия, заяви Радев. Той посочи, че преди церемонията с президента Вучич са имали сериозен разговор, касаещ българското национално малцинство, и отбеляза, че за него като президент този въпрос е от ключово значение. Държавният глава отбеляза, че по негова инициатива заедно с президента Вучич са били два пъти в Димитровград, за да се срещнат с хората, да бъдат идентифицирани техните проблеми, за да има повече усилията за тяхното решаване. Ще продължат усилията на Сърбия за модернизация на пътна инфраструктура, за решаването на други проблеми, заяви българският президент.

Радев каза, че са уточнили и някои разминавания, както той ги нарече.

Ние трябва да работим заедно и само това е залогът и за нашите икономически успехи и за успешната интеграция на Сърбия. Мога да кажа, че недоразумения като "арестувани книги", няма да способстват за европейския път на Сърбия, заяви Радев и добави, че е получил гаранция от Вучич този въпрос да бъде решен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: радеввучич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Условията на българите в Македония и Сърбия се дължат на некомпетентната политика водена с години от Радев, Нинова и Копейкин, сега собствените им майки в тези държави трябва да преживяват Путиновата идиотщина!
33
0
 
0
 
! Отговори
Риторично : преди 5 месеца
А за още по-добри условия за българите в България?!?!? Или не е полит-коректно нек'си...
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Kaкви условия?? Там имат българите за занзибарци.. този е изключителен популист.
31
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
гласувах...бях излъган...този е резидент на МасквА,той никога не е работил за България и Народа им...само е комсумирал...България му плати образованието...плащаше обучение,заплати,крадеще от данъците ни за заплати на любовници...убеждава ни,че...да убиваш жени и деца...без смисъл...било..."руско право"...рЕзидента ви е болен...от алчност и руски зависимости...от липса на ценности!!! ОСТАВКА!!!
30
2
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
До Мнение Не е лошо да си намериш буквар,преди да коментираш Президента.Като за начало пише се изоБщо.
29
4
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Радев остана единствения политик,който мисли за българите в България и извън нея.Останалото е продажници и шарлатани.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сърбите открито ни се присмиват, докато този национален предател се прегръща с Вучич! Отново позор за България.. ил и по-точно територията.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ти нещо хубаво ще видиш ли в старческата си криза Румене? И жена ти ще се разведе с теб!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Още по-добри означава, че и сега са добри. Оправете си заглавието!
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Президента като иска да прави партия да я кръсти - ,,Нова конституция гласувана от народа,, Нали искал партия да прави . Ето за какво биха го подкрепили . Нова конституция като президентска република и рефередуми за всичко а конституцията да пише че може да се променя само на референдум .
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Той и бай Тошо работеше неуморно за подобряване на условията за българите в западните покрайнини но нещата вместо да се подобряват ставаха както винаги по зле. Сърбите са като руснаците, можеш да им въздействаш само със сила.
23
4
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 5 месеца
Румен Бибитката.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА.......Миризливия Московски Чорап........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
22
3
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 месеца
Този ли се има за Държавата бре, Радев ли?! И какво работи изопщо, ходи да рецитира нелепи речи пред проруски лидери? Да се мазни, защото е в изолация от западните.
21
1
 
7
 
! Отговори
Попов преди 5 месеца
За протокола , за българите в Сърбия няма град Димитровград , има и ще има Цариброд!
20
2
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 5 месеца
,,Комунистиески лъжец " му кажи на Радев и си на прав път. Няма да си мръдне пръстето.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А он с КТБ какво стана в Сърбия мина давността ли? Колко хора страдаха заради лъжите ви източни? Търсим справедливост, няма да забравим!
18
4
 
9
 
! Отговори
Президент Българя!? преди 5 месеца
Явно президентът на България, страна от ЕС и НАТО, се готви да осигури нашествието на тиранина Путин в България!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докато не ви спрем на вас "газа", няма да се оправите.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българите в България, кога? И... колко пъти ще го откривате този "интерконектор"?
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко време Сърбия е била кралство в предосманския период? Около век и половина. Тогавашните им крале са българска кръв поради династичните бракове, а хората с български етнически произход са представлявали солидна част от тамошното население. Потомците им не са се изпарили, живи са си и до днес, но Бог знае защо се наричат сърби.