Каракачанов отсече: България стана тотално олигархична държава

БТР-ите, които даваме на Украйна, не ставали за война
84
Каракачанов отсече: България стана тотално олигархична държава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България стана тотално олигархична държава. Какво означава това - една малка група хора държат политиката, а чрез нея стават още по-богати, за сметка на останалото общество, коментира пред БНТ Красимир Каракачанов от ВМРО.

По отношение на БТР-те за Украйна, той обясни, че след като украинците са ги поискали и нашено правителство "на бегом" ги дава, безусловно, значи те стават.

"2019 г. МО поиска тези БТР-и от МВР да бъдат предоставени за целите на отбраната. В началото те като че ли бяха съгласни, впоследствие министърът отказа с аргумента, че те са необходими и те ще ги ремонтират. Т.е. 2019 г. те стават, а 2023 г. - не стават“, каза Каракачанов.

По думите  му войната в Украйна няма как да бъде спечелена и много анализатори и в САЩ, и в Европа си дават сметка, че това е така, а Европа търпи големи икономически загуби.

"А в България, зад тази евроатлантическа мъгла, ние даваме тези БТР-и. Те стават, но не за война. Допускам, че те ще бъдат продадени. Ние можехме да ги използваме, като продадем част от тях и с получените пари да ремонтираме останалите", посочи той.

Правителството трябва да се грижи не за Зеленски, а за интересите на българския народ, заяви Каракачанов.

"Ти даваш една военна техника - ракети, снаряди, БТР-и и много други неща, които са засекретени, а за сметка на това какво получаваш? тези, които би трябвало да оценят твоите жестове, вместо да ти продадат една техника, която да е на съвременно ниво и да направят някаква отстъпка в цената, те ти продават старата си техника, извадена от въоръжение, и ти я продават на тройни цени", допълни той.

Според Каракачанов, военният министър Тодор Тагарев е пристрастен и не се интересува от геополитическите интереси на България, а само да си запише поредната "червена точка" пред тези, които навремето са го изпратили на работа в Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: каракачанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
9
 
! Отговори
мак преди 5 месеца
По гербаво време те държаха властта, забогатяваха, в т.ч. шкембо, а сега тоя критикува, защото изпадна от трапезата, веселяк. И понеже и те бяха и са евроатлантицидръндрън, тоз щеше да дава на укр. каквото му поискат, за да трупа точки.Затова по-добре е да не се обажда въобще.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До23 . И сега като пишеш това за българин ли се приемаш или за нихилист. И коя ти е родината.
23
1
 
10
 
! Отговори
Prеебан преди 5 месеца
A ти тюфлеко помага за това..
22
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До19. Аз съм тоя който махна съветските символи . Ще махна руските.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Буквално тези дни в Москва раздаваха награди "Сребърен Орфей" за постижения в телевизията.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АнонименПРАВИЛНО...ТУРЦИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО И НЕЙНАТА АРМИЯ Е ВТОРАТА ПО-ГОЛЕМИНА СЛЕД АМЕРИКАНСКАТА,НО ТОВА НЕ ПРЕЧИ НА ОФИЦИАЛНИ ТУРСКИ ВОЕННИ ДА ЗПАЛШВАТ ГЪРЦИЯ(СЪЩО ПАРТНЬОР В НАТО) С ВОЕННО НАХЛУВАНЕ...ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ВСЕ ПАК,ЧЕ ТУРЦИЯ ИЗПЪЛНИ ЧАСТ ОТ СТРАТЕГИЯТА СИ И СПРЯМО ГЪРЦИЯ-ПРЕВЪРНА ЧАСТ ОТ ЕГЕЙСКИТЕ ГРЪЦКИ ОСТРОВИ В БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ КОНТРОЛИРАНИ ОТ ООН,ОТ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ ГРЪЦКИТЕ ОСТРОВИ ВЕЧЕ СА ОТВОРЕНИ И КЪМ ТУРСКИТЕ ТУРИСТИ.
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България постепенно се заличава. С желанието да влезем в ЕС ни наложиха промени е учебниците по история, така че да не изкаравли други страни враждебни. Повечето хора се усетиха само по повод "османско присъствие", за изкривяването и направо изопачаването на историята малцина говореха, още по-малко - успяха да спрат процеса на заличаване на паметта. Уанглийчиха медиите, сринаха изкуствата..След заличаване на нацията започна заличаване на пола. Тук също някои скочиха. Но също пак го приеха почти.
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До17. Много съветска и руска пропаганда си слушал. Промили са ти мозъка . Да знаеш Русия е вредна за България. В държавата устройството и е винаги олигархично . Държава на Еднопартийна система , без демокрация , без свободно движение на хора ,стоки,услуги . Държава на единовластие с политическа Номенклатура и репресия км обикновенните хора.
17
2
 
11
 
! Отговори
Реконтра преди 5 месеца
... каквато беше и по време на вашето управление. Просто Шкембе войвода сега не може толкова да краде и да продава български паспорти.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До14. Няма никаква логика в това което си написал. Първи Турция е в НАТО и тази част в Европа ще влезе до десетина години в ЕС. Другата е най бедна и не населена ще си остане в Азия . ЕС е вложил милиарди за развитие на Европейската част итези пари не са за вятъра
15
2
 
9
 
! Отговори
Терминатор 2 преди 5 месеца
Да, това е държавата на Поп Кръстьовците.Предатели.В Лувъра за нас в дебелата книга са написали едно нещо,,България-българите склонни към предателство''.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прасьо се опитва да звучи умно, ама все така не му се получава - само простотии ръси. Тези като него вече осезаемо изтичат в канала на времето. И понеже са толкова самовлюбени, не могат да приемат, че времето им приключва и нищо, и никой не може да го спре вече.
13
1
 
8
 
! Отговори
свинчо преди 5 месеца
Па си се усмел нещо , тя вече не е даржава , как да стане олигархична ?
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България не се интересува за руските успехи. Нито за Русия . България е видяла много руска пропаганда и много злини. Затова и ще помагаме на Украйна.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПЛАНЪТ "МАРШАЛ" ЗА ТУРСКА БЪЛГАРИЯ Е В ПОДЕМ-ЩЕ ПОДАРИМ РЪЖДЯСАЛИТЕ БТР-И НА УКРАЙНА И В ЗАМЯНА ЩЕ ПОЛУЧИМ ЕДИН ГОЛЯМ СРЕДЕН ТИПИЧНО ПО АМЕРИКАНСКИ ОТ ПАРТНЬОРИТЕ НИ ОТВЪД ОКЕАНА И ЩЕ НИ ОТГОВОРЯТ КРАТКО И ЯСНО-WHO CARES,KOETO ЩЕ ОТВОРИ ШИРОКО ВРАТИТЕ ЗА ТУРСКА ИКОНОМИЧЕСКА И ВОЕННА ИНВАЗИЯ ПОДКРЕПЕНА ОТ ДПС И КОРУМПИРАНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ.ОСНОВАТА Е ПОСТАВЕНА-СТРОИТЕЛНАТА И ХОТЕЛИЕРСКАТА ИНДУСТРИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СА В ТУРСКИ РЪЦЕ!!!А ЕТНИЧЕСКИЯТ МАКЕДОНЕЦ ТАГАРЕВ ЩЕ ОБЯВИ ВОЙНА НА РУСИЯ!
10
1
 
9
 
! Отговори
АГЕНТ " ИВАН&qu преди 5 месеца
.да ходи да прави бибитки на Капутина....!!!!
9
5
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
Каракачанов говори пълни глупости,които и дете може да обори., толкова е безинтересен...
8
3
 
11
 
! Отговори
честито булка преди 5 месеца
Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да вдигне ветото за Шенген по въздух за България и Румъния, ако приемем бежанци. Това съобщават австрийски медии.
7
2
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 5 месеца
КУМЧО "АГЕНТ ИВАН"....РАЗДАВА МЪДРИ МИСЛИ НА ПЪЛЕН ТЪРБУХ....ХАХАХА.....
6
3
 
11
 
! Отговори
товар-200 преди 5 месеца
Абе Шкембе Воеводо,не знаеш ли че това е държавата на Поп Кръсьовците.Предатели,нагаждачи,мисионери и лобисти на чужди интереси.