Каракачанов отсече: България стана тотално олигархична държава

БТР-ите, които даваме на Украйна, не ставали за война
84
Каракачанов отсече: България стана тотално олигархична държава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България стана тотално олигархична държава. Какво означава това - една малка група хора държат политиката, а чрез нея стават още по-богати, за сметка на останалото общество, коментира пред БНТ Красимир Каракачанов от ВМРО.

По отношение на БТР-те за Украйна, той обясни, че след като украинците са ги поискали и нашено правителство "на бегом" ги дава, безусловно, значи те стават.

"2019 г. МО поиска тези БТР-и от МВР да бъдат предоставени за целите на отбраната. В началото те като че ли бяха съгласни, впоследствие министърът отказа с аргумента, че те са необходими и те ще ги ремонтират. Т.е. 2019 г. те стават, а 2023 г. - не стават“, каза Каракачанов.

По думите  му войната в Украйна няма как да бъде спечелена и много анализатори и в САЩ, и в Европа си дават сметка, че това е така, а Европа търпи големи икономически загуби.

"А в България, зад тази евроатлантическа мъгла, ние даваме тези БТР-и. Те стават, но не за война. Допускам, че те ще бъдат продадени. Ние можехме да ги използваме, като продадем част от тях и с получените пари да ремонтираме останалите", посочи той.

Правителството трябва да се грижи не за Зеленски, а за интересите на българския народ, заяви Каракачанов.

"Ти даваш една военна техника - ракети, снаряди, БТР-и и много други неща, които са засекретени, а за сметка на това какво получаваш? тези, които би трябвало да оценят твоите жестове, вместо да ти продадат една техника, която да е на съвременно ниво и да направят някаква отстъпка в цената, те ти продават старата си техника, извадена от въоръжение, и ти я продават на тройни цени", допълни той.

Според Каракачанов, военният министър Тодор Тагарев е пристрастен и не се интересува от геополитическите интереси на България, а само да си запише поредната "червена точка" пред тези, които навремето са го изпратили на работа в Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: каракачанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
10
 
! Отговори
Куме Иване преди 5 месеца
Самата истина.Дирикно в очите.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
те и самалетките не ставаха ама ти ги купи с нашите пари и си гушнахте комисионната
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЛЕДА КАТО ПРЕПИЛ И ПРЕЯЛ ПРЕДНАТА ВЕЧЕР!!!КАРАКАЧАНОВ,КОГА ЩЕ ИЗХВЪРЛИШ ПРОСТИТУЦИЯТА И НАРКОМАНИЯТА ОТ СГРАДАТА НА ВМРО НА "ПИРОТСКА"?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хайл Гьобелс и Аве Мария, тотална фашистка олигархия! Ето го и Райхсмаршал Гьоринг, повишава унтергащите си в убергащи!
1
4
 
8
 
! Отговори
oligo преди 5 месеца
Малко му дошъл курбаня на вайводата