Денков: Да слагаш бюджета за залог срещу този паметник не е човешко

Парламентът трябва да работи, призова той
Обновена: 14 дек 2023 12:12 | 14 дек 2023 12:12, Нели Христова
414
Денков: Да слагаш бюджета за залог срещу този паметник не е човешко
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков заяви, че спирането на работата на парламента не е начинът да се протестира срещу едно законно действие.

"Парламентът трябва да работи, защото има изключително важни въпроси да решава. Не е това начинът да се протестира срещу едно напълно законно действие, което е отлагано с години, отделно с месеци от тази година, но преди това, преди много години има решение на Столичния общински съвет, така че този акт така или иначе трябва да се завърши. Но да слагаш за залог бюджета, от който зависят заплати, инвестиции, всичко срещу този паметник не е човешко".

Думите на премиера бяха по повод прекъснатото заседание на Народното събрание от БСП, "Възраждане" и ИТН заради демонтирането на Паметника на съветската армия в София.

Той коментира и приемането ни в Шенген.

"Стратегията ни за влизане в Шенген е да преговаряме за сухопътните граници", заяви премиерът по време на ключовата среща на лидерите на ЕС в Брюксел.

Подготвили сме вече предложение, видял съм го, ще го изпратим на Австрия, ще използваме и Европейската комисия като медиатор", допълни Денков.

"Това, което не искаме, е да оставаме заложници на решения, които нямат общо с общата логика на развитие на ЕС и се опитваме да избегнем необходимост отново да влизаме в решения на Европейския съвет, което изисква единодушие", добави той.

"Приоритет ни е миграцията, не само заради Шенген, но и като цяло за Европа. Помощта и средствата за Украйна също са много важни", посочи още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
3
 
! Отговори
Спрете асимилацията! преди 5 месеца
Събудете се и спрете да рушите паметниците ни, ако погледнете събитията и в други държави от източна Европа, ще видите, че събитията с унищожаването на паметта и историята на нашите народи е навсякъде и се провежда асимилация , буквално,, някой трябва да плати за това и всичко да се възстанови! Вече разбиваха домове, нахлуваха в домовете на семействата и с насилие ги завързваха и ги изхвърляха в Русия, само защото са говорили на руски език и не са научили новоизмислените и нововъведени езици, с
247
0
 
4
 
! Отговори
Спрете асимилацията! преди 5 месеца
Тези, които са разпоредили снимането на паметника, ще получат наказание. Нашите паметници от източна Европа се рушат, а западни се издигат, забраняват на славяните да говорят родния си език, а в Украйна не само на славяните, а на всички от източна Европа, да говорят на родните си езици, рушат(изтриват) историята и създават нова фалшива и лъжлива история, събарят паметници, не само на антифашисти, а и на хора на културата и други дейности и оставят западни на тяхно място, ТОВА Е АСИМИЛАЦИЯ!
246
1
 
6
 
! Отговори
няма да търпим преди 5 месеца
Тези НЕ човеци какво правят в Парламента.
245
1
 
7
 
! Отговори
Деди преди 5 месеца
Не бе, Академик, не! Язък че си "Академик", не разбираш ли, че бюджета не е залог на Паметника, а е залог но вашето "башибозушко" решение за този паметник! А мисирките-джурналки не да цитират дословно глупостите ти!
244
5
 
2
 
! Отговори
Да ви светна! преди 5 месеца
Учете турски! Ще ви трябва!
243
1
 
2
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ФАШИЗЪМ! преди 5 месеца
Българино! На фашистите трябва да бъдат избивани децата!
242
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А къде дремахте до сега бе некадърници? Бюджетът трябваше да го приемете още преди 2 месеца, а не да се занимавате с простотии. Долна пасмина! Оставка!
241
3
 
0
 
! Отговори
THE BEST преди 5 месеца
То и да въвеждаш е-рецепти не е човешко, но се въвеждат ...............
240
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да не дават подаръци на укрите и ще вържат бюджета .
239
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ако въобще има опозиция не трябва да им узаконява ни бюджета , ни конституцията Като седите и им гласувате против само им узаконявате простотиите.Опозицията вън от НС , не като Нинова ама ние ще се върнем да гласуваме в зала щото нещо сме се разбрали .Ало ква опозиция сте бе. Откраднаха ви изборите с измама , продължават да шарлатанстват и вие си седите на креслата за заплатата
238
6
 
20
 
! Отговори
КУПИЛ СИ ДИПЛОМИТЕ преди 5 месеца
ТОЗИ ЩЕ ОСТАНЕ КАТО РАЗРУШИТЕЛ НА ИСТОРИЯТА
237
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оказва се, че и цялата акция е незаконна. Няма писмена заповед, не е ясно кой е взел решението, само едни 40 000 за скелето изтекоха по каналите при "онзи, който трябва" и на когото трябва да се взривят офисите...Българският народ е разделен, но този път не ми пука. Много хубаво, че мразя, вместо да прегръщам по коледните празници *** и уфси, които подкрепят вандалския акт. Проклети бъдете!
236
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 275: Всеки който руши паметници го чака съдбата на Бъки Бомбата и на министър 10 %! Господ забавя, но на забравя!
235
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 275: През 2009 г. от дома на Бъки Бомбата, какъвто прякор Бакърджиев носеше с гордост, бяха отмъкнати 180 000 евро кеш. Бившият министър обяви изчезналите пари за "джобни". Евгений имаше зад гърба си два брака и по едно дете от всеки. Втората му съпруга почина от рак само на 25 години, когато той стартираше бурната си политическа кариера през 1990 г.
234
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Знаете ли кой е Бъки бомбата? Знаете ли с какво е известен? А знаете ли как умря сам като куче от рак само на 66 години? Вас г-н Денков ви чака същата съдба!
233
3
 
17
 
! Отговори
Панелен павиан преди 5 месеца
Тоя мурмел да хваща пътя и да и оди там откъдето дойде....докато все още може!
232
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нечовешкия молец денков,говори за "ЧОВЕЧНОСТ"!!! Този,който заедно със сатрапите си от сатанинската сглобка унищожават безмилостно НАРОДА и ОТЕЧЕСТВИТО ни! Предават националната сигурност и суверинитет на ДЪРЖАВАТА ни по заповед на чуждите им господари! Хвърлят стотици милиони на укрофашистите и хайлазите,а отнеха горчивия коледен залък на пенсионерите!Ограбват народа ни и въртят гюбеци с нашите пари в Шератон! Режат паметниците и историята ни! Безсрамни,гнусни,продажни ибрици! Това е НЕЧОВЕШКО!
231
3
 
11
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 5 месеца
До Анонимен 270: И каквото му е доброто на Денков. Добър е само в приказките.
230
2
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 5 месеца
А провалянето днес на заседанието на парламента заради неявяването на работа на депутатите на ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС какво беше? Денков веднага смени плочата и вече не казва че това е било нередно, а само, че парламентът трябвало да навакса пропуснатото. Трябва да му се признае на Денков, че е доста добър в спекулациите.
229
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-добрият премиер когото сме имали...