Денков: Да слагаш бюджета за залог срещу този паметник не е човешко

Парламентът трябва да работи, призова той
Обновена: 14 дек 2023 12:12 | 14 дек 2023 12:12, Нели Христова
414
Денков: Да слагаш бюджета за залог срещу този паметник не е човешко
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков заяви, че спирането на работата на парламента не е начинът да се протестира срещу едно законно действие.

"Парламентът трябва да работи, защото има изключително важни въпроси да решава. Не е това начинът да се протестира срещу едно напълно законно действие, което е отлагано с години, отделно с месеци от тази година, но преди това, преди много години има решение на Столичния общински съвет, така че този акт така или иначе трябва да се завърши. Но да слагаш за залог бюджета, от който зависят заплати, инвестиции, всичко срещу този паметник не е човешко".

Думите на премиера бяха по повод прекъснатото заседание на Народното събрание от БСП, "Възраждане" и ИТН заради демонтирането на Паметника на съветската армия в София.

Той коментира и приемането ни в Шенген.

"Стратегията ни за влизане в Шенген е да преговаряме за сухопътните граници", заяви премиерът по време на ключовата среща на лидерите на ЕС в Брюксел.

Подготвили сме вече предложение, видял съм го, ще го изпратим на Австрия, ще използваме и Европейската комисия като медиатор", допълни Денков.

"Това, което не искаме, е да оставаме заложници на решения, които нямат общо с общата логика на развитие на ЕС и се опитваме да избегнем необходимост отново да влизаме в решения на Европейския съвет, което изисква единодушие", добави той.

"Приоритет ни е миграцията, не само заради Шенген, но и като цяло за Европа. Помощта и средствата за Украйна също са много важни", посочи още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
14
 
! Отговори
Бг преди 5 месеца
Кой е пуснал сламен клоун в парламента ?!? Това да не е цирк ?!? Моля да бъде изведен тоя очилат госпожа Денков да пристъпва към клоунада в подходящо за това цирково помещение !
187
1
 
2
 
! Отговори
Костьо преди 5 месеца
Нуркьо!
186
1
 
1
 
! Отговори
Боти-боти преди 5 месеца
До Нова поговоркаПроостоотии робот -слаба цензура
185
1
 
4
 
! Отговори
Нова поговорка преди 5 месеца
Проооост народ - слаба държава
184
0
 
5
 
! Отговори
Свобода на словото преди 5 месеца
Вече цензурата в "демократична" *** и поговорките ли изтрива?
183
1
 
3
 
! Отговори
Поговорка преди 5 месеца
*** народ -слаба държава
182
14
 
2
 
! Отговори
стига сте ревали преди 5 месеца
Чехия, Полша , Литва, Латвия, Румъния и други не милеят по комунизма и живота им е много по-добър от нашия. Но българина с неговото изкривено мислене продължава да милее за тези които избиха българската интелигенция и сложиха край на възхода на България. Защото годините след освобождението от турците, да завладяването ни от руснаците са най-добрите за българската държава.
181
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много лаете, ама на изборите останахте с 1-2 кмета от Възрждане, останалите просто изпаднаха. Сега да ви е дошъл умът в главата ли?
180
1
 
9
 
! Отговори
Бг преди 5 месеца
Днес.бг - рупора на еврофашистите !!!
179
1
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 месеца
Фашисткият антибългарски парламент, правителство и сглобката трябва дабъдат изтрити от лицето на Земята !
178
1
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 5 месеца
Денков =Плевнелиев $$$$$$$ ВАШИНГТОН
177
10
 
1
 
! Отговори
toti преди 5 месеца
ЗА кво рязане и какво толква станало.??някав си там куп ламарина се събрали и ореваха света..да не да го боли желязото или някой промития мозък се сти да плаче за оня де цяла Европа не,а света неможе да го оѝапти да си пребере глворезите !!1
176
4
 
21
 
! Отговори
Не ме инересува преди 5 месеца
Паметника на кой е.Прави ми лошо впечатление,че се реже на парче като някакво животно. Ако ще демонтираш го правиш като хората.Според мен това, което се прави в момента е грозно и вандалско.Питаха ли хората дали искат да се демонтира по този начин?БЪЛГАРИЯ бащиния ли е на няколко човека? По тази логика след 20г(примерно) ще кажем,че не е имало априлско възтание и баташко клане.Нещата за България отиват в близко бъдеще към лоши неща.Мое мнение.
175
2
 
16
 
! Отговори
Циник преди 5 месеца
Точно ТИ да говориш кое е човешко и кое-не? Да пипаш ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР (Конституцията) при положение, че представляваш под 10% от обществото, а заедно с останалите "конституционалисти" имате под 1/4, как да го наречем? Не само липсата на ПРАВО, но и пипането е за да узурпираш цялата власт! И всички форми на възможност народът да се съпротивлява (партии, избори, референдуми, протести) са практически отнетни и е оставена само лъжлива форма! И ти си позволяваш да коментираш! Всичко ще ти се върне
174
8
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 месеца
Не мислите ли че Денков забравя ?Добре че имаме такова бижу като Президента Радев .
173
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мишето сърце, денкофф е в класацията на най-некъдърни управници на България. Предвид реалната му длъжност секретарка на Делян Пеевски. По големи наглеци дори от другите сини отпадъци, които окрадоха държавата. Да не говорим за пра дедите им от червените комунисти...
172
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СДС откраднаха валутните резерви на България веднага щом се докопаха до властта.
171
3
 
16
 
! Отговори
??? преди 5 месеца
А бе Денков, да слагаш разрушаването на паметника за залог срещу бюджета човешко ли е?
170
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Либералните талибани ги чака Народен съд!Повтарянето на историята е неизбежно!!!
169
4
 
20
 
! Отговори
някой си преди 5 месеца
Така ли си мислиш Другарю Денков? С този си АКТ,да Разрушавате Историята НИ.Си Вкарахте Голям Автогол!!! И на Следващите Избори.Когато и да са те,то Възраждане.Ще Ви го Начука На всички Американофили и ***!!!Подкрепям действията на Опозицията,Блокирайки работата в Народното събрание! И дано Паднете от Власт! И отидем на Избори!