Денков: Да слагаш бюджета за залог срещу този паметник не е човешко

Парламентът трябва да работи, призова той
Обновена: 14 дек 2023 12:12 | 14 дек 2023 12:12, Нели Христова
414
Денков: Да слагаш бюджета за залог срещу този паметник не е човешко
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков заяви, че спирането на работата на парламента не е начинът да се протестира срещу едно законно действие.

"Парламентът трябва да работи, защото има изключително важни въпроси да решава. Не е това начинът да се протестира срещу едно напълно законно действие, което е отлагано с години, отделно с месеци от тази година, но преди това, преди много години има решение на Столичния общински съвет, така че този акт така или иначе трябва да се завърши. Но да слагаш за залог бюджета, от който зависят заплати, инвестиции, всичко срещу този паметник не е човешко".

Думите на премиера бяха по повод прекъснатото заседание на Народното събрание от БСП, "Възраждане" и ИТН заради демонтирането на Паметника на съветската армия в София.

Той коментира и приемането ни в Шенген.

"Стратегията ни за влизане в Шенген е да преговаряме за сухопътните граници", заяви премиерът по време на ключовата среща на лидерите на ЕС в Брюксел.

Подготвили сме вече предложение, видял съм го, ще го изпратим на Австрия, ще използваме и Европейската комисия като медиатор", допълни Денков.

"Това, което не искаме, е да оставаме заложници на решения, които нямат общо с общата логика на развитие на ЕС и се опитваме да избегнем необходимост отново да влизаме в решения на Европейския съвет, което изисква единодушие", добави той.

"Приоритет ни е миграцията, не само заради Шенген, но и като цяло за Европа. Помощта и средствата за Украйна също са много важни", посочи още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
5
 
36
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
И откъде накъде България ще дава 28 милиона евро помощ за Украйна? Не нови избори, а направо убийства на мято в парламента. Тези хора изгориха конституцията, измислиха си нови правила и събориха паметници и цялта история.
207
5
 
24
 
! Отговори
Странно преди 5 месеца
Денкоф никак не мяза на човек, а говори по темата...
206
2
 
29
 
! Отговори
Прав си Денкоф преди 5 месеца
Няма бюджет, няма лапачка - за теб и компания, уточнявам. Не е човешко!
205
4
 
29
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Искате правителсво, на ви. Нова антибългарска Конституция и съборени паметници.
204
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма смисъл да се обръща никакво внимание на този. От него нищо не зависи, той е просто марионетка, двуизмерна фигура. Има хора такива, ти му плюеш в лицето а той си мисли че дъжд вали. Като ученик най-вероятно се е свивал в миша дупка и е доносничил другарчетата си. Комплексар с мания за величие. Ама в един глашатай няма никакво величие. Пиши, Денков, записвай си кво ти казва Пеевски.
203
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 237 - При това приоритет на бюджета, който не си го вади от джоба, а е на българския народ. Поне да попита дали сме съгласни.
202
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А аз бих попитал човешко ли е човешко ли приоритетите на български примиер да са помощта за Украйна и имигрантите.
201
2
 
10
 
! Отговори
Историята се повтаря преди 5 месеца
Херострат (на старогръцки: Ἡρόστρατος) е младеж от Ефес (Мала Азия), който изгаря Храма на Артемида в родния си град на 21 юли 356 пр.н.е.Както по-късно признава, искал името му да се помни от следващите поколения. Осъден е на смърт и забвени Денкоф наряза паметника на Червената армия и името му ще се помни от следващите поколения.
200
3
 
20
 
! Отговори
Култура преди 5 месеца
Академик да реже паметници? Денкоглу, ти влезе в историята!
199
2
 
8
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 5 месеца
до 231Бако ти Бойко го държат ППДБ с п**но ,ето защо подкрепя и ще подкрепя !!!Делян с потоци на пари ....Сам се сети коя държава обича киното и записите .Сам се сети.. една отвъд Атлантическият океан... Подмяната дойде и няма да има избори вече!
198
1
 
17
 
! Отговори
Малко история преди 5 месеца
Украинските фашаги и те събаряха паметници на войните от Червената армия, сега живите руски войни ги изгарят живи. Преди дни над 100 ракети ги посетиха за час два. Украйна от 52 милиона е под 26 милиона. По нейните стъпки върви и България. Трагедия!
197
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А човешко и морално ли е под охраната на полицаи да режеш с флекс главите и ръцете на българска майка с дете, на символа на тези, които ни освободиха от нацистките поробители от Третия Райх? И това го правят тези от партиите на Б.Борисов, на Пеевски, на Просто Киро- Кокорчо Защо бе, Бойко, ти като курсист във ВМШ и сетне до 1991 г. не беше ли член на БКП,не се ли кле във вярност на Партията? А вие двамата от ПП да обезглавите тримата от ПСА ли дойдохте? За ДПС на Пеевски да говорим е безсмислено
196
2
 
11
 
! Отговори
Лошо иде преди 5 месеца
Браво Денкоглу, ядоса Путин. А той е злобен и не прощава. Жалко за младостта ти...
195
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Малко ви е. Бюджетът и без това ви е самоубийствен. Най-добре хич да не продължите и да се ходи на нови избори
194
0
 
10
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 5 месеца
Интересно защо на Борисов и Пеевски които са в комисии и в списъка Магнитски за корупция , заплатите им в парламента не са запорирани, интересно много интересно. Не мислите ли така? Пак ви метнаха балъци. Киро и Христо Иванов се уредиха благодарение на 4 милиона негласували или пуснали 'Не подкрепям никой". Подмяната дойде
193
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ааа стига с тия, това върви пред мистър Магнит Банкенски.
192
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дени, точно това е начинът...даже и отгоре!
191
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да продаваш народа си и бъдещето му, променяйки конституцията в угода на външни сили, за да могат те да участват и официално в нашето управление чрез двойно гражданство на министри, а после вероятно и директно овластяване на чужденци - това е не само нечовешко, но и тотално морално yрoдливo!
190
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До стига сте ревали ТАЯ,, ИНТЕЛИГЕНЦИЯ,, ОБЯВИ ВОЙНА НА САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ САПЛОДИСМЕНТИ .... С УР.А.А.А ,, БЕШЕ СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР ,ИЗБИВАШЕ МАЛКИ ДЕЦА ,МАЛОЛЕТНИ, ЖЕНИ ,СТАРЦИ ,ГОРЕШЕ КЪЩИ , ПРАВЕШЕ ЗВЕРСТВА В СЪРБИЯ ,ГЪРЦИЯ
189
0
 
4
 
! Отговори
До Сламенков преди 5 месеца
Отивай на полето и заставай да плашиш гаргите ! Вечерта играй клоунада в някой цирк ! Това ти е бъдещата работа !