Радев: Управляващите до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген

ПП-ДБ, Борисов и Пеевски заедно изнасилват Конституцията, заяви президентът
Обновена: 22 дек 2023 10:59 | 22 дек 2023 09:09, Елка Василева
165
Радев: Управляващите до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген
Снимка: архив, БГНЕС

"Призовавам управляващите в оставащите дни до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген. С много дипломация, усилие и конкретни резултати по време на служебното правителство успяхме да постигнем конкретен ангажимент за октомври, за съжаление този импулс не беше развит, а се издигаха бариери по този път", заяви Румен Радев.

Още по темата
Той подчерта, че "политическото лицемерие има висока цена и тази цена не се плаща от политиците, а от гражданите и от бизнеса".

"Съвсем доскоро лидерите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и трябва да бъдат държани далече от властта. Днес те управляват заедно, изнасилват Конституцията заедно и заедно ще ни спасяват от корупцията. Това е толкова зловодно, че миризмата стига и до онези, които търсят всеки повод да ни спънат за Шенген", допълни Румен Радев, цитиран от БНТ.

Промените в Конституцията президентът коментира така: "Мнозинството или не осъзнава в какви рискове ни вкарват, или правят тези промени за конкренти хора. Необходими са комплексни мерки, с които да се приобщават нашите сънародници зад граница - с дистанционно гласуване, със специален избирателен район".

Държавният глава заминава на двудневно посещение в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
Eeee pa Nema преди 4 месеца
Да лесно се говори, трудно е да го Направим. Не цепи нацията.
51
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей тоя път ще гласувам за Президента.Довпера щях да късам ,,брюкселското " знаме.Обаче от утре излизам на митинг със знамето на Русия и знамето на САЩ.....Каквото ще да става.
50
2
 
6
 
! Отговори
пак го казвам преди 4 месеца
До като не се избесят русофилите България няма да се оправи!
49
0
 
7
 
! Отговори
адолф преди 4 месеца
До Анонимен 46 Какъв Магадан те гони бе?!?!?!Директно да заминава за Авдеевка на фронта!Да взема с него и Копейкин,Нинова,Малинов и всичката друга русофилска общност.
48
1
 
7
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 месеца
Вече дори и той не си вярва, че му пука за България :)
47
0
 
5
 
! Отговори
При всяко преди 4 месеца
Посещение в хамбарите с кресливите диреци на 4 часа, фуражката излиза като обезумял от толкова наркотици и мени мнението си на 2 Мин.
46
3
 
2
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТА/ОПОЗИЦИЯТ преди 4 месеца
ДА ГАРАНТИРАТ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА М О Ч А...... И ВЛИЗАНЕТО НА ВОЙСКИТЕ НА ПУТИН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ...
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радеф защо бърза...Петков и Иванов знае е се защо .Но защо Радеф..Вижда се , че Костадинов и Президента са на отделна оперативна сводка.Центъра е Москва.Но защо Радеф...Подозирам , че Президента бърза да вкара ,,троянския кон" в Ще ген.Докато още не са ги изгонили него и Костадинов от властта.Вътре в Шенген , от пряк упор ще разстрелват Брюксел.Отдавнашната им мечта.Дори Путин не е мечтал за това.Наште русофили са по големи русофили от руснаците.
44
0
 
11
 
! Отговори
Никога преди 4 месеца
...не трябва да забравяме, че този излезе и размаха юмрук точно в деня,в който ни приеха в Чакалнята на Еврозоната/ а бяхме преди Хърватия/! След това превърнаха границата в разграден двор! Мигрантите ги ловеха, само ако някой катастрофира или пострада полицай! На среща с австрийския президент Този заяви , че разбирал неговата позиция/ да не ни пускат в Шенген/, и я ... "уважавал"!!! Няма такова недоразумение!
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А ти до Нова година да заминеш с еднопосочен полет за Магадан!
42
0
 
8
 
! Отговори
Констатация преди 4 месеца
37 Какъв е изводът?!Никога не прощавай на комунисти!За България е неме късно но други народи ще се поемат от нашия bad experience.
41
3
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 4 месеца
Браво на г-н Президента Радев, че с цялото си сърце и енергия се бори България да влезе в Шенген, за да е по-близо до европейските ценности и евро-атлантическите системи за сигурност и в същото време да е по-далеч от варварите от руските степи, които само палят войни и опитват да изнудват. Браво!
40
1
 
6
 
! Отговори
Фуражката е преди 4 месеца
Изгубил мозъка си в някой от сараите на ОНЯ различния със сплесканото чело.Защо не си биеш камшика и си сложиш чалмата.Ние Българите знаем че,си се продал на махараджата за схеми за което резултати се видяха в Украйна.
39
0
 
12
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 4 месеца
На мен всяка втора дума ми е Русия, а тука Радев ми прави сечено - национален предател!
38
1
 
11
 
! Отговори
До 35 преди 4 месеца
Първо се научи на българска граматика, да пишеш правилно и после коментирай... Аман от неграмотни привърженици на Москва, Възраждане и Решетников.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Смешкооо
36
1
 
10
 
! Отговори
Другарка Митрофанова преди 4 месеца
Що тъй гавариш товарищ Радьонка? Какъв Шенген, нали се разбрахме България да е 16тата съюзна република или най добре задчерноморска губерния начело с губернотар Костя Патреота.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 34....Ти се радвай и бъди доволен , че след 1989 г . , не подкараха вас със флекса Защото вие комунистите това заслужавахте.Но вместо да си благодарен на народа , че въпреки издевателствата над него ви опростиха греховете .Никой ви бе закачаше Позволихме ви и партия да си направите.Пак комунистическа.Но вие русофилите нямате насищане , нямате наеб...
34
5
 
4
 
! Отговори
и тоя е куку преди 4 месеца
Тоя фигурант въобще наясно ли е какво става в т.н държава , торти , беззакония , упадък , разруха , установяване на диващини от миналото , от което не се е научило нищо . Сега вече почнаха да се илюстрират тези прословути евроатлантически " ценнотси " за които ни се надуха ушите , но никога не ни ги бяха виждали очите и за по-слабоумните , в това мое изказване има само прочовешки , нищо проруско , не вярвам ония маниаци от ПП-ДБ да са проруски направлявани . За подобни неща , не само с " торти "
33
14
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Освен да рошът и да ядът паметници ,сда грабят и да създават хаос,сглобката за нищо не става.