Пеевски ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента

Започваме да питаме по всички въпроси, заяви той
Обновена: 29 яну 2024 08:47 | 29 яну 2024 08:02, Нели Христова
315
Пеевски ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента
Снимка: БГНЕС

"Защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали?"

Това питане отправи към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Според Пеевски в обществото не трябва да остават съмнения за институционален чадър или прикриване на нарушения, свързани със злоупотреба с власт или корупционни практики, тъй като единствено по този начин държавата ще докаже своята евроатлантическа ценностна принадлежност и принципи.

Той настоява компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които многократно е писано и говорено в публичното пространство. Скандалните разкрития, заради които Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш”, станаха известни като Кешгейт - пътят на Копринката на името на президентския съветник Николай Копринков.

Преди седмица Делян Пеевски обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев.

"Обществото има въпроси, а ние сме избрани от хората и аз задавам тези въпроси. Къде са тези дела и защо нищо не е съобщено", запита председателят на ПГ на ДПС.

Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши", категоричен е Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
7
 
3
 
! Отговори
МИНИСТЪР НА МВР преди 3 месеца
С ПАРИТЕ БЯХ ТОЧЕН, НАЛИ ДРУГАРЮ РАДЕВ? ЩЕ СИ ПОЛУЧА ЛИ НАЗНАЧЕНИЕТО? И ЧОВЕКА СИ ГО ПОЛУЧИ.
150
2
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
Българското опростачване достигна връхната си точка, Пеевски персоната от списъкът Магнитски да търси крадци и престъпници пред медиите и масово да бъде подкрепен от огромната опростачена българска ппаплач...срам ли е това или реалност ?
149
0
 
5
 
! Отговори
КОЙ КАКТО МОЖЕ преди 3 месеца
КОЙ ОТ КЪДЕ Е КРАЛ НЕ ЗНАМ. ВСЕКИ КРАДЕ ОТ КЪДЕТО МОЖЕ. В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОТ ЗДРАВНАТА КАСА С ЛЕКАРСТВАТА 100 000 000 ГОДИШНО, ОТ ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ОТ ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ, ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА, ОТ ОБЩИНИТЕ, ОТ РАЗДАВАНЕ НА ПОСТОВЕ - 14 000 УВОЛНЕНИ ОТ РАДЕВ И НА ТЯХНО МЕСТО СРЕЩУ 5К ПРИМЕРНО НАЗНАЧЕНИ, КОЛКО ПРАВИ? ПАК ОКОЛО 100 00 000 ЗА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО?
148
1
 
10
 
! Отговори
До157 преди 3 месеца
"Крадеца си е крадец" - я да ми обясниш как Радев открадна парите от Европа за България, ка открадна парите на КТБ, как открадна европейските помощи и т.н., че се възмущаваш от коментарите срещу доказан крадец от разузнаването на друга държава, защото нашето не е успяло срещу никой престъпник облечен във власт и с имунитет ? За какво е поговорката "крадецът вика дръжте крадеца" сещаш ли се ? Изобщо не ти е ясно колко си контролиран и манипулиран от политиците и тези които те подкрепят !
147
2
 
13
 
! Отговори
Кико преди 3 месеца
Този МАГНИТСКИ стожер на справедливостта как ни дава акъл само. Ще излискам ептен легена!!!!!!!
146
3
 
3
 
! Отговори
КРАДЕЦ С МОРАЛ? преди 3 месеца
ТА КОИ КРАДЦИ СА С ДОСТОЙНСТВО И МОРАЛ, ВИКАШ? ТИЯ В ПРЕЗИДЕНСТВОТО ЛИ?
145
0
 
7
 
! Отговори
.!. преди 3 месеца
значи тоя и ахмед доган са си доказали се мафиоти и поклоници на русия! и сега един такъв да ми разправя кое как било и как трябвало да бъде!!?? Еми ай сиктир бре драги зрители!!!!
144
6
 
3
 
! Отговори
170 ИЗВЪНЗЕМЕН ЛИ СИ преди 3 месеца
И КЪДЕ Е ДОСТОЙНСТВОТО И МОРАЛА НА РАДЕВ? НАТРЕСЕ НИ КИРО И АСЕН, НАПРАВИ НИ 5 ИЗБОРИ С ЦЕЛ ДА СРИНА ПАРЛАМЕНТАРИЗМА, НАРУШИ НЕ ЕДИН ПЪТ КОНСТИТУЦИЯТА.
143
3
 
3
 
! Отговори
НАШИТЕ ИЗБРАННИЦИ преди 3 месеца
ЩОМ НАРОДА, НИЕ СМЕ СИ ГИ ИЗБРАЛИ ТАКИВА ЗА НАШИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЗА ДЕПУТАТИ ЗНАЧИ ИМАТ НУЖНИТЕ КАЧЕСТВА. ВИЖ НАЗНАЧЕНИТЕ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО Е ДРУГА РАБОТА. ТАМ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ КОЛКО Е ПЛАТИЛ ЗА ПОСТА СИ?
142
0
 
5
 
! Отговори
До 166 преди 3 месеца
Ами като ходят да гласуват такива като теб простовати същества как да има в политиката свестни ? Пак те питам, знаеш ли какво означават думите "достойнство" и "морал" ? Ще отговоря вместо теб - НЕ ЗНАЕШ ! Хората с достойнство и морал вършат работата си без да КРЕЩЯТ ИЗ МЕДИИ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ, тяхната работа се разбира от резултата, НЕ ОТ МЕДИИТЕ !
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гешев си счупи зъбите с Радев и сега не го споменава хич. Пеевски е само слуга като Гешев. Председател на парламентарната група не е държавна работа
140
1
 
7
 
! Отговори
Магнитски в действие преди 3 месеца
Комисията за противодействие на корупцията председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. . . . Черно на бяло, издялана в гранит простотията на българите! Чакаме ви в еврозоната и си точим . . . . ! Познайте какво!
139
2
 
3
 
! Отговори
Ходете да преди 3 месеца
гласувате още за да влезнат и останалите от списъкът Магнитски заедноюс обкръженита си в "скупщината" ви, не ходете за гъби и риба сред природата за да не разберете след това на каква "разорана целина" ще я превърнат тези на които ще гласувате доверие...такива като този екземпляр от кочинната ще ви разкажат "играта" точно както си го планират ! БУДАЛИ !
138
4
 
3
 
! Отговори
ЯСЕГРЪМНИ. преди 3 месеца
163 ЗНАЧИ ДА СИ КРАДАТ НА ВОЛЯ СЪВЕТНИЦИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА КОПРИНКАТА И УЗУНОВ И САМО НЯКОЙ ЧЕСТЕН И НЕОПЕТНЕН ДА ИМА ПРАВО ДА ГИ ИЗОБЛИЧИ? МИ ТО НЯМА ТАКИВА В ПОЛИТИКАТА БЕ!
137
0
 
0
 
! Отговори
159 преди 3 месеца
До Ха ха хаАбе, толкова ли си *** или си си ***, че пишеш едно и също!Аман от прости хора
136
3
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Добре, че ги има журналистите, че има кой да ми превежда грухтенето.
135
1
 
6
 
! Отговори
До 157 преди 3 месеца
Ти май не разбираш от достойнство и морал ? Крадец и измамник да разкрива крадец това достойно ли е или е отклоняване на вниманието от себе си ? Това дори крадец би го нарекъл ПОДЛОСТ ! Боже, опази България, защото българите са изкукали !
134
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дълго време Пеевски беше тотално оплюван.Спомням си ,когато Станишев по време на Тройната коалиция каза,че Пеевски е претърпял катарзис.Неше предложен за шеф на ДАНС.Заканата му към Цветанов беше страховита.Не го избраха.Имаше снимки с Илия Павлов като съвсем млад.Дълги протести срещу него Кой е той всъщност.
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеевски е просто певец на Доганя. Та какво е станало, че Доган се обръща срещу Радев?
132
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
радев си е виновен... Той ги уреди с власт... и стана като в поговорката : храни гъци, да те грухка"...