Пеевски ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента

Започваме да питаме по всички въпроси, заяви той
Обновена: 29 яну 2024 08:47 | 29 яну 2024 08:02, Нели Христова
315
Пеевски ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента
Снимка: БГНЕС

"Защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали?"

Това питане отправи към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Според Пеевски в обществото не трябва да остават съмнения за институционален чадър или прикриване на нарушения, свързани със злоупотреба с власт или корупционни практики, тъй като единствено по този начин държавата ще докаже своята евроатлантическа ценностна принадлежност и принципи.

Той настоява компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които многократно е писано и говорено в публичното пространство. Скандалните разкрития, заради които Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш”, станаха известни като Кешгейт - пътят на Копринката на името на президентския съветник Николай Копринков.

Преди седмица Делян Пеевски обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев.

"Обществото има въпроси, а ние сме избрани от хората и аз задавам тези въпроси. Къде са тези дела и защо нищо не е съобщено", запита председателят на ПГ на ДПС.

Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши", категоричен е Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 месеца
Крадеца вика "Дръжте крадеца" ....... ахахаххаха
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой е тоз Магнитски да го намеря и черпя една ракия?
129
1
 
5
 
! Отговори
КРАДЕЦА СИ Е КРАДЕЦ преди 3 месеца
НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО НЯКОЙ КОЙТО ПОКАЗВА КРАДЦИТЕ ДА БЪДЕ НАПАДАН? АКО И ТОЙ Е КРАДЕЦ И ТОЙ ДА ОТГОВАРЯ, НО ЗАЩО ДА ОНЕВИНЯВАМЕ ОСВЕТЕНИТЕ КРАДЦИ? КРАДЕЦА ДАЛИ Е ОТ БСП, ДПС, ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, ИТН, ГЕРБ ИЛИ ОТ ПП ВСЕ ТАЯ.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да си в списъка магнитски, днес звучи много гордо..
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейки и герберуги застанаха заедно на барикадата да бранят свинката, чудо голямо да не повярваш какъв "хомосапиенс" се въди в България, вече ясно се разбира на какво се дължи беднотията в страната - НА ПРОСсТОТИЯТА ВИ БЕ ПАТРИОТЧЕТА НА ПРОСсТОТИЯТА ВИ ! Юмрук някакъв си щели да свалят със сvинка ха ха ха !
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СвършИха трюфелите ли? Или по добре плащат да надушва други работи?
125
3
 
20
 
! Отговори
КТБ преди 3 месеца
Прасето да се погледне в огледалото и да каже кой фалира КТБ! И кой не си праща кредитите към КТБ и ББР!
124
4
 
13
 
! Отговори
Прасчо преди 3 месеца
Шиши е превъртял тотално.Много деен от страх господарите отвъд океана да не му разкрият хилядите далавери.
123
14
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 месеца
Копейките съвсем изперкаха, като октоподи в кълчища се оплетоха, казват тук, че ПОСОЛСТВОТО "турило" Пеевски депутат ? Ама кое посолство бе калитковци на копейки, зная, че една държава го обяви за престъпник и му забрани да стъпва на територията и, за нейното ПОСОЛСТВО ли говорите или за посолството с една вещица фамилията на която започва с "МИТРОФ"...Ха ха ха пообъркахте се със зависимостите си от Копейката ?
122
4
 
28
 
! Отговори
Шишо бакшишо преди 3 месеца
Пеевски бори корупцията:Ха ха ха ха ха ха
121
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Грухлян Свинеевски е новото лице на евроатлантизма ,честността и почтенноста .Погледнете благородните черти на лицето му.Професорите по френология трябва да пренапишат учебниците си.
120
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този явно са го викали в Посолството и са му обяснили, че го чака съдбата на черепухата, ако не стане техен върл агитатор. И ето така са си купили един бг клоун, безплатно.
119
1
 
17
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Пеевски е новият морален стожер, който ще задава посоката на вътрешната политика и икономика , след като Борисов направи крачка назад!!Само ше ви кажа една малка тайна, че великия неосманистки повелител Ердоган не ще да чуе и види Доган и Пеевски!Агент Джаред Мурано!ЦРУ!!!
118
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възроди се като Феникс от пепелта - да живее великият Пеевски, къде беше скрит преди година и назад. Неговото съществуване е в сила само от около година +,. Къде беше тази харизматична личност, този върл защитник на справедливостта, този омайващ с чара си настоящ и бъдещ истински Българин. Господ здраве да му дава, да се множи рода му и да управлява все по нагоре и напред такива мънички и глуповати човечета като нас.Ами това е, как да променим *** наречена Политика, не става
117
3
 
13
 
! Отговори
Свиня преди 3 месеца
Къв е тоя Пеевски и кой ни го тури? Пак ли американците ни го туриха?
116
2
 
15
 
! Отговори
мдаа преди 3 месеца
" Да говори срещу корупцията човек, санкциониран по списъка Магнитски, е все едно канибал да се възмущава от употребата на месо."
115
1
 
11
 
! Отговори
Дай ми преди 3 месеца
Олигарси и бивши МУТРИ управляват бедна държава.
114
3
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 месеца
Какво "общество" стои зад тебе бе, тъпоъгълник? Няколко роднини и най-много 30% от турците. Не се бъзикай с президента, че не си му на нивото и катастрофата ще ти бъде тежка.
113
3
 
13
 
! Отговори
Мммм преди 3 месеца
Отчаян опит да се отклони вниманието от техните престъпление към измислени от тях чрез приписване на вина другиго!Елементарно,Уотсън!
112
5
 
12
 
! Отговори
Навигатор преди 3 месеца
Шиши е изтртещял.Янките са му промили мозъка.