Сглобката предложила на Радев да "бъде като английската кралица"

Димитър Стоянов: Нямам обяснение за последното убийство у нас
1 фев 2024 12:38, Нели Христова
52
Сглобката предложила на Радев да "бъде като английската кралица"
Снимка: БГНЕС

"Нямам обяснение за последното убийство у нас. Определено не е приятно, но показва каква е ситуация в България – времената са размирни и явно човешкият живот не е ценен", заяви пред bTV Димитър Стоянов, секретар по сигурност и отбрана на президента.

Вчера вечерта Мартин Божанов - Нотариуса беше прострелян в главата с огнестрелно оръжие в района на квартал "Горна баня".

Димитър Стоянов коментира и политическия проект "Трети март". Той заяви, че не е наясно дали ще има партия „Трети март“ и ако възникне такава дали ще бъде президентска или не.

Според него въпросът дали Весела Лечева, Крум Зарков и бившите социални министри ще бъдат лицата на такава алтернатива трябва да бъде отправен към тях.

"Все още не виждам такъв проект на хоризонта, може би трябва да го дискутираме, след като се появи", заяви Димитър Стоянов и допълни, че досега проруски партии не е виждал в България.

"Ако има такъв проект, в неговите рамки ще се реши дали да работи с Делян Пеевски, а няма Делян Пеевски да решава ще работи ли с такъв проект", посочи още той.

"Ако трябва да интерпретирам думите на госпожа Йотова, бих казал следното – да, предложение към Румен Радев имаше и тя дойде по време на самия запис. Офертата, която отправиха към президента, е да бъде английска кралица – да му бъдат орязани крилата и да му бъдат отнети всички привилегии, включително и за назначаване на хора в службите. Ако погледнете записа, това е програмата за управление на сегашното правителство, на сегашната сглобка. Ще видите в него, че Бойко Борисов е изпран, че Конституцията вече е променена. Покана към президента Румен Радев няма – това, което казах, е в шеговит тон. Той категорично изрази своя вот на недоверие по време на връчване на мандата в резултат на този запис", коментира Димитър Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Просто М У Н чо
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радев защо има толкова много съветници и секретари ?
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обединител на нацията безпартиен и президент на всички Българии Радев е всичко друго но не и това което пише за институцията в конституцията пълна катастрофа Обградил се е с кохортата си той е техния президент и джуркат нови бъ р да ци със отломки изпаднали от прехода за да се сдобият с власт влияние и кеш
37
2
 
1
 
! Отговори
?!? преди 3 месеца
От първият му ден знам, че Тоя Радев Не е моят президент! Този радев не намери завета на Кубрат за призвание, но легна по гръб на имперските мераци на Кремълският самозабравил се полубог . Елементарен и жалъкк
36
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
"Английската кралица" може да я "играе тази "роля" - Винету ,макар и доста невъзпитан брутален неин вариант ,сега малко се е "смирил" - външно , защото е страхливец. Радев ,няма как да изпълнява такива функции и да влезе в такава роля ,защото е достатъчно силен ,за да извърви начертаният му път докрай.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От този фигурант нищо не може да се разбере,той знае ли за какво получава заплата
34
2
 
2
 
! Отговори
До 36 и 37 преди 3 месеца
Като ви гледам неграмотното писане, не се учудвам, че нищо не разбирате.
33
1
 
3
 
! Отговори
Тенгри кан преди 3 месеца
Американците нямат по-послушен и кадърен от Бойко;))) Затва Бойко, ша ни го натрисат под различни формули, докато е жив;))) Атаката срещу президентската институция е един път да няма институционални алтернативи на Бойко, втори път да няма враг, който да пречи на трафика на дрога, оръжие и жива плът, на който се основава цялата "икономика" на България и Бойко да пълни чекмежан. Киро и Кокоро са две в едно - хора на Посолството и откровени мошеници, а Радев е за тях средство към НС и Изп. власт!
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един пенсиониран другар който получава сигурно 5ет цифрена сума като съветник и нищо не разбрах от казаното
31
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
нищо не разбрах!...На по-тъапи СЛОВОСЪЧЕТАНИЯ отдавна не бех попадал..
30
2
 
6
 
! Отговори
ниско прелитащ преди 3 месеца
до Анонимен 25;- За кой генерал без армия става дума ?! За генерал Бокич или генерал Гном ,дето не знаят откъде се влиза във военно поделение (има ли още такива ?!)?! Щото не съм чул и да има армия около тях! Пардон , забравих многохилядната армия калинки и преданите дебеловрати ...
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Другарю Стоянов какво ви пречи да видите партията на Копейкин, ИТН, на Инпексова макар и ню ню червенките и те са кланят на копейките прибират парите и пращат децата в лошия запад, а мераците ви да излагате България и да вдигате инфлация от 27% за да не влезем в еврозоната, а вирнатия юмрук в дата на приемането на БГ в чакалнята на Еврозоната- това не е ли размазване на усилията на народа да приеме еврото....
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предложили му били, че те направиха президентската институция на нищо. Каквото се пробва да каже още същия ден парламентарната мафия го обори. Накрая пратиха очилатко да ходи на среща на НАТО да се пули дето изобщо няма място там.
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рундьо реве, че му взеха кофичката и лопатката.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сравнението на Радев с английската кралица изобщо не е уместно, защото макар и с орязани правомощия в политиката, думата й тежеше повече от тази на премиера в UK, понеже народа я боготвореше. Тя беше емблема на кралството. Не виждам същото да е валидно за Радев.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Схемата на фигуранта радев е ясна. Опита се да събере блуждаещия вот и вота на негласуващите чрез нарояване на малки партийки отговарящи на исканията конкретните социални групи. Партийното инженерство трябваше да доведе до рушене на парламентаризма и управление чрез служебни правителства. За щастие за сега не успява.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонименЩЕ ИМА АРМИЯ, ТОЧНО ОТ ТОВА СЕ СТРАХУВАТ МУТРИТЕ ОТ МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мъжката секретарка на руZkия каckeт имаше една задача с която бе натирена от преZидентстовто да пропагандира, и тя взе че направи точно обратното - затвърди слуховете около поредния k0пeйk0pyблaджийckи проект.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Генерал без армия! Да не бе пък някога да е участвал в някакъв бой? Не, защото нямаше да е жив! Военен чиновник!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В СМИСЪЛ? УМРЯЛ ЛИ?