"Възраждане" на протест пред КС заради референдума за лева

Костадинов: В КС вече има престъпници в тоги
144
"Възраждане" на протест пред КС заради референдума за лева
Снимка: БГНЕС

“Възраждане” организира протест в четвъртък пред сградата на Конституционния съд (КС).

„Той е във връзка с грубото и неправомерно погазване на Конституцията и подигравката с волята на над 604 000 редови български граждани и данъкоплатци, които положиха своите подписи, за да имат правото да бъдат питани, дали да се запази българският лев като единна национална валута“, съобщиха от пресцентъра на партията.

“Протестът ще бъде пред сградата на Конституционния съд, утре в 9 часа, заседанието започва час по-късно и на него очакваме да бъде погазено желанието на над 604 000 българи да се свика референдум за запазване на българския лев. Подчертавам, че тук става въпрос за допитване, само и единствено за това, кога да бъде въведено еврото. На нас ни беше отказано, дори това елементарно право. Хората, които го направиха, погазвайки Конституцията, в Народното събрание от коалицията ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, сега ще го направят и в Конституционния съд. Те си мислят, че по този начин ще ни спрат, не само няма да ни спрат, напротив - още повече ще ни мотивират - утре ще дойдат много хора, които ще изразят своята позиция за това, че демокрацията в България трябва да бъде защитена и запазена на всяка цена от престъпниците в тоги, защото в КС вече има престъпници в тоги, които ще узаконят едно брутално беззаконие”, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му „с постоянните си противозаконни и противоконституционни действия, от престъпната управляваща сглобка се надяват, че ще потушат желанието за борба на стотици хиляди българи и ще заметат под килима настояването им да бъдат питани за съдбата на тяхното бъдеще“.

“Борбата тепърва започва, защото подготвяме с нашите партньори от другите европейски държави в семейството на “Идентичност и демокрация” една петиция, която ще бъде внесена в Европейския Парламент и, която нашите евродепутати, които бъдат избрани на предстоящите евроизбори, ще имат ангажимента да реализират. Темата за запазването на българската финансова независимост, темата за демокрацията и темата за правото да бъдем питани ще бъде коментирана в Брюксел и Европейския Парламент. Само ще ни мобилизират и ще ни дадат тяга, следващите месеци да обиколим цяла България, да минем през всяко едно населено място на България, да не остане град в България, в който да не говорим с хората. Ще направим хиляди срещи и събрания, във всяко едно населено място, на които ще обясним следното нещо - ако хората искат беззаконието да продължава, могат да изберат ГЕРБ, ПП-ДБ или ДПС. Ако искат, обаче, да спрат това беззаконие - изборът е един и той е “Възраждане”. Призоваваме всички свободни българи, които мислят като нас, утре да дойдат в 9 часа пред сградата на Конституционния съд”, заяви председателят на “Възраждане”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: левВъзражданеевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
време е за възраждане да приемем рублата като национална валута.
99
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега като не е Жан Виденов премиер, защо всеки ден са различни цените? Защо мобилните оператори вдигат тарифите?
98
6
 
15
 
! Отговори
Име преди 3 месеца
До 97 Фют, а че резевът на БНБ ще отиде в ЕЦБ, това не означава обезличаване, така ли? Ние можем да сме част от Европа, но не по този "заробващ" начин!
97
21
 
9
 
! Отговори
Фют преди 3 месеца
Ние сме част от Европа. Пълноправен член на Европа.Три азбуки са официални в Европа.Латиница, гръцка и българска! Това, че разменната монета е една - евро, не означава обезличаване.Това е единство!Трябва да се Гордеем, че нашата азбука е на пиедестал.Ако могат да го проумеят копейките.
96
15
 
26
 
! Отговори
Ботев преди 3 месеца
Браво на Възраждане - единствената българска партия
95
5
 
12
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 месеца
Нали знаете кои решават съдбините на българите и на България - тия в София на гърба на Халите
94
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истината е, че трябва да се промени закона за референдумите, иначе никога няма да има референдум в България.
93
21
 
11
 
! Отговори
До преди 3 месеца
Костя Рубльов. Путин ти каза за тези пари да направиш нещо по сериозно! Слушай какво ти говори и повтаряй на български. Така че утре на протеста, яко се хвърляйте, че после няма изход за вас. Путин хората не прощават, те не наказват направо изчезваш. Но помни че и демокрацията няма да се церемони с теб. Лукави лицемери вече сте вътре в капана. Сега само мърдайте за удоволствие.
92
5
 
2
 
! Отговори
Тенгри кан преди 3 месеца
До АнонименРаде, пак ли тоя Пирдоп, майка? Ти що не напуснеш европейският парламент ид а заработиш в тоя пусти Пирдоп, за да ни покажеш фиша със заплатата оттам?:))) Щото не съм останал с впечатление всички да бегат къмто Пирдоп, мис е в Пловдив и София, са тикат;))) Що, така? Дай пример!
91
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както викаше тиквуня, квот кажат големите началници, та щем нещем еврото ще бъде наложено, робите никой не ги пита, бил съм в 2 държави при приемане на еврото и нещата за обикновения човек се влошиха, така че центчетата ще бъдат дълбоко разочаровани след приемането, па те копейките и без тва са си разочаровани.
90
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забрана на всички проруски партии като БСП, Възраждане и т.н.
89
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Референдум !?!???!?!?
88
7
 
17
 
! Отговори
123 преди 3 месеца
Еврото е втората резервна валута, а лева преди да се върже с марката беше хартия. Още помня как по времето на Жан Виденов излизах на кафе с 20 000 лева. Освен това имам много повече доверие на контрол от ЕЦБ, тъй като още помня както фалитите на банки в България, така и аферата КТБ, проспана от БНБ.
87
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Свестен датчанин с професия и капацитет в Дания не стой . Той работи за Евро. Скапания датчанин чака на социалните грижи и да бърбори на маса. А за жените им . Е още по лошо с деца без брак . Така докато остареят са на социални издръжки .
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 63. Не е в Костинброд, в Борован.
85
0
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 3 месеца
А бе, защо почти винаги и политици и журналисти изпускат факта, че ГЕРБ е в коалиция със СДС и пишат само ГЕРБ?
84
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До63. Казах ти датската икономика се крепи на Германия. Автомобилостроене ,корабостроене . В земеделието им работят чужденци . Чист датчанин е на социални помощи . А тези които са по специалисти са на работа в Германия Швеция , Норвегия
83
10
 
13
 
! Отговори
Ха,ха преди 3 месеца
Копейкин:"Ще направим хиляди срещи".И накрая само един кмет в Костинброд.
82
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искат си рублата.Правят се, че не сме във валутен борд от повече от 25 години, и че сме дефакто по евро курса.
81
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разпръснете ги с водни оръдия!