"Възраждане" на протест пред КС заради референдума за лева

Костадинов: В КС вече има престъпници в тоги
144
"Възраждане" на протест пред КС заради референдума за лева
Снимка: БГНЕС

“Възраждане” организира протест в четвъртък пред сградата на Конституционния съд (КС).

„Той е във връзка с грубото и неправомерно погазване на Конституцията и подигравката с волята на над 604 000 редови български граждани и данъкоплатци, които положиха своите подписи, за да имат правото да бъдат питани, дали да се запази българският лев като единна национална валута“, съобщиха от пресцентъра на партията.

“Протестът ще бъде пред сградата на Конституционния съд, утре в 9 часа, заседанието започва час по-късно и на него очакваме да бъде погазено желанието на над 604 000 българи да се свика референдум за запазване на българския лев. Подчертавам, че тук става въпрос за допитване, само и единствено за това, кога да бъде въведено еврото. На нас ни беше отказано, дори това елементарно право. Хората, които го направиха, погазвайки Конституцията, в Народното събрание от коалицията ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, сега ще го направят и в Конституционния съд. Те си мислят, че по този начин ще ни спрат, не само няма да ни спрат, напротив - още повече ще ни мотивират - утре ще дойдат много хора, които ще изразят своята позиция за това, че демокрацията в България трябва да бъде защитена и запазена на всяка цена от престъпниците в тоги, защото в КС вече има престъпници в тоги, които ще узаконят едно брутално беззаконие”, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му „с постоянните си противозаконни и противоконституционни действия, от престъпната управляваща сглобка се надяват, че ще потушат желанието за борба на стотици хиляди българи и ще заметат под килима настояването им да бъдат питани за съдбата на тяхното бъдеще“.

“Борбата тепърва започва, защото подготвяме с нашите партньори от другите европейски държави в семейството на “Идентичност и демокрация” една петиция, която ще бъде внесена в Европейския Парламент и, която нашите евродепутати, които бъдат избрани на предстоящите евроизбори, ще имат ангажимента да реализират. Темата за запазването на българската финансова независимост, темата за демокрацията и темата за правото да бъдем питани ще бъде коментирана в Брюксел и Европейския Парламент. Само ще ни мобилизират и ще ни дадат тяга, следващите месеци да обиколим цяла България, да минем през всяко едно населено място на България, да не остане град в България, в който да не говорим с хората. Ще направим хиляди срещи и събрания, във всяко едно населено място, на които ще обясним следното нещо - ако хората искат беззаконието да продължава, могат да изберат ГЕРБ, ПП-ДБ или ДПС. Ако искат, обаче, да спрат това беззаконие - изборът е един и той е “Възраждане”. Призоваваме всички свободни българи, които мислят като нас, утре да дойдат в 9 часа пред сградата на Конституционния съд”, заяви председателят на “Възраждане”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: левВъзражданеевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Казах ти датчаните са пиандета . Карат си колелата и си къркат. Те в това виждат комфорта. Объркани чужденци останали там работят за тях. Но с годините взимат връх и разбират как са нещата. В България ето лека полека Централната власт ще отпадне . В Кнежа заплатите гонят 4000 лв на месец. Пирдоп също
79
6
 
3
 
! Отговори
До73 преди 3 месеца
Ми те къщи в Гърция си купуваха и преди еврото с драхми бе, тва кво общо има, ти да не си с тежки мозъчни увреждания ве.
78
0
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 3 месеца
Защо хвърляш лъжи в това пространство ? От завист ? От злоба ? И от двете ? Мислиш, че някой ще ти се върже ?
77
14
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Костя, пак си се обЪркал. Що директно пред КС ще протестирате? Трябва първо да организирате шествие от руското посолство, с руските знамена, със сърпове и чукове, с ликовете на великият диктатор и неговите велики предшественици - Ленин и Сталин. И така да минете през столицата до КС за да ви видят хората в цялата ви краса какво представлявате.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Косово и Черна Гора са приели Еврото без да са членове на ЕС. Чехия, Унгария, Полша и Швеция не са приели задължение да приемат Еврото и към този момент нямат планове. Дания и заявила че няма да приема Еврото и ще си запази сегашното положение - валутен борд както е при нас. България и Румъния са заявили готовност да приемат Еврото до 2026.
75
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 555_за русия говориш май, там нямаш право на мнение различно от това на кремълското, самоубиват ги или ги пращат в сибир хората с различно мнение
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Понеже няма евро и не била силна икономика, хахахаха смехурко, ми тях отдавна ги канят да приемат еврото, но те отказват, точно защото са силна икономика и гласа им се чува.
73
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До67 . Е какво се случи в Гърция . С еврото много българи си накупиха къщи покрай морето и са си добре с еврото. Това показва живота. Драхмата отиде в историята
72
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
лева не го губим, просто ще се ползваме от еврото
71
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До63. Не е никаква икономическа сила . След като няма евро . Силните държави в ЕС /не есср/ финансови и политически са Германия Франция , Италия Испания ,Белгия. Те командват парада. Дания се прави на соц . Тарикат с много приказки и нищо не зави с от нея в ЕС. Д. Тръмп се закани да купи големия остро Гренландия в които има природни богатства , но лошо се стопанисва от затворниците датчани . Та те се възпротивиха на САЩ .
70
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Костя Копейкин и Цомчо от Вгъззраждане си бъркат по дупките.
69
8
 
13
 
! Отговори
555 преди 3 месеца
Прочетете книгата на Джордж Оруел -"Големият брат" и ще ви стане ясно какво става в България и Европа. Не се допуска и е наказуемо да имате собствено мнение ! Демокрация-ха-ха-ха-ха......
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Писна ми от финансови експерти по форумите.
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Костя нали обеща да върнеш субсидията бе Костя,що не я върва бе алчен рушшки ппарцал ддолен.
66
12
 
10
 
! Отговори
до 67 преди 3 месеца
Направи си труда и виж какво се случи с Гърция след приема на еврото. При нас нещата ще са многократно по-зле
65
10
 
11
 
! Отговори
321 преди 3 месеца
Копейкин е бледо копие на Волен Сидеров. Волен поне беше класен циркаджия и пияч, а тоя си е просто копейка
64
14
 
13
 
! Отговори
До 61 преди 3 месеца
Пълни глупости. България трябва да приеме Еврото. По добре да го приемем и да падне един ненужен разход за бизнеса и да се отървем от един ненужен риск в системата какъвто е борда. А за Койпейкин, изобщо не е на никакви наркотици. Човека е много хитър. Най вероятно и всичките му спестявания са в Евро и Долари. Просто вие не можете да четете между редовете и да слушате внимателно какво ви говорят.
63
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кефи ме центаджиите, как едно нещо го тълкуват по различен начин, спрямо ситуацията. За ваша информация Дания е една от страните в ЕССР с най-висок стандарт. Отделно от това е страна, която е с най-близа до зеления преход, весша цел на ЕССР. Сега обаче тя е в периферията му. А за референдум са гласували повече хора, отколкото за ОПГ ПП, при това с ала-балата с машинките. Референдум трябва да има, за да се доближи поне малко до демократична държава, въпреки че като гледам менторите ни, едва ли.
62
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейкин моля те скрий се. Никой не ти се кефи вече, освен остатъка от комсомолците и някакви хора с дефицити в мозъчното развитие
61
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма промяна без революция! Явно, че тези са по-големи урроди и от комунистите. Докато не започнем гражданска война или поне да им избием семействата на властващата шайка няма да се оправят нещата. Вие си лайте в парламента и си вземайте заплати, а нас кучета ни яли. На Бойко сестра му прескочи трапа, ама никакво смирение в него. Явно си трябва едно изкарване на стадиона и като Пиночет да им се даде каквото заслужават.