"Възраждане" протестира пред КС заради референдума за запазване на лева

Протестиращи запалиха димки и стара кола, изсипаха бали сено
200

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Възраждане" протестира пред Конституционния съд по повод референдума за запазване на лева.  

Протестиращи запалиха димки и изсипаха бали сено и животински изпражнения пред сградата на Министерския съвет, където е и съдът. Чуват се и гърмежи. За кратко част от автомобил, на който пише "оставка, предатели", гореше.

Днес Конституционният съд ще проведе заседание от 10:00 часа, посочва справка на интернет страницата на институцията. Дневният ред включва дело по искане на 49 народни представители от 49-ото Народно събрание за установяване на противоконституционност на Решение по Предложение за произвеждане на национален референдум

Конституционният съд днес ще извърши престъпление, заяви на протеста лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му съдът ще погази конституционната воля на 604 хил. българи да бъдат питани за бъдещето им. "Това е безпрецедентно престъпление", смята Костадинов. Тези хора, които ще го извършат, заслужават доживотен затвор без право на замяна, каза Костадин Костадинов.

Според него последната останала крепост на законността и правовия ред е била превзета от „престъпното мнозинство“ и превърната в „престъпна нотариална заверка“ на всички престъпления, които оттук нататък ще бъдат вършени в Народното събрание.

"Днес сме тук, за да защитим демокрацията и правото си на свободен, достоен, законен начин на живот и правото си да бъдем питани", каза още лидерът на "Възраждане".

Кажете ми кога за последно Конституционният съд и българското управление въобще са давали някаква изненада в полза на българския народ, отговори на въпрос на БТА откъде е сигурен, че днес Конституционният съд ще се произнесе против референдума. „Знаем, всичко се знае в нашата престъпна държава“, коментира той.

Оттук нататък протестите продължават в събота и неделя. „Следете ни и ще бъдете много изненадани“, каза още Костадинов.

На 7 юли парламентът отхвърли предложението за произвеждане на национален референдум с въпрос "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. Решението беше обжалвано от парламентарните групи на "Възраждане" и "Има такъв народ", както и от независимия депутат Радостин Василев.

В края на юли Конституционният съд допусна за разглеждане по същество искането на 49-имата народни представители. (БТА, Биляна Иванова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скоро, тези копейки, ще ядат чного бой. Помнете ми думата!
121
7
 
7
 
! Отговори
Муахаха преди 3 месеца
в Същото Време - с Гласовете на Възраждане в СОС избраха Новият Председател от Спаси София, т.е. Възраждане - Скритите Поодлоги на Сглобката!
120
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейките не са фактор, със или без тяхното квичене ще приемем еврото, ще влезнем шенген, ще скъсаме връзки с росия, ще помагаме за възстановяването на Украйна, ще съборим окупаторските паметници, а копейките ще милеят за комунизма със сълзи в очите, защото това за което мечтаят няма да се върне НИКОГА. Палчета нагоре или надолу няма да им оправи положението, да си знаят.
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 129 Е ги теб ще питам ,какво общо има еврото с Русия
118
9
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
За съжаление загубихме България. Но както се казва - всеки народ заслужава управниците си и съдбата си.
117
11
 
9
 
! Отговори
Болшевик преди 3 месеца
Нека Левът наш, балкански да пребъде...най-велик, а измамната пара-американска да я смачка руският чепик!
116
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 126 Е щото тук не е Урколандия някакви украински копейки да решават какво трябвало да стане и не се ли усещаш ,че вече си нагъл щото еврото няма нищо общо с Русия украинска копейко
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 124 Избори с ала-бала я се скрий някъде
114
9
 
9
 
! Отговори
Абе вие руска преди 3 месеца
Путинска медия ли сте, че ми триете коментарите в защита на еврото ? Къде ви е демокрацията бе, къде ви е свободното слово, дори не съм използвал неприлични епитети към вас каквито заслужавате ? СЕМ трябва да се занимае с вас !
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 123 Е тъкмо украинските копейки ще им се намери някаква работа стига само да просили
112
3
 
9
 
! Отговори
ффф преди 3 месеца
Има си избори и т.н. кой какво иска се видя на последните избори... възбужданяма един кмет така че дгд с всичките му екстри марш към сибир при вашите убитаци
111
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 120 А ти на кой от името говориш украинка просеща копейко
110
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 116 Ами щото хората са на работа бе украинска копейко да не са като теб държавата да те храни ,а ти да бълваш украински простотии
109
8
 
8
 
! Отговори
ффф преди 3 месеца
Този копейкин говори все от името на народа или всички... аве минчо не е целия народ с теб и ме си взел власта че да говориш така... народа не иска пак русия и комунизъм
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 117 Или така ти се иска да си забелязал пък кво стана с многохилядния протест срещу Русия и Путин ,а той даже не се и състоя пък забравяш ,че е работен ден
107
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 114 И кой управлява бе украинска копейко тия даже не спечелиха изборите ,а са правили ала-бала и за това по заповед от посолството ти правят Сглобки,а иначе си признаха ,че щели без ала-бала да имат 10% ,а Възраждане имат 15 % ,а на предните избори имаха 8.Пък и се калната "Нито един глас за Пеевски няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС
106
7
 
5
 
! Отговори
Снимките тук преди 3 месеца
май са повече от"копейките"там на площада,а като разгледах внимателно забелязах,че и полицията е повече от малко умните на Копейкин?Какво им пречи еврото,че не го искат,нали трябва да се развива икономиката,туризмът като доходоносен доказано/има държави които са далече пред нас само с туризъм/как ще привлича повече туристи които като дойдат трябва да губят време в търсене на банки и обменни бюра вместо по най-бързият начин да си оставят парите у нас?За какво мисли Копейкин, явно не за България ?
105
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама вас копейките само по форумите ви има, не знам как 1-2ма успявате да наваксвате. Айде давайте, правете референдуми, излизайте от ЕС, приемайте рублата, опазете паметниците, айде давайте, никой не ви спира, какво има да се обяснявате. Нали сте много и сте силни айде давайте де, чакаме.
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 110.Е явно гледаш някъде другаде или така ти се иска да са 600
103
4
 
8
 
! Отговори
до 111 преди 3 месеца
Виж кой те управлява и после говори за % нали така? Аз като ти казвам, че копейките сте маллумници