"Възраждане" протестира пред КС заради референдума за запазване на лева

Протестиращи запалиха димки и стара кола, изсипаха бали сено
200

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Възраждане" протестира пред Конституционния съд по повод референдума за запазване на лева.  

Протестиращи запалиха димки и изсипаха бали сено и животински изпражнения пред сградата на Министерския съвет, където е и съдът. Чуват се и гърмежи. За кратко част от автомобил, на който пише "оставка, предатели", гореше.

Днес Конституционният съд ще проведе заседание от 10:00 часа, посочва справка на интернет страницата на институцията. Дневният ред включва дело по искане на 49 народни представители от 49-ото Народно събрание за установяване на противоконституционност на Решение по Предложение за произвеждане на национален референдум

Конституционният съд днес ще извърши престъпление, заяви на протеста лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му съдът ще погази конституционната воля на 604 хил. българи да бъдат питани за бъдещето им. "Това е безпрецедентно престъпление", смята Костадинов. Тези хора, които ще го извършат, заслужават доживотен затвор без право на замяна, каза Костадин Костадинов.

Според него последната останала крепост на законността и правовия ред е била превзета от „престъпното мнозинство“ и превърната в „престъпна нотариална заверка“ на всички престъпления, които оттук нататък ще бъдат вършени в Народното събрание.

"Днес сме тук, за да защитим демокрацията и правото си на свободен, достоен, законен начин на живот и правото си да бъдем питани", каза още лидерът на "Възраждане".

Кажете ми кога за последно Конституционният съд и българското управление въобще са давали някаква изненада в полза на българския народ, отговори на въпрос на БТА откъде е сигурен, че днес Конституционният съд ще се произнесе против референдума. „Знаем, всичко се знае в нашата престъпна държава“, коментира той.

Оттук нататък протестите продължават в събота и неделя. „Следете ни и ще бъдете много изненадани“, каза още Костадинов.

На 7 юли парламентът отхвърли предложението за произвеждане на национален референдум с въпрос "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. Решението беше обжалвано от парламентарните групи на "Възраждане" и "Има такъв народ", както и от независимия депутат Радостин Василев.

В края на юли Конституционният съд допусна за разглеждане по същество искането на 49-имата народни представители. (БТА, Биляна Иванова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 101 Е да не я искаш тая украинска простотия тук това значи,че Симс Русия.По-голяма глупост не бях чел или това е опорката като трябва да се проси зеленист
101
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Милиардите, които стояели като гаранция за бългаския валутен борд, според мен 100% вече ги няма. Ако в ЕС имаше налични пари, нямаше непрекъснато да се чудят как да окрадат запорираните финанси на Русия. Парите просто ги няма и не е добре да се хранят илюзии, че би ги имало. Затова влизане в еврозоната няма да има.
100
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това ли са всичките хора които искат референдум? Нали уж бяха 600 000? Аз тук невиждам и 600 човека да има. Нещо послъгват от Възраждане май.
99
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 106 За русофилите в България не знам ,ама българи има достатъчно щото това с приемането на еврото няма нищо общо с Русия украинска копейко
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 103 И кво общо има приемането или не на еврото с Русия били ми обяснил бе тролей уркопски
97
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русофилите в България са има няма 15% със все по-силно затихващи функции, тъй като средната възраст е около 72, тоест прага на живот в държавата. Виж ги колко събират по избори и ще ти стане ясно. Довижданеее.
96
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 100 Е Възраждане ще нагласи украинските копейки дето си мислят, че тук вече им е урколандия
95
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Митрофанова дали ще се включи в протеста? Нали тя самата каза, че Възраждане е тяхната (Руската) партия в парламента. Би трябвало да ги подкрепи.
94
8
 
8
 
! Отговори
Свобода преди 3 месеца
Краят на Възраждане е близо. От тези снимки може да се види :)))
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той румбата радев ще ви нагласи вас копейките, като направи партия сте първите, които отиват под чертата и така безславно ще приключите завинаги.
92
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имаше референдум за АЕЦ. Народът искаше да се строи. Десните се наложиха и отанахме без нова АЕЦ. Сега Полша строи много реактори. Оня ден писаха, че Чехия щяла а строи 4 големи реактора навсднъж. Информация отскоро показва, че САЩ за миналата година са купили от Русия най -много уран от 2013 насам. Защо за всяко нещо трябва първо да си унищожим доброто, а после да гоним дивото???/
91
3
 
8
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 3 месеца
Немощи напъни на руZките копейки. Колкото спряха демонтажа на окупаторския монумент, толкова и ще спрат България да върви по евроатлантическия си път!
90
0
 
1
 
! Отговори
до до 94 преди 3 месеца
Ти май си от тия дето още не си ял шамари още, щото си пазил паметника от вкъщи.
89
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 94'Е кое европейско развитие виждаш ти ,че не е ясно ,а да и фермерите тук излязоха на протест щото кинти има само за Урколандия
88
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия маллумници ако мислят, че като си докарат мизерията в София ще спрат Европейското развитие, шенген, еврозона и тн по-добре да не си губят копейките. Колкото опазиха паметника, по 1-2 шамара и никой не ги чу и видя повече хахахах мишки утрепани бедни.
87
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ създадоха еврото като функция на долара. Сега и двамата най-вероятни кандидат - президенти на САЩ рабтят активно против ЕС. Няма изгледи ЕС да намери ресурс да се противопостави на САЩ в обозримо бъдеще. промяна в световните порядки е възможна само при ясна победа на РФ, което значи промяна на финансовата система на света, откъсването от зависимостта от американския контрол чрез банковата система. За всички юе е добре.
86
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 86 Е ние си имаме валута и тук не е Урколандия да се пробутваш с евтини лозунги
85
14
 
5
 
! Отговори
Възраждане преди 3 месеца
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
84
7
 
1
 
! Отговори
Пеевски преди 3 месеца
50-100 човека има няма се събрали да ми рушат беззаконието ... Ще вкарам още калинки в КС и да спи Магнитски под камък.
83
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонимеН Против НАТО защото избива Русия. Против ЕС е защото страната се обезлюди и дигат цените и приеха и македонски език.