Никола Минчев: В списъка на Нотариуса няма имена на политици

Бездействието на институциите наложило промените в Конституцията
16 фев 2024 11:00, Нели Христова
47
Никола Минчев: В списъка на Нотариуса няма имена на политици
Снимка: БГНЕС

В списъка с магистратите с карти в частния клуб "Ес Ес" на генерал Атанас Атанасов видях няколко имена на магистрати, които са предимно бивши членове на специализираното правосъдие - прокурори, присъства името и на Емил Писков, който е бивш служител на ГДБОП. Около 8-10 човека, присъстват в списъка. Всяко име, което е замесено в този казус трябва да бъде разпитано. Конкретно в този списък няма имена на политици. Това заяви заместник-председателят на 49-ото Народно събрание и депутат от ПГ на "ПП-ДБ" Никола Минчев в студиото на "Денят започва".

Във връзка с вчерашното му изказване - "Всички разплитащи са тежко оплетени", той коментира:

"С това изречение имах предвид, че по принцип едни корупционни зависимости трябва да бъдат разплетени и да бъдат преследвани по наказателен ред участниците в тях. Това изисква работеща прокуратура и независим съд. В частния клуб на Нотариуса членуват магистрати. Това е една група за влияние в правосъдната система. Правосъдната система трябва да разплете казуса, а се оказва, че е заплетена в нея", подчерта Минчев.

Той обясни, че членството в един такъв клуб не е престъпление, но е важно да се изясни каква дейност се е осъществявала в него.

"Когато в този клуб се търгува влияние в правосъдната система е престъпление. В рамките на тази парламентарна комисия ще трябва да изслушаме доста лица, за да съберем повече информация, което да накара разследващите органи да разплетат казуса. Всички имена, които присъстват по някакъв начин ще бъдат поканени на изслушване", каза Минчев.

По думите му, макар че Делян Пеевски не е споменат директно, също ще бъде поканен.

Никола Минчев уточни, че и по казуса с Нотариуса и 8-те джуджета са на около 3-4 г. и нищо не се е случвало за разплитането им.

"Трябваше, едва ли не, да бъде убит Нотариуса, за да се сети изобщо някой, че около него има група за действие. Това бездействие на институциите наложи миналата година да започнем с конституционните реформи в частта съдебна власт, защото не работят", каза той.

Никола Минчев обясни, че в следващите 6 месеца предстои да се приемат промените в законите за съдебната власт.

"По закона за съдебната власт се работи в Министерство на правосъдието, след това ще бъде качен за обществено обсъждане и внесен в НС. Не се обсъждат предсрочни парламентарни избори. Най-добрият вариант е да има ротация", уточни Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Ю. Славков преди 2 месеца
Самият Атанасов е един много странен генерал. Не многостранен, а много странен. В странния му списък, странно, няма политици. Политическата ни система е болна от продължителна и тежка болест, а в Атанасовския списък няма политици. Nonsense. Делян Пеевски не е споменат директно, много странно, но ще бъде поканен. (Досието му по закона "Магнитски" е близо 300 страници.)
45
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Зад тези ОПГ от всякакъв характер , "магистрати",полицаи и служители на останалите институции , стоят политици ,които са кадрували в съдебната система и не само. Естествено е ,че те няма да посещават "клубове"- там са техните "упълномощени лица" ,с "документ омерта" .Политиците в България са толкова безскрупулно- брутални в действията си и усещането си за недосегаема показност и ненаказуемост ,че си поставят "осветен играч" за ИФ ГП.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Без лъжливи изказвания на ПП ,1090год,тоя е бил на 2,,3 години
43
0
 
3
 
! Отговори
тТт преди 2 месеца
Ама разбира се, че няма, всички ти вярваме, иначе направо ще трябва да закрием това държавно обществено управление и да обявим официално първата Мафиотска държава в света!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И как ще има имена , нали всичко запалихте , даже и телефоните МУ потрошихте ?Но ФЪФ Бг , всяко чудо , за 3 часа , не за 3 дни !
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с Десислава Атанасова , тя е на СТАЖ в СЪД. СИСТЕМА !
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами тия ''хора'' си имат цяла държава , а ние сме тръгНАле , за един ''клуб'' да ревем !
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма имена , защото са всички , кажете си го направо , защо го увъртате като свински черва ?
38
0
 
9
 
! Отговори
Zеленски V преди 2 месеца
Престъпницьи сте вие до един, цялата продажна паплачь която се зове некоалиция и не каквото и да е сте за Ловешкият Трудов Лагер майкаь ви жална по метода на Голда Майер!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 34г., има ли осъдени престъпници , от герб и ДПС ?Не са ли ''ТЕ'' , бухалките в България , след като те са на най-високо ниво , и всички пари и медии са в тях?МЕРСИ !
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом и колибаркатЪ Деса от гербА , е ПОЛИТИЧЕСКО НАЗНАЧЕНИЕ , то останалите , какви да са и ТЕ ?
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А колко "протестъри" и "променаджии" има там?
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как ще ме убедите , че на фона на 34г. ''ПРЕХОД'' , НЯМА ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ ??????????
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да смятаме по-лесно , колко от СЪД. СИСТЕМА , НЕ са политизирани ?
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как са политическите квоти , в съд. система ?
31
1
 
7
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
След М.Иванов излезе и Н.Минчев да убеждава, политиците нямат нищо общо с престъпници, кой ще е следващия "адвокат" защитаващ престъпници ? Омраза сеете към себе си с лъжите бе измамници, дори сами не си вярвате камо ли да убедите суверена, че сте почтени ! Борбата ви с корупцията е борба за оневиняване на престъпната ви политическа дейност и превръщане на измамите ви в почтени истини ! Келлеши !
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е пък списъка им е даден от политик и то от техен политик и то какъв политик от комисията по сигурноста и службите за сигурност на сглобката сглобена с тях като вариант в това НС,в другите,че и предни НС други варианти на ротации с тяхно участие.
29
0
 
3
 
! Отговори
киро преди 2 месеца
да бе да, виж ми окото......на кого ги разправяш ти тея!
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има си хас да няма политици. Той Нотариуса самосиндикално си е действал и се е пазил с чадър за дъжд.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аве Минчев , ами нали цялата СЪД. СИСТЕМА е ПО-ЛИ-ТИ-ЗИ-РА-НА , значи са И политици !