Никола Минчев: В списъка на Нотариуса няма имена на политици

Бездействието на институциите наложило промените в Конституцията
16 фев 2024 11:00, Нели Христова
47
Никола Минчев: В списъка на Нотариуса няма имена на политици
Снимка: БГНЕС

В списъка с магистратите с карти в частния клуб "Ес Ес" на генерал Атанас Атанасов видях няколко имена на магистрати, които са предимно бивши членове на специализираното правосъдие - прокурори, присъства името и на Емил Писков, който е бивш служител на ГДБОП. Около 8-10 човека, присъстват в списъка. Всяко име, което е замесено в този казус трябва да бъде разпитано. Конкретно в този списък няма имена на политици. Това заяви заместник-председателят на 49-ото Народно събрание и депутат от ПГ на "ПП-ДБ" Никола Минчев в студиото на "Денят започва".

Във връзка с вчерашното му изказване - "Всички разплитащи са тежко оплетени", той коментира:

"С това изречение имах предвид, че по принцип едни корупционни зависимости трябва да бъдат разплетени и да бъдат преследвани по наказателен ред участниците в тях. Това изисква работеща прокуратура и независим съд. В частния клуб на Нотариуса членуват магистрати. Това е една група за влияние в правосъдната система. Правосъдната система трябва да разплете казуса, а се оказва, че е заплетена в нея", подчерта Минчев.

Той обясни, че членството в един такъв клуб не е престъпление, но е важно да се изясни каква дейност се е осъществявала в него.

"Когато в този клуб се търгува влияние в правосъдната система е престъпление. В рамките на тази парламентарна комисия ще трябва да изслушаме доста лица, за да съберем повече информация, което да накара разследващите органи да разплетат казуса. Всички имена, които присъстват по някакъв начин ще бъдат поканени на изслушване", каза Минчев.

По думите му, макар че Делян Пеевски не е споменат директно, също ще бъде поканен.

Никола Минчев уточни, че и по казуса с Нотариуса и 8-те джуджета са на около 3-4 г. и нищо не се е случвало за разплитането им.

"Трябваше, едва ли не, да бъде убит Нотариуса, за да се сети изобщо някой, че около него има група за действие. Това бездействие на институциите наложи миналата година да започнем с конституционните реформи в частта съдебна власт, защото не работят", каза той.

Никола Минчев обясни, че в следващите 6 месеца предстои да се приемат промените в законите за съдебната власт.

"По закона за съдебната власт се работи в Министерство на правосъдието, след това ще бъде качен за обществено обсъждане и внесен в НС. Не се обсъждат предсрочни парламентарни избори. Най-добрият вариант е да има ротация", уточни Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Вече спокоен граждан преди 2 месеца
А няма ли поне някое "Д.П. - Държавно предприятие"?
25
0
 
12
 
! Отговори
Перниканец преди 2 месеца
Toя няма да прокопса на евроизборите, щом лъже така нагло.
24
0
 
6
 
! Отговори
Абе, преди 2 месеца
от МВР казват,че няма списък,а вие имате имате!! Нещо и тази работа с тези списъци започва да намирисва на менте,както всичко останало!
23
0
 
16
 
! Отговори
7 преди 2 месеца
Само като гледам ,че и Манев е член на тази комисия ,значи клубът СС се е преместил в Парламента!!Вълци пазят стадото!
22
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
То в тоя списък има и бивши хора, като бившия нотариус, дето всички знаели, че е нотариус, ама като се споминал, чак тогаЗ се потупахме в гърдите, колко ги разбираме нешата.
21
0
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Няма защото не искате да ги съобщите, преди всичко този нотариус е бил свързан с политици ! Никой не ти вярва на това съобщение, вие политиците сте "святи икони" никога не сте замесени в никаква корупция, а САЩ казаха друго ! Как не ви е срам да продължавате да лъжете бе, как признавате за корупция и имитирате борба с нея пък не сте замесени ? Безсрамници ! Така и Тиквата беше ИЗПРАН, остана да стане СВЕТИЦА и да увисне на стената на накой черква защото е ХРИСИМ и ПОЧТЕН !
20
1
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
А в списъка Магнитски има ли политици, Минчев?
19
0
 
9
 
! Отговори
Виден наблюдател преди 2 месеца
Това като с кораба на Домуса в Ирландия с над половин тон кокаин на борда. Накрая задържани само вторият механик и рулевият. Ей така се мята от 2 човека над половин тон наркотик, в пликове, с автоматични балони да изплуват и т.н. Сигурно и на ръка са щели да го изхвърлят незнайно къде. Преди години нямаше пакети плаващи около родното Черноморие, нали? Няма никаква връзка между двете, убеден съм. Та и тука така, няма как да има политици разбира се.
18
0
 
13
 
! Отговори
жив преди 2 месеца
Измислиха комисия да прикрие всички политици и високостоящи магистрати. Накрая ще излезе, че огнярът и чистачката ходят в клуба и онулират дела за углавни престъпления.
17
1
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 2 месеца
А кой е изготвил този списък? То и Гешев не видя името на Пеевски в документите за КТБ, но той беше там, беше получил доста кредити.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никола маме, Баджо Миро и той с тази ТОП НОВИНА излезе. Хайде обаче първо старите общещания - да разкарате модела ГЕРБ
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какъв капацитет е Никола Минчев, момчето за всичко на мама, че той ще оглавява тая комисия. Не му намериха място на тоя значи. Насадиха го шеф на НС, не става. Ще го пращат евродепутат, ама той има харизма на плъх, пак не става. Сега шеф на комисия, барем му удовлетворят комплексите и болните амбиции на мама.
14
1
 
6
 
! Отговори
anon преди 2 месеца
Защо са му политици като може да купи съдии и прокурори, следователи. На много по-ниски нива, за по 1000лв
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е списък, който Атанасов получил анонимно по пощата. Нито знаят кой го е правил, нито кой го е изпратил. Все едно да разследват нещо, защото една жена на пазара ми каза това. Абсолютен фарс.
12
2
 
22
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Поради каква причина това момченце, Никола Минчев, бива пробутван навсякъде и предлаган да бъде председател на какво ли не? Започвам да не го харесвам!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НИКОЛА МИНЧЕВ МИ ПРИЛИЧА ПО-СКОРО НА МЛАД АСИСТЕНТ ПО ТЪРГОВСКО ПРАВО,КОЙТО ОБИЧА ДА ПИШЕ ДВОЙКИ НА СТУДЕНТИТЕ.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поне един депутат от Възраждане няма ли бе Минчев? Излагате се пред западните партньори.
9
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Минчев е Перничанин тоест престъпник!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Политиците избират/назначават висшите магистрати. "Ти си го избра".
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Минчев, това го кажи на Комисията "Магнитски" към Американския сенат. Ще ти се смеят с глас.