Петков: Уважавам решението на Денков да подаде оставка на 6 март

Прекалено много говорим за позиции, трябват реални действия и реформи, смята той
19 фев 2024 20:15, Красимир Ангелов
74
Петков: Уважавам решението на Денков да подаде оставка на 6 март
Снимка: БГНЕС

"Прекалено много говорим за позиции, а всъщност, истинският въпрос е: Какво искаме да се случи в следващите 9 месеца – реални действия, реформи и позитиви за българските граждани. На базата на тези цели трябва да кажем каква искаме да бъде структурата на правителството, така че да има стабилност, за да се постигнат тези цели", заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в Пловдив.

Още по темата
Той обясни, че за него темата с ротацията на правителството е важна, но по-важна е темата за смяна в регулаторите.

"Ще имаме ли истинска реформа в съдебната власт? И какво правителство ни трябва, за да продължим тези реформи, както и какво мнозинство ни трябва в парламента. Това са истинските теми. Всичко друго е повърхностно обясняване защо още не сме стигнали до разбирателство", посочи още Петков, цитиран от пресцентъра на ПП.

"Готови ли сме да направим тази реална стъпка за България с реформа в тези структури, които не са били реформирани от години. Какво стана със службите? Как може да искаме да имаме справедливост, ако думата "служби" продължава да бъде химера в нейната промяна.

Реформа в службите, реформа в регулаторите, прозрачен процес, продължаване работа по основните приоритети на България, и правителство, което ще даде възможност това да продължи", обясни Петков и допълни, че колкото по-малко промени се правят в правителството в този момент, толкова по-малко стрес в обществото ще има.

"Всички видяхме, че правителството работи добре, без значение критиките. Уважавам премиера Денков, че е дал своята дума и ще я спази като подаде оставка на 6 март"

"Задачата е да видим какво ще постигнем за България в следващите 9 месеца, а не кой какви постове ще заеме. А когато решим големите въпроси, следват кадровите въпроси. Веднъж завинаги трябва да направим промените, които българите вече 30 години знаят, че не се случват и само гледат как правителство след правителство не ги реализира", завърши съпредседателят на ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какви действия, какви реформи? Имате избори у врага - Русия, избори у началника - ЕП. Нищо не можете да направите, освен да изчакате още 9 месеца до изборите у другия началнки - САЩ. Дотогава сценарият на "политическата сцена" сигурно е разписан ден по ден, и просто ще гледате да не би да има промяна, която сте обещали да не се случва, докато не минат по-торните събития. Толкова сте открити и прозрачни....
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Народът не е избирал нито Денков, нито Габриел. Злите сили влезнаха д сглобката само за да крадът. Затриват България.
24
2
 
20
 
! Отговори
А ва преди 3 месеца
Гурльо свършени сте вече, на 10-ти юни ще се разбягате като пилци....
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А бе къде се покри Баджо Миро, нали щеше да довършва НОВАТА БОЛНИЦА НА ЯМБОЛ. Повтарям - НОВАТА БОЛНИЦА НА ЯМБОЛ. Нерде болница баджи.
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато съд и полиция в една държава не работят то тя е обречена на гибел.Затова навремето е имало Белене ето за такива.
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз искам Веднага да я подадете Политически Превратаджии!!
20
3
 
14
 
! Отговори
БОК преди 3 месеца
ЛУЦИ!
19
0
 
4
 
! Отговори
Мекерета !! Хем з преди 3 месеца
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирчо и Рашков се наливали в една кръчма. По едно време Рашков паднал под масата, а Кирчо изфъфлил:- Е за т"ва го уважавам тоя - винаги знае кога да спре.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Договорката е направена. Или Денков подава оставка и след ротацията става външен министър. Или не подава оставка, ротация няма, той остава премиер, а Мария Габриел си остава външен министър.
16
1
 
25
 
! Отговори
ШОПО преди 3 месеца
Е те тва е нищoжecтвоту
15
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Повтарям - АКАДЕМИК денков !
14
0
 
23
 
! Отговори
Надя преди 3 месеца
А има ли кой да му я приеме бе мошеници 30 на брой ,нагли и с огромни претенции без покритие а ?! Зъ Адъници !
13
28
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 месеца
Академик Денков не трябва да подава оставка! Той се справя повече от отлично. Той трябва да остане премиер пълен мандат от 4 години! Това правителство е на ПП-ДБ с мандата на ПП-ДБ! ГЕРБ имаха шанс да излъчат свой кабинет, но се провалиха.
12
0
 
21
 
! Отговори
манипулатор преди 3 месеца
Денков с напъните му да е външен министър показва нагленно компетентността на Българина, а именно, че е компетентен по всичко. Министър на образованието, премиер, външен министър, създател на сапуни. Типичен Българин, горд съм с този премиер.
11
1
 
24
 
! Отговори
Наблюдаваме ви преди 3 месеца
Борисов как ги купи тези мижитурки не е истина просто! Тотал щета!
10
1
 
19
 
! Отговори
Кирчо ДжонТриВолта преди 3 месеца
Влязох в тоалетната на едно заведение. На вратата списък с фамилии. Свърших си работата, написах часа, фамилията си Петков и се подписах. Уважавам реда.Оказа се разписанието за почистване на тоалетната.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съсела взема министерска пенция на 6 март - туй му беше далаверата :)))
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама така е, като ти налагат отвън юпита от америка, резултата е повече от плачевен.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Главатарят на Продължаваме Плячкосването се изказа. Щом той казва че се работи в полза на българите, значи тъй е. А иначе след като няма значение кой какви позиции заема, той - ПК, може да чисти тоалетни в някое министерство, а чистачката да е министър.