ПП-ДБ: Приживе Навални беше символ, вече е легенда

В Русия цари диктатура и Путин война срещу собствения си народ
81
ПП-ДБ: Приживе Навални беше символ, вече е легенда
Снимка: БГНЕС

Убийството на руския опозиционер Алексей Навални е черен ден на демокрацията и за руснаците, но примерът на неговата решителност остава по-силен от всякога, приживе той беше символ, вече е легенда. Това заяви Никола Минчев в декларация от името на ПГ на ПП-ДБ.

Той припомни, че Навални беше убит и умря след години мъчителни условия като политически затворник.

"Откакто е зад решетките, той е прекарал в изолатор повече от 300 дни и многократно природозащитници предупреждаваха, че той може да умре, защото здравето му се влошава. Навални беше осъден по обвинение за присвояване на средства, тогава хората излязоха на протест в Москва, след това беше задържан на летището при връщане от Германия където беше лекуван след отравяне. Той беше лекуван в чужда държава, защото властите в Русия отказваха да го лекуват", каза Минчев.

"Навални беше убит от страх. В страна, в която политическият елит отглежда политическа безалтернативност, Навални беше алтернатива и създаваше страх, че може да бъде конкуренция за властта, страх който не оставяше Путин на мира, но Навални завеща на сънародниците си да не се страхуват", добави той.

По думите му Русия е страна на диктатура, а режимът на Путин се боли на два фронта – на външния срещу Украйна и на вътрешния срещу собствения му народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не го помни тоя и никой не мисли за него. Каква легенда, какви 5 лева? Колкото и да го натрапват, никой не се интересува от него!
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахаха, ТИЯ от ППДБ имат ли и една гънка в мозъците си. Прочетете внимателно биографията на това нищо Навални, и тогава пишете щуротиите си. Един обикновен мошеник, лъжец, ренегат, че и расист, да, да, прочетете изказванията му. Вие сте позор!!!
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А символът на ПП-ДБ е братската прегръдка с Шиши и рекламно лице е мазният Манол Пейков. На следващите избори ПП-ДБ също ще се превърнат в легенда, щото всички медии ще говорят за тях, но никой няма да ги види в парламента.
49
0
 
5
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 2 месеца
аЙ, МЕРСИ!Нимой са напъваш! Никой нема нужда от Т-ъпо-Умните ти заключения!
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"ПП-ДБ" къде се бутате между шамарите. Дните ви са преброени. Колкото и да се натягате на посолството няма да стане.
47
0
 
12
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
Явно пак сме в процес на подмяна на герои и история. Това човече плямпа това което му спуснат със стенограма!
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални беше никой. Буквално НИКОЙ за руснаците. А за нас да не говорим, че повече от никой. И за нищо не се борил. Един назначен от запада набеден опозиционер, когото те си употребиха по техния начин. Следва веселата му вдовица, която чакаше издокарана, свежа, с предварително приготвен траур и изявления да си влезе в ролята.
45
1
 
9
 
! Отговори
Бай ДРЪН преди 2 месеца
Вкара окраина във война с Русия и ги изостави. И още по зле ще става при Тръмпо. А най добре се ояде зельо и обкръжение.
44
1
 
9
 
! Отговори
Герен преди 2 месеца
ТО НЕ ДОКЛАТЕНИ ЛЕГЕНДИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ И ВИЕ ГЕПИ И ПЕРАЧИТЕ НА ГЕПИ И ДУПСЕТО. СУТРИНТА КИРЕТО ЯКО СЕ ГЪРЧИШЕ ПО НОВА. И НИЩО НЕ МУ РАЗБРАХ.И МАЛКО ХИГИЕНА. ПОД НОСЛЕТО МУ ИМАШЕ БЕЛО. ОТ КАКВО ЛИ.....
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин води война срещу нацистките агенти на Запада, не срещу народа на Русия. Тези нацисти водят война срещу православните народи, включително и срещу българския народ. Ето ги в парламента ви - нацистките плъхове Гьобелс Денков и Химлер Тагаренко. Те водят война срещу вас, а не Путин.
42
0
 
10
 
! Отговори
Шиши преди 2 месеца
Хахахахахахахахахахаха
41
1
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
Легенда, но умряла легенда!
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе списвачи от Днес, по колко пъти на седмица ходите на инструктаж, строени на зеленото килимче на Козяк? Нас-рахте се с този Навални, чак пък и смешника Минчев какво бил казал, смях голям!
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това са обикновени нацисти. Нямат нищо общо с демокрацията. Защо така бъркате понятията нацизъм и демокрация? Това са коренно противоположни идеи. В демокрацията няма ротационни правителство без избори и марионетни правителства. Само в нацизма и колониализма има такива неща.
38
0
 
22
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Киро излъга дпс и герб да му гласуват конституционна промяна сега разбрахте ли че Радев правилно ги нарече шарлатани
37
0
 
20
 
! Отговори
2LOOP преди 2 месеца
Бог да прости човека, но нашите глиcти пак изпълзяха, да впрягат неговата Голгота за своите продажни политически цели!Русия и смъртта на навални са си проблем на Русия!А на нас...тия...са ни проблем!Все по-очевадно.
36
0
 
11
 
! Отговори
Путин преди 2 месеца
Засега печеля и на двата фронта!
35
0
 
13
 
! Отговори
Тагарев преди 2 месеца
Аз съм легенда.... Навални е за 3 дни!!
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя па Борисов и Пеевски пудела какво ми философа , Навални е доказан шпионин взимал пари за да дестабилизира Русия, Путин е последния човек които би убил Навални,ама трябва да имаш малко мозък да го осъзнаеш а не като това лайHo
33
0
 
17
 
! Отговори
СВОБОДА ЗА ДЖУЛИАН! преди 2 месеца
24/7 слушаме за един продуктово позициониран от ЦРУ пребоядисан неонациcт, а днес се решава съдбата на един от най-знаковите журналисти в днешно време - Джулиан Асанж, преследван и изтезаван от САЩ и UK затова, че разкри военните им престъпления в Ирак. 0 новини по която и да е медия, да не говорим за наведените безгръбначни в парламента. Срам и позор за т.нар. "радетели на свободата на словото".