Рибарски обясни за АЕЦ-а: ГЕРБ и ДПС предлагат само една фирма

От ПП-ДБ искат в късата листа да са поне две
48
Рибарски обясни за АЕЦ-а: ГЕРБ и ДПС предлагат само една фирма
Снимка: БГНЕС, архив

ГЕРБ и ДПС предложили да започнат разговори за нови мощности на АЕЦ "Козлодуй" само с една фирма, обясни Радослав Рибарски от ПП-ДБ защо днес от коалицията отказаха парламентът да обсъди решението.

"Не лобираме за никой", увери той.

Още по темата
"Ние предложихме фирмите да са поне две, защото смятаме, че така ще се получи по-добра цена за изграждането на бъдещата нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй", добави Рибарски.

Според него това създава реална конкуренция между двете фирми, като по този начин ще се постигне по-добра цена за бъдещата нова мощност в АЕЦ „Козлодуй“.

По думите му такива решения трябва да се вземат от АЕЦ "Козлодуй".

"За нови мощности там трябва да протече този процес и категоричното и окончателното решение за тази къса листа, която трябва да влезе в преговори, трябва да дойде оттам. Отново се опитва през Народното събрание да се диктуват решенията на изпълнителната власт и това е нещо, което трябва вече да престанем да правим", посочи Рибарски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Казума преди 2 месеца
Управляващи, де поне се преструвайте че сме отделна демократична държава а не нечия провинция. Дайте една Американска компания и една фиктивна създадена вчера.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бъдещето е на малки ядрени централи, а не на опасни ядрени гиганти от съветски тип.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво предлагате вие? Китайска фирма, която да ви напълни джобовете с милиони и да постави България в риск от сълотажи, и ядрена катастрофа? Или изнудване. За България, нищо, което идва от Китай и Русия!!
44
1
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 месеца
Само на фирма от СССР имам доверие.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всъщност дали фирмите имат интерес да строят или някой от тях да протакат и да не строят ужким преговаряйки. Кое лоби е по-силно на въглищата, атома или са едни и същи сребролюбци.
42
1
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Този откога разбира от ядрена енергетика саботьори шарлатани единствено ви интересува как да си пълните банковите сметки с много пари оставка нови избори Вън от парламента шарлатани
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 40Две фирми са си истинска конкуренция, браво)))Само че кандидатите за строителство на АЕЦ бяха 3(Три)Американската,, Бехтел", китайската,," Флоур" и,, южнокорейците,, Хюндай".Реакторите ще са американски на,, Уестинхаус"
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айдее, готови са да заровят 25 млрда долара и после да се чудят на кой да продават скъпото атомно електричество!
39
1
 
3
 
! Отговори
браво преди 2 месеца
Две фирми са си истинска конкуренция, браво!
38
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
До До 35 37 Няма значение :) Връзката ПП - САЩ по-лесно се трoли :) Не ги затруднявайте! :)
37
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
До Да, имало е .... 36 Или изискванията са били написани специално за тази фирма от взелите комисионна от нея :) Както винаги - гарантирано от герб. Вижте кой ще си напълни пак чекмеджето, внушавайки чрез троловe, че ПП са крадците. Колко пъти сме го гледали този филм?
36
0
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 2 месеца
В грешка си! Фирмата е южно корейска!
35
1
 
4
 
! Отговори
Да, имало е .... преди 2 месеца
Обществена поръчка, явили са се 4 фирми, но само една е отговаряла но изискванията! Явно момчетата от ПП-ДБ са взели комисионна от другата!
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
фирмата ще е американска- оня ден я отхвъклиха от чешкия конкурс-построила есамо 2 опитни реактора в сащ-цената си е космос-4 пъти по висока о тая на росатом-тия дето в момента строят 50% от реакторите по света- българия е дойна американска крава преди да я засилят към кланницата
33
1
 
3
 
! Отговори
Това е преди 2 месеца
Обществена поръчка.Как само един кандидат?
32
5
 
0
 
! Отговори
vdch преди 2 месеца
Прав е Гошо, ама няма кой да го разбере. За строеж на АЕЦ са необходими специалисти като заварчици и др. Когато се строеше в Козлодуй освен, че ги имахме, внасяхме от Виетнам. Сега обаче в Азия има икономически бум и няма как да дойдат.
31
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
До vdch 30 Непряко и Вас, разбира се, както и всички нас. Дребната подробност е, че всеки трима членове на прокурорската колегия можеха да предложат кандидат, но страхът явно е бил голям, щом не са се намерили трима смелчаци. Всеки трима значи много кандидати от гилдията, а не - един. Но прокуратурата е изцяло овладяна и контролирана.
30
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
До Анонимен 27 Много руски офшорки се правят на американски фирми :) Пък и дебелян знае как да имитира американски или други известни компании с току-що регистрирани кухи фирми с подобно наименование. :)
29
2
 
1
 
! Отговори
vdch преди 2 месеца
До :) Мен никой не ме е контролирал, но нейсе. Въпросът е, че номинации за прокурор, в следствие на "историческия" компромис на тогавашната сглобка можеха да правят само прокурорската колегия на ВСС и правителството.
28
1
 
1
 
! Отговори
До Гошо преди 2 месеца
А Румъния нас пита ли ни за нещо?А за работниците в АЕЦ не се безпокой.Там заплатите са високи и няма свободни места.