Рибарски обясни за АЕЦ-а: ГЕРБ и ДПС предлагат само една фирма

От ПП-ДБ искат в късата листа да са поне две
48
Рибарски обясни за АЕЦ-а: ГЕРБ и ДПС предлагат само една фирма
Снимка: БГНЕС, архив

ГЕРБ и ДПС предложили да започнат разговори за нови мощности на АЕЦ "Козлодуй" само с една фирма, обясни Радослав Рибарски от ПП-ДБ защо днес от коалицията отказаха парламентът да обсъди решението.

"Не лобираме за никой", увери той.

Още по темата
"Ние предложихме фирмите да са поне две, защото смятаме, че така ще се получи по-добра цена за изграждането на бъдещата нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй", добави Рибарски.

Според него това създава реална конкуренция между двете фирми, като по този начин ще се постигне по-добра цена за бъдещата нова мощност в АЕЦ „Козлодуй“.

По думите му такива решения трябва да се вземат от АЕЦ "Козлодуй".

"За нови мощности там трябва да протече този процес и категоричното и окончателното решение за тази къса листа, която трябва да влезе в преговори, трябва да дойде оттам. Отново се опитва през Народното събрание да се диктуват решенията на изпълнителната власт и това е нещо, което трябва вече да престанем да правим", посочи Рибарски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 2 месеца
Само че Пеевски и част от ППДБ подкрепят ,,Устингхаус". Затова поръчката са бави.
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уестингхаус не участват бе разбирач.Прочети кои са фирмите освен корейците. Има 2 китайски. Аман от пиКаджии и блиЗЗаджии еййй!
5
2
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 2 месеца
Какви късметлии сме да изберем такива умни депутати дето и от съдебна реформа разбират и са експерти по ядрена енергетика!
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алооооо това да не ти е да построиш баничарница?! Ядрена централа се строй от тоя който разбира. Ако само една фирма в света може да изгради тая техногия какво ще правиш бе, Морски ли си Рибарски ли - на всеки ми е все едно.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Според него това създава реална конкуренция между двете фирми, като по този начин ще се постигне по-добра цена за бъдещата нова мощност в АЕЦ Козлодуй."..........Стига си лъгал бе вашингтонски лакей. Проблемът за вас е, че не е включена Уестингхаус, когото се гласите да изберете дори ако предлага по-висока цена, точно както стана с "избора" на Ф-16. Южнокорейската компания ви трябва единствено за да създадете илюзия за конкуренция.
2
5
 
19
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Абе Рибарски , вие българи ли сте ли не! Спазвате ли въобще законите и решенията , след като е определен конкурс и една фирма е спечелила, защо "търсите под вола теле"! И ако на вас не ви пука , на обкновените хора им пука кога ще е построена и колко ще плащат за тока! Явно вие си имате бизнеси тук и в чужбина , но стига с тия ваши лъжи !
1
5
 
13
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Хахайахаха, чудят се от кой да вземат по - голяма комисионна.Сметките - за хората.Важно е по дмяна да има