Рибарски обясни за АЕЦ-а: ГЕРБ и ДПС предлагат само една фирма

От ПП-ДБ искат в късата листа да са поне две
48
Рибарски обясни за АЕЦ-а: ГЕРБ и ДПС предлагат само една фирма
Снимка: БГНЕС, архив

ГЕРБ и ДПС предложили да започнат разговори за нови мощности на АЕЦ "Козлодуй" само с една фирма, обясни Радослав Рибарски от ПП-ДБ защо днес от коалицията отказаха парламентът да обсъди решението.

"Не лобираме за никой", увери той.

Още по темата
"Ние предложихме фирмите да са поне две, защото смятаме, че така ще се получи по-добра цена за изграждането на бъдещата нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй", добави Рибарски.

Според него това създава реална конкуренция между двете фирми, като по този начин ще се постигне по-добра цена за бъдещата нова мощност в АЕЦ „Козлодуй“.

По думите му такива решения трябва да се вземат от АЕЦ "Козлодуй".

"За нови мощности там трябва да протече този процес и категоричното и окончателното решение за тази къса листа, която трябва да влезе в преговори, трябва да дойде оттам. Отново се опитва през Народното събрание да се диктуват решенията на изпълнителната власт и това е нещо, което трябва вече да престанем да правим", посочи Рибарски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Винаги е преди 2 месеца
По-добре,когато има няколко кандидати.Има конкуренция и цените могат да паднат..
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Бг , винаги пИчели американска фирма , не зависимо за какво ще е !
25
2
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Преди всякакви хортувания питайте Румъния дали е съгласна за нови блокове в Козлодуй. И второ от къде работници?
24
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
До vdch 21 Промените не са били причината. Причината беше, че баце Ви контролираше цялата прокурорска колегия и министъра на правосъдието, разбира се. И дори самоуби един висш прокурор. Разследване нямаше.
23
0
 
2
 
! Отговори
Ама разбира се преди 2 месеца
Докато Ники не пътува и държавата ще стои на едно място нали?
22
2
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 месеца
Знаем ги вашите принципи, така защитавахте и Лукоил, с по бензиностанциите има гориво на нормални цени и няма съкратени работници. Само дето сподорирахме Путин с 15 милярда за 1 година. Ама и вие сте глътнали достатъчно от тях нали защитници на правото и морала
21
2
 
2
 
! Отговори
Сатир преди 2 месеца
Адиоти, става дума за ядрена енергетика. До тук всеки значещ обасра пътеката. Сега ще хвърляме ези тура кой пръв ще ни забрани салатите!
20
1
 
1
 
! Отговори
vdch преди 2 месеца
До Не е ли ясно? Гешев бе единсвения кандидат поради конституционните промене, предложени от Христо Иванов. Е, можеше да има и още един кандидат, но посочен ЕДИНСТВЕНО от правителството. А за АЕЦ - от всеки спец по енергетика - било Р. Овч или Г. Касч. може да разбереш, че ток от VII в VIII Козлодуй ще потече, колкото вода по плавателния канал "Люлин - Павлово", който комунистите измислиха в средата на миналия век.
19
1
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Този откога стана специалист оставка и Вън от парламента шарлатани разрушихте държавата безнаказано
18
4
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
Конкурс само с един участник - това е запазена марка на ГЕРБ и то винаги с любезното съдействие с ДПС. Така беше избран Гешев за главен прокурор. А сега за строителството на блокове в АЕЦ Козлодуй. А това е 100% условие за корупция. Бойко и Делян Пеевски сигурно вече са се разбрали как ще разделят комисионната. Няма да е малка - строителство за милиарди евро.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 14 Няма как да останем без ток щото копейките ще внесат от родната си майка Русия, нали си ходят взаимно на сборищата наречени конгреси.
16
1
 
4
 
! Отговори
Fena преди 2 месеца
Избори с повече от един кандидат са страшна бъркотия!Когато неуки, корумпирани и TЪП:И политици се заемат с бизнес, то е само по една причина: за да имат изгода. Какво разбират 240 кухи kpaтунkи от ядрено оборудване? Коя фирма е добра и коя не е? Коя може и коя не може? Когато си станал депутат, значи и *** за зеле не става от теб, какви ядрени технологии....
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Алекс Боко е прибрал парите от фирмата която "отговаря" на условията щото са такива условията и сега се страхува че ако дойде друга фирма и спечели ще трябва да връща парите.
14
1
 
8
 
! Отговори
фа преди 2 месеца
Ама добре бе рибарски, нали само една отговаря на изискванията ?
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То ПП само това остана да останем и без ток
12
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
От пет кандидата само корейската компания отговаря на условията.Рибарски какво иска? Да се допусне фирма,която не отговаря на условията? Май Шарлатаните са прибрали едни пари и сега се чудят какво да правят?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ловджийски Ври само под червените задддници на русофилите. Вече не издържат на илюзията че ще станат отново гаулайтери на путинска Русия.
10
6
 
9
 
! Отговори
Ловджийски преди 2 месеца
Скоро такова къртене ще има, че ще виете като ямболски влак в завой, отдолу ври но май не го усещате;)
9
5
 
12
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Гробарите и доганарите винаги предлагат по един - един прокурор, една гинка, еднолични партии са, затова.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От като са на власт пп проблемите не свършват