Защо меморандумът на ПП-ДБ предизвика взрив и тътен?

Антоанета Цонева: Предлагаме абсолютно открита процедура
107
Защо меморандумът на ПП-ДБ  предизвика взрив и тътен?
Снимка: БГНЕС

В меморандума предлагаме абсолютно открита процедура и ако задкулисието беше във фундамента на нашето управление, нямаше да предизвика такъв взрив. Това е най-силното доказателство, че не става въпрос за задкулисни договорки.

Това заяви пред БНР Антоанета Цонева, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

Тя подчерта, че именно високото ниво на осветеност на процедурата за избор на регулаторите е предизвикало този тътен.

Още по темата
30 окт 2008 22:10
3

"Ако някой се договаря задкулисно, нямаше в кулоарите на парламента да се състоят тези вербални престрелки. Напротив - задкулисието е тихо, то си действа на съвсем други нива и не се самовзривява пред камерите", коментира тя.

По думите на депутатката в меморандума е разписано несъгласието на ПП-ДБ с формиране на плаващи мнозинства, както и това, че няма да бъдат издигани и подкрепяни ярки политически фигури.

Антоанета Цонева беше категорична, че не става дума за делкаене, а за споделена отговорност за това как ще изглеждат регулаторите.

"Тези, които говорят за делкане, не се разстроиха, когато в ефира на национална медия председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС обяви, че ще се дели 1:1:1 между ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС. Тогава ние казахме, че не сме съгласни с такъв подход и няма да има такъв подход. Меморандумът е отговорът на това. Има две формации, които стоят зад управлението, те трябва да носят отговорност. ... "Да, България" имаме специална резолюция на Националния ни съвет, в която оценихме като грешка начинът на излъчване на ярки политически фигури. Тя последва избора на конституционни съдии", каза Цонева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Антоанета Цонева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименТези павета, се разклатиха при взривяването на мавзолея, от тогава до сега , не могат да ги оправят и наредят правилно! И защо го взривиха този мавзолей, след като можеше да бъде използван за атракция или за галерия, музей, защото е имал специална инсталация за регулиране на температурата, въздуха и т.н. и инсталация за съхранение! Само рушат, нищо не създават! Трябва да създават!
34
8
 
2
 
! Отговори
Г557дт преди 2 месеца
Така е, мафията иска да премяхне единствената ингелигентна и компетентна партия, в която е надеждата на всички добре образовани и умни българи! Необразованите и глупавите се възхищават на простотиите на глупостите на Борисов, а други на агресивния и вулгарен Шиши.
33
4
 
7
 
! Отговори
Махайте се преди 2 месеца
ПП ДБ да изчезват и да си харчат парите, защото при бай Ставри няма да им стигнат за мас, извинете, не, за вазелин!
32
9
 
5
 
! Отговори
Право на мнение! преди 2 месеца
ГЕРБ и ДПС години наред бяха превзели регулаторите и затова те не работеха. Сега ПП-ДБ иска да им разтури схемите на влияние и затова от ГЕРБ Бойко и от ДПС - Шиши изподнаха в истерия, а последния избълва куп вулгарни простотии, които са срамни за нивото на един политик!
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз нямам никакво мнение за вас, мисля дори, че има и умни хора сред вас, но хората ви мразят, факт и предпочитат вашите опоненти в случая и дори ДПС! Ако не вярвате, гледайте и четете коментариите по медиите.
30
3
 
9
 
! Отговори
Алекса преди 2 месеца
Дали не наближава времето когато тая и Ристьо първи ще са с китки в ръце да посрещат руснаците на Дунава ? За тия има живот само в стомаха на времето !
29
8
 
2
 
! Отговори
Минуващ преди 2 месеца
Пак са тръгнали опорките в коментарите: било мумурандум, къща в Брюксел и пр. съчинения на руската агентура. Прозрачни са троловете, а зад тях кой се е навел? Точно така, един чичко Путин с очи так добрые. . .
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Како Цонче..... що не вземеш метлата и да подгониш сите комунчалгарчета в парламента, да бягат навънка и да покажат как се редят павета по площадите и тогава народа, ще разбере, че имат достойни управители!
27
2
 
11
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Добре са ги охранили от посолството през годините - ристъо и антоанетка , колко слабички бяха като крепители на буци в реформаторски блок
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 19И къв точно е Христо, та ТОЙ да назначава главния прокурор?! Това не трябва ли да се реши не еднолично, а по съответните закони и процедури?! И след, ако не обществен дебат, то поне такъв в правосъдната система, с всички страни, имащи отношение към нея?! На Христо май му хареса еднолично и по партийна и нпо-линия (което при тях си е едно и също де!) да си пускат кандидатите, правейки тайни договорки с некоалиционните им партньори от ГЕРБ и ДПС... Ама се поуляха и сега реват! :)))
25
3
 
12
 
! Отговори
@34 преди 2 месеца
Ристю е преял с мазня. Първо яде мазната дундурма на Доаня в Росенец и пя Националния химн. После ръфа от мазната филия на Баце и си купи къща в Брюксел. Сега седи в гушнат в скута на Шиши, пие мазно турско кафе и сънува топъл остров в Гърция.
24
2
 
13
 
! Отговори
Чудя се преди 2 месеца
Кво стана с христо иванов до каде стигна с гаража в брюксел -мезонет кьм него вьрви ли
23
2
 
8
 
! Отговори
Костя преди 2 месеца
Баба Тонка леб не и се яде
22
3
 
13
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Даже не знам каква наглост трябва да имаш да поставяш условия парашутиран в парламента с ала бала - сега е момента баце да ги изритва , вече са ненужни на герб и дпс - за почистването
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Размятала е ци ци ядосана, дано да има ефект но надали :)))
20
2
 
12
 
! Отговори
Ода за бкп преди 2 месеца
Комунистите родината изграждат -костов , атанасов , соломон пасиКомсомолците след тях вьрвят кирил , асен , христо , плевнелиевКомунисти славен пьт ви чакаТрудов пьт
19
1
 
12
 
! Отговори
Хо хо преди 2 месеца
Страница 5 от мумурандома-ултиматум. При несъгласие на една от двете страни се отива на избори 2в1. И ся кво ша я прайм Мария Габриел която пред посланиците и общественоста отказа да подпише тази глупост мумурандома. Ти като подписваше чете ли или се остави в ръцете на Кире и Лена. Обмислихте ли го и разиграхте ли различни варианти на реакция от ГЕРБ и ДПС. Найо кво каза?
18
1
 
15
 
! Отговори
ха-ха-хи...верваме преди 2 месеца
Сега остава след тая рошавата и Гнома да ни обясни що е мУмУрандУм и ще ме просълзят от умиление...
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От космърлака на пещерата й на кака Антоанета, между краката й мирише на комунизъм и с всяка крачка по стъпалата на парламента хвърля миризма ту на лево, ту надесно, докато си изпари миризмата лесно!
16
0
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Викам - доган да ги изпраща от кадето дойдоха ама и той е стреснат , че при нови избори няма да е кукловодаУслади му се -30 г да е шефа и да тъне в разкошДокато избирателите му живеят в села без канализация , осветление в кирпичени кьщи като животниИдете в разградските села вижте с очите си