Владислав Панев: Темата за министрите е най-маловажната

Ще настояваме за реформи в областта на регулаторите, посочи той
9
Владислав Панев: Темата за министрите е най-маловажната

През почивните дни се очаква да стартират преговорите за съставянето на нов кабинет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, който да замени подалото на 6 март оставка правителство на акад. Николай Денков. Ще има ли разбирателство?

"Преговорите започват в събота, очаквам да е следобед, тъй като в началото на съботния ден започва Националната конференция на "Да, България", а присъствието на Христо Иванов на такива преговори е ключово. Ще настояваме за това, което и публично заявяваме - реформи в областта на регулаторите, тъй като виждаме в какво състояние е и КЗК, и службите. Там има нужда да влязат честни и почтени хора, на които бизнесът и хората имат доверие, за да няма този рекет, на който бяха подложени толкова години", каза депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че в следващите дни трябва да се договорят за механизма за избиране на службите и регулаторите.

Попитан дали е "за" смяната на някои министри, той отговори: "Публичната информация, е че министър Хинков не иска да изпълнява тези функции. Но още не мога да коментирам друго, тъй като все още не сме видели доклада на акад. Денков и Мария Габриел".

"Ако мандатът на един Министерски съвет може да продължи 2 седмици, мандатите на регулаторите са фиксирани от закона и са 6 години. Това е най-отговорната мисия на това Народно събрание. Много регулатори с изтекли мандати трябваше да бъдат сменени още миналата година, но това не се случи. Не може да го отлагаме безкрайно във времето", каза още народният представител в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че не вижда особена драма от графика за консултации, който президентът Радев обяви.

"Най-рано в сряда ще бъде връчен мандатът. Тоест ние имаме поне 2 седмици, ако президентът действа изключително бързо, а 2 седмици са страшно много за преговори между формации, които 5 месеца са управлявали заедно. Изявленията на г-н Борисов са политическа игра са част от преговорите. Акад. Денков е премиер на правителство, което е с доста шарено мнозинство. Не очаквам бъдещите премиери да имат еднолична власт, каквато е имал г-н Борисов през доста години от своето управление", добави Владислав Панев.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Хо хо преди 2 месеца
Сега темата е към кой топъл остров да поемете. Консултациите в понеделник ще бъде как да се раздели баницата между ГЕРБ и Радев. Предполага се че Мистър Магнитски и Мистър Кеш ще си ударят по една прошка в името на общата баница. С вас сме Г-н Президент!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП нищо не на правиха с операторите ,че до плащаме като попове ,
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Василев правил някакви прехвърляния на пари за да стъкми бюджет с излишък
6
1
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
Какво? В Парламентарна република където основен ръководен орган е парламента, министрите били маловажни? Някой да даде медал на Пенев, че откри Америка!
5
0
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 2 месеца
Айде бе? Тогава Денков защо толкова настоява да е точно външен министър и защо не искате да сменяте другите?
4
0
 
5
 
! Отговори
Брей, брей!? преди 2 месеца
Темата за министрите защо не беше така маловажна първите 9 месеца!? Финансовият министър Асен Василев е финансов измамник и всички в ПП-ДБ са наясно с това, както са наясно с всички далавери в които са се набъркал, говорейки за принципи, прозрачност, върховенство на закона/а Къро!?/ и други бла-бла!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересува ме правителството и качеството на министрите ВАШИТЕ лъжи ми дотегнаха Каква е програмата на това правителство за развитието на държавата твоите лъжи за регулаторите ми дотегнаха оставка на такива като теб
2
0
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Да бе ... Борисов, като каза, че Асен Василев няма да е повече мин. фин. и на Денков спешно му подадоха оставката, а про100Киро взе да цвили, че било лудост да се сменя доказания мошеник Кокорчо!ПП/ДБ са най-отвратителните, лъжци, мошеници, безгръбначни, безродни неможачи
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Tииии ga видиш?!