Лена Бориславова: Да, опростачването на българската политика все още е тук

Промяната обаче идва, пише тя
8 мар 2024 15:36, Нели Христова
242
Лена Бориславова: Да, опростачването на българската политика все още е тук
Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ и ДПС всъщност все още не са губили истински власт, защото са в регулаторите и в съдебната власт. Ето затова има толкова остра тяхна реакция на идеята за механизъм за излъчване на независими кадри в регулаторите. Чак сега сме в точката, в която те истински могат да изгубят власт - не за 9 месеца, а в органи с мандат от по 9 години". Това коментира във Facebook бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова.

Думите ѝ са в отговор на коментар под нейна публикация, в който я обвиняват, че ПП-ДБ управляват с ГЕРБ, а "нарича това промяна".

Бориславова активно се включва да отговаря на нападки и по други теми, включително майчинството ѝ и Кирил Петков. За съпредседателя на "Промяната" жена пише, че докато Лена говори за "опростачаване в политиката", той "едно нормално изречение не може да върже". На това Лена отвръща внимание, че има разлика между простотията и словореда.

А на обвиненията, че получава 10 пъти по-високо майчинство от останалите жени, тя припомня, че има законово установен максимален праг.

Ето и постът, който Бориславова публикува:

Промяната идва.

Обещанието за ротация се спазва.

Страховете един по един си отиват.

Покачването на очакванията да живеем все по-добре и по-добре като в нормална европейска държава задължават всеки политик оттук нататък да гони тези резултати.

П.С.

Да, опростачването на българската политика все още е тук (основно в лицето на ИТН и Възраждане). Да, в парламента не всеки се бори за прозрачност и независимост, справедливост и законност. Но тези хора вече не управляват еднолично страната и бъдещето ни.

Дали и кой ще бъде изпран и от кого все още е рано да се каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
22
 
! Отговори
Гладната Хиена преди 2 месеца
ПП Пълно Потъване на Нивото в Политиката!
128
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Промяната не идва. Тя дойде. Само че за Кака Лена, Баджо Миро и другите "честни" и "морални" личности, които проповядваха за промяна, срещу Баце и корупцията, а сега с мазни от турски кафета устнички продължават да хвърлят същите празни приказки, с които дойдоха прези 3-4 години.
127
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лена е истинското лице на евроатлантизма!!!
126
2
 
17
 
! Отговори
Именно ! преди 2 месеца
Като започнем от теб, *** парапетова наистина българската политика е жестоко опростачена !
125
2
 
22
 
! Отговори
Лена ПП ПараПеткова преди 2 месеца
по-голямо Опр0стачване от ПП Практикуване на Професията от най-древни Времена - няма!
124
0
 
8
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
Лустрация!
123
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо Лена Бориславова взема 10 000 лв майчински, тя по-различна ли е от останалите българки?
122
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
120 а лели шарлатани какво пишат или Лена е застанала на парапетната трибуна и лъже ли лъже 120 Лена е никой в управлението и аз също мога да пиша какво виждам какво мисля какво шарлатаните правят Лена гледай си бебето не е твоя работа да защитаваш Киро като каква го защитаваш ИСКА власт Лена иска лесни пари иска всичко сега и веднага нахално самозабравила се
121
1
 
11
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Сарафе не ги бави ами им търси отговорност за всичкоСега имунитет нямат изпуснеш ли ги като гешев ще сменят и теб с техен човек
120
2
 
16
 
! Отговори
Кваетая преди 2 месеца
Не правете глупавите хора известни!
119
4
 
9
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Пп ще са новите патреоте на шишиПодкрепят безусловно или шута и вьн от парламента а там сарафката чака - за гражданството за изчезналите милярди , сделките за газа ще има матрял за поне по -10г на всеки
118
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП (Пак Пеевски) се оплакват, че Пеевски и компания не били изгубили властта. хахаха Кой е виновен бе Ленче? Кой се споразумя с тях да са в управлението? ИТН и Възраждане или ПП? Възраждане били хора на ГЕРБ, ИТН били хора на ДПС, а ПП управлява с ГЕРБ и ДПС хахахахахахахахахаха хахахахахахахах Кои тогава са хората на ГЕРБ и ДПС тези, които управляват с тях или тези, които не управляват с тях? "Действия трябват, а не думи." или по-точно - "По делата ще ги познаете."
117
2
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Баце може да я вземе за секретарка след като изпадне пп на нови избори или пьк да му се подчиняват безусловноБаце ги прикотка и наигра остана само да им бие шута когато решиКато на - патреотете
116
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лели ГЕРБ са налазили форума и продължават опростачването на нацията по примера на своя вожд.
115
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
в момента Пълна Подмяна и Дай Българиря са в комбинация с Герб
114
2
 
10
 
! Отговори
Кирил Петков преди 2 месеца
АЗ съм летял на 8000 КИЛОМЕТРА БЕЗ КИСЛОРОД---То затова мозъкът ти е увреден
113
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ленче, неумението да говориш смислено също е простотия.Напомням едно изречение на КПАз съм летял на 8000 КИЛОМЕТРА.. С което той постави рекорд. излиза че е летял в стратосферата. Кирил Петков - третият български космонат
112
1
 
12
 
! Отговори
сиромах преди 2 месеца
Ленче,Ленче откакто в Българският парламент и политика влязоха толкова много хора с титли доктори ,професори, академици ,доценти и какви ли още не с купени титли и много държащи да се споменава титлата ,когато се говори за тях,политиката стана най-мразеното нещо от българският народ!Ако не сте го разбрали огледайте се!
111
3
 
17
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Защо не си гледа детето , облажи се достатъчно и тя като всички киретаАми дразни хората с безмисленните си коментари - видяхме ги какви слуги са на бачо и шишиЗа каква промяна говори на цените ли
110
2
 
2
 
! Отговори
Регулатори преди 2 месеца
КЕВР - човек на ДБАДФИ - човек на Асен ВасилевНАП - човек на АСен ВасилевКС - вкарахте по един човек с Герб, да не говорим, че там има представител на БСПмитници, кмет на София - от ППкое точно е на Герб?И ако за 4 години откак не са в правителство не са сменени хората на Герб - кой виновен.Къде спаха Кацаров, Бойко Рашков и пр.?