Тошко Йорданов при Радев: Този парламент няма смисъл

Най-добре е да се отиде на избори, посочи той
12 мар 2024 14:53, Красимир Ангелов
119

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виждате ли нова политическа конфигурация, в рамките на този парламент, която да даде устойчиво управление. Това попита държавният глава Румен Радев представителите на „Има такъв народ“ по време на консултациите за съставяне на правителство.

Радев отбеляза, че с ИТН приключва цикълът от консултации – "с най-малката партия като брой, но не и като качество".

Още по темата
Той посочи, че целта на консултациите е ясна – да се създадат условия, които максимално да подпомогнат съставянето на правителство, както е определено в нашата Конституция.

"Вие сте почти всеки ден в българския парламент. Как виждате остатъчния политически ресурс в 49-ото Народно събрание, достатъчен ли за съставяне на ново управление, как виждате да се случи. Имате ли формула, която да предложите", попита Радев.

"Да следим преговорите между несглобкови партньори няма как, защото те се провеждат тайно, това не са открити и честни преговори, а задкулисен пазарлък на тема постове, пари и регулатори, което е отвратително, защото регулаторите би трябвало да са независими", заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, цитиран от БГНЕС.

"Следим гнусотията която се случва, а не самите преговори, тъй като ние не сме в тях. Правителство между две формации, с подкрепа на трета, които излъгаха избирателите си, това беше порочно и още тогава парламентът беше изчерпан, видя се през последните 9 месеца, приеха се вредни промени в конституцията“, коментира Йорданов и добави "те не разсъждават".

"Липсва политическа мисъл. Този парламент няма смисъл, най-добре е да се отиде на предсрочни избори. За нас правилият подход е експертно правителство с широка парламентарна подкрепа", добави Йорданов.

Според него експертното правителство трябва да има програма по сектори и стъпки във времето, а не общи приказки.

ПП-ДБ няма да имат толкова представители в парламента, ние ще имаме повече, други партии също и тежестта на партиите ще е различна, и евентуално тогава може да има разум сред партиите, подчерта Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да ви управлява само Чалгарската интелигенция и хората на изкуството - Слави Чалгара, Боко Пъдара, Тошо Свинара, Ицо Комара и Мишо Шамара. Само хора на културата с артистични псевдоними. Чалгария култур култур!
67
2
 
12
 
! Отговори
Неизвестен преди 1 месец
До сега в Парламента по-простии по-вулгарни от ИТН сме нямали.Дано на следващите избори да изтекат в канала.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герои на Чалгария, напред с Кукубенд парламент в Турския Шенген! Развейте европейското знаме с кръглата месечина по средата! Слава Месечина! Маестро, кючеци, турски мехтери!Месечина, месечина, йой йой, йой йой!
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на децата е ясно че се изменят закони от управляващите партии Ако сравнят обаче разходите на народното събрание при "тато" и сегашните ще ни се замае главата. Данните ги има защо да не се публикуват Отидоха в Индия . Държава с над 1 милярд и 300 милиона население и ние с 6 милионаКолко са народните представители в Индия и колко в загиваща България. Затова и децата още в 5_6 клас планират кога ще я напуснат ши са прави Държавата ни се състои от парламент и държавни и общински служби.
64
1
 
10
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Абе джуджета...кой ви докара тука да се срамуваме от вас,що за *** още има в тая държава Боже!!!
63
0
 
5
 
! Отговори
Ротацията преди 1 месец
е Нашето ЕвроАтлант Спасение!
62
4
 
16
 
! Отговори
КРИСИ преди 1 месец
Гнусни,невъзпитани и нагли *** са хората от Има тъкъв народ-какво правят в парламента-клюки,злобни изказвания и обидни подхвърляния към другите-НАИСТИНА ЛИ НЯМАТ ПРЕЦЕНКА ЗА СЕБЕ СИ?ДА СЕ ПОГЛЕДНАТ ОТСТРАНИ-СРАМ МЕ Е,ЧЕ ИМАМЕ ТАКИВА ДЕПУТАТИ-ДА МИСЛЯТ ПАК КАТО ГЛАСУВАТ за ТЯХ-ВАЖНОТО Е ДА ВЛИЗАТ ПАРИ В ТАКА НАРЕЧЕНАТА ИМ ТВ-впрочем гледа ли я някой?
61
1
 
1
 
! Отговори
09 преди 1 месец
Да се затвори тогава и без парламент
60
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На следващите избори ,ПП и итн че се конкурират за последно място
59
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от тошко африкански опредеелено няма смисъл
58
3
 
5
 
! Отговори
ПП Прецеденти при преди 1 месец
Прецедента!
57
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Aко ей тия предатели преди 2 години не бяха свалили правителството на ПП/ДБ/БСП/ИТН с напълно измислена причина, сега ситуацията щеше да е съвсем различна, а ГЕРБ и ДПС щяха да са наврени в ъгъла! Точно тяхна е вината да нямаше изчегъртване, и това е нормално, тъй като бяха троянски кон на ДПС и ГЕРБ за обиране на протестния вот
56
3
 
21
 
! Отговори
до 59 преди 1 месец
и другите кукундрели от Възраждане. Мястото им е в северната колония
55
3
 
22
 
! Отговори
Свобода преди 1 месец
единствения смисъл то нови избори, би бил да изритаме и малкото останали депутати на ИТН.
54
4
 
20
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 месец
Каква е тази селска трупа?:)))
53
0
 
10
 
! Отговори
ганьо преди 1 месец
До 54. А преди Баце и Пеевски къде беше бе, глу.пак? Кога ще разберат олигоффрени като теб, че който и да ни управлява все ще сме там.
52
7
 
10
 
! Отговори
У бре преди 1 месец
Йорданов от ИТН е мъжката Лена Бориславова ! Когато и да си отворят устата,все глупости ръсят! Разликата е,че Тошко няма как да "роди" друго, за разлика от героинята на парапета..
51
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До д.... Е да де , няма такъв като Тошко , има такива като Баце и Пеевски , и България затова е на ВСИЧКИ ПОСЛЕДНИ МЕСТА В ЕС , ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ ,... налЕ !
50
5
 
8
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Че, то у наштъ държава вече не остана нищо "Смислено", бе, Тошко!!!! Кът съ почне от вас (ИТН), та състигне до това какво се разбира под понятието "държава" в Бг!!! Например, наштъ Власт гледа на държавата като.... Баница, която може да си хапне когато и колкото си поиска!!!
49
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той жена си не може да оправи, държавата щял да оправя...