Заплаха за сигурността в София заради мигрантите? СОС се събира извънредно

Правната комисия в НС одобри промени, свързани с мигрантския натиск
120
Заплаха за сигурността в София заради мигрантите? СОС се събира извънредно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният общински съвет ще заседава извънредно днес по темата за сигурността в София. За това настояха и ГЕРБ-СДС, и "Възраждане".

Още в петък, след появилата се информация за случаи на насилие в столицата, председателят на съвета Цветомир Петров и кметът Васил Терзиев проведоха разговор. На него те обсъдиха възможността да бъдат поканени представители на МВР, СДВР, Държавната агенция за бежанци и дирекция „Сигурност“ относно предприетите действия по конкретните случаи и дейността на институциите за опазване на обществения ред в София.

Вчера правната комисия в НС прие на първо четене промените в закони, свързани с мигрантския натиск.

Те са внесени от председателите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски.

С тя се увеличава капацитетът на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на охраната на границата. Тези щатни бройки са необходими за обезпечаване на нормалното функциониране на всички структурни звена, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Промените в Закона за МВР и Закона за администрацията предвиждат обезпечаване и мобилизиране на полицейските сили, така че да се гарантира сигурност и спокойствие в обществото и спазване на обществения ред в страната.

"Инициираната от нас законодателна инициатива е провокирана от миграционната обстановка и натиска, който се оказва през последните дни и произтичащите от тях заплахи - инцидентът, който се случи както на булевард „Витоша“, така и поради това да предотвратим такива за в бъдеще. Идеята ни е, че след включване на необходимите бройки в щата ще отпадне необходимостта от командироване на полицейски служители от други структури на МВР и ГД "Гранична полиция" ще може самостоятелно да охранява границите на Република България с подготвени полицейски органи, естествено - и да попълва там, където е необходимо, с такива кадри", обясни Анна Александрова от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: СОСмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 месец
С радост бих помагал с каквото мога и укривал мигранти и те са човешки същества . Защото и те се борят срещу нашите КРАДЦИ НА високо ниво.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега се разбира , какво КАЧЕСТВО държава сме за ЕС . Срам за ЕС , срам и за България .. Как ще накараме народа в България да ''ОБИЧА'' ЕС и НАТО ? Жестоко МЕРСИ !
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приказки от Женският пазар : Нямаше да влизаме и във война с Русия , амЪ !
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оти сЪ Збирът , след като политиците ни и особено МВР -то , се изказаха , че няма стршно ,... както винаги , но народа казва :Най-много ни е страх , от ''НЯМА СТРАШНО'' !
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бг-атлантиГ :''Благодарим'' на Галя от пос...то , за колетите от бежанци за България , от ЕС !
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС разбраха , че в България нямат болшинството ''почитатели'' , и ни наказва с бежанци-престъпници , от всякакъв калибър !
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Австрия им ги внася със самолети, а нашите гении укрепват границата. Ц ц ц ц
76
0
 
17
 
! Отговори
Смех преди 1 месец
Поредните герб циркове - когато подписваха денков и габриел да ги докарат от богата австрия в бедна бьлгария да ги издьржаНе мислеха за сигурността
75
16
 
1
 
! Отговори
Mitaka преди 1 месец
Путин атакува с тема и провокации на тема мигранти цяла Европа. Идват европейски избори след руските.Това, че и при нас стават провокации и Възраждане и БСП в един глас пеят по ноти от Кремъл показва, че дори и Путин вече ни смята за Европа.На Герб/СДС не им прави чест да се включват в хора на копойките.
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е да има доброволчески групи... Със или без закона!
73
0
 
18
 
! Отговори
Как така преди 1 месец
Бежанците уж бедни и бягащи от войната а са искупили и наели най скъпите имоти в центъра?!?!?!
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, много хора казваха "За какво ни е армия? Кой ще ни напада?" Еми вече ви нападат. Честито!
71
0
 
14
 
! Отговори
Войните на Крум! преди 1 месец
Ще се върне споко!
70
0
 
19
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Щом се събират значи има проблем, вечерно време в центъра е като в Багдад, София постепенно се асимилира от бежанците.
69
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно време имаше Гранични войски и границата се охраняваше строго, дори и в двете посоки. Това през демокрацията беше премахнато, а армията унищожена. Сега плачете. Ами нали вие искахте да няма армия, защото била ненужна според вас. Ами плачете.
68
0
 
8
 
! Отговори
Герб победа преди 1 месец
Мигрантче от - хотел дружба златни пясаци
67
0
 
31
 
! Отговори
Чоко преди 1 месец
Защо тези хора живеят в общежития от отворен тип. Нали по закон има наказание за незаконно преминаване на Държавната граница. Защо тези хора са на свобода а не в затвора , където да излежават наказанията си ? Отказах се да ползвам метрото в посока Горна баня, именно заради тези типове. Шумни, невъзпитани, държащи се нахално и пускащи от телефоните си арабска музика. Това не се търпи. Вън от България.
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повече служители на границата и затвор за каналджиите.Какъв е смисъла полицията да ги пази,щом веднъж сме ги пуснали да влязат.И да подсилят дантелената ограда,че е срам за държавата и престъпление от Боко и компания!
65
0
 
2
 
! Отговори
Имигрант преди 1 месец
Ноу шит?
64
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма страна в света, която да е доволна от тези арабески.В огромната си част са слабо грамотни, мързеливи, налагат техните си пустинни порядки върху местното население, не се интегрират.Справка- Марсилия- отидете там и се опитайте да се разходите вечерта в центъра на града.