Борисов направил хитър ход, искал повече политическо влияние

Присъствието на Денков и Петков при Радев сочело, че има желание за кабинет
Обновена: 18 мар 2024 15:48 | 18 мар 2024 15:44, Камелия Цветанова
179
Борисов направил хитър ход, искал повече политическо влияние
Снимка: БГНЕС

ойко Борисов направи хитър ход и реализиране на ротацията и кабинет с мандата на ГЕРБ да изглежда като спасителен акт, "ако не направи правителство и се отиде на избори, отива със самочувствието на човек, поставил опонентите си в двусмислена поза", коментира социологът Първан Симеонов в интервю пред БНР.

"Борисов ще се намеси, но засега ситуацията е като стар мръсен виц, няма да го разказвам, но свършва с "опитите продължават", определи политическата ситуация Първан Симеонов.

Още по темата

Според него нищо непредвидено не се случва.

"Това се говореше преди няколко месеца, че като дойде ротацията, ще е трудно и Борисов ще иска повече министри. Освен отговорността, ще консумираш и власт. Говорили сме, че може да се счупи сглобката, но, ако се разберат, може да се случи и пълен мандат", каза той.

Политологът призна, че "не знам дали това вече се нарича ротация, предстои да разберем в следващите дни".
Според него присъствието на Денков и Кирил Петков в компанията на дамите от ГЕРБ и Мария Габриел при президента е показателно, че има желание да се направи кабинет.

"С вчерашния брифинг го удариха на молба, това не беше много джентълменски акт на ГЕРБ. Поставиха в унизително положение ПП-ДБ. Вчера се молеха Борисов да излезе на сцената и да реши спора. В такива моменти няма време за губене, това е лично мнение. Но такива политикански пируети, вероятно са пиар, един от пиарите беше написал: Преди 2 години вие арестувахте Борисов", коментира Симеонов.

От българското обществото 1/3 част е навън и не могат да траят едните и другите и ще търсят нещо друго, припомни той.

"Вероятно с ротацията Борисов ще иска да придобие повече политическо влияние, но вероятно следващите дни ще се договарят по следващите точки. Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено", коментира предполагаемия състав на правителството Първан Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най големия ,така добре си партнират със ДПС ,че те поставят в мат! За Бойко са митниците ,МВР ,прокуратура! За Пеевски(Доган) земеделие ,и евро фондове !
157
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко го страхуваха миналата година и още му държи ситка .Ще отстъпи,ще отстъпи.
156
4
 
9
 
! Отговори
Бг преди 1 месец
Тиквата си е тиква
155
4
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
странна терминология:-+Тиквун направил хитър ход"...?!?!..Това същество просто е ДЕБЕЛ ИНТРИГАНТ,то не прави ходове,а демонстрира двуличието си..За какви "ходове" става въпрос ,ако покажете на еднокуче КОКАЛ ?
154
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е дал срок утре до 4 без 15 сутринта ПП ДБ да подпишат за новото правителство.. Мария Габриел е казала че може до 5 и 15 ч иначе край. Избори. И фалит на държавата. А тя си отива в Страсбург.
153
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 128 и какво за 3 год направиха тези млади образовани шарлатани ПАРИ от Европа няма Бюджет няма Правителство няма Инфлация невиждана Саботажи на всички нива в държавата СТАНИ да седна крах
152
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябва да се позволява на това лъжливо лице да поставя условия!! Гербавите искат да изнудват държавата. ПП/ДБ трябва да защитят българските граждани. В момент на война само на около 200-300 км от нас е НЕДОПУСТИМО да сложат марионетката и виден украинец Гаджев за МО. Той е ходил в Украйна и има лични връзки с всички украински терористи. Има сериозна опастност да станем обект на терористични атаки от тяхна страна. Този е и човекът който слагаше украинско знаме по сградите на СО.
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 126 е Излез 126 да те видим теб що за индивид си само с подигравки не става Излез докажи се вземи и лели със себе си за подкрепа
150
3
 
7
 
! Отговори
Жалък клоун преди 1 месец
Какво *** Тикво?! Пак се изцепи пред мисирките с крайния срок!
149
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излизат разни kypBu посред бял ден и почват да правят цирове пред народа. Единствено снощи излязоха посред нощ за разнообразие на цирковата програма. През това време народа плаща целият този долнопробен цирк с кръв, злато, диаманти и най.вече суверенитет. Народен съд 2.0!
148
5
 
14
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
Комунистът Винету е жалък-крие се като мишле!
147
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На практика се получава следният абсурд: Борисов не искал власт и отивал на избори. Киро и бандата му насила вкарват Борисов във властта и го изпират до снежно бял цвят. Пълен абсурд, който не сме виждали никога досега в историята на България от 681 година досега, включително и през турското робство. Тези 6e3pogHuцu показаха безкрайната низост, мерзост и предателска душа на политичскияст плазмодий.
146
2
 
4
 
! Отговори
кривак преди 1 месец
Ало кво става, този *** къде скри папката, да не е случайно в Банкя, в 12 часа АМ или РМ ще я връщат. Да не събудят зеления чорап посред нощ да я връщат. Пълни смешници.
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е ойко,че без Борисов нямаше да се сетим...Цирка е пълен просто отдавна в тая държава.
144
1
 
4
 
! Отговори
Е,и Първан преди 1 месец
Иска голф игрище.И ще се мазни на Борисов.
143
3
 
11
 
! Отговори
Още ли преди 1 месец
Вярвате на тоя селски хитрец Баце?
142
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто Киро да арестува пак Тиквата както миналата година :)))
141
2
 
9
 
! Отговори
Г преди 1 месец
Айде стига ни правете на маймуни ,с този най изпечен лъжец и мошеник
140
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хитър Петър, селянина от Банкя направил хитър ход....ти да видиш чалга :)))
139
2
 
11
 
! Отговори
До 128, 130 ... преди 1 месец
"млади, интелигентни и достойни хора"!? Да не би за такива да вземаш ПП-ДБ с пиците с кристали, с парапетите, с финансовите измами, неспазване на законите и т.н. Ако това ви е идеала, на нас българите горко ни! "Идолът на простите", "колибарите", "селско мачле" - глупави и преди всичко неверни твърдения! Привържениците на ГЕРБ-СДС са много по-образовани, знаещи и способни от тези на ПП-ДБ, със стабилно образование, а не някакви недостатъчно легитимни курсове, които представят за образование!)