Борисов направил хитър ход, искал повече политическо влияние

Присъствието на Денков и Петков при Радев сочело, че има желание за кабинет
Обновена: 18 мар 2024 15:48 | 18 мар 2024 15:44, Камелия Цветанова
179
Борисов направил хитър ход, искал повече политическо влияние
Снимка: БГНЕС

ойко Борисов направи хитър ход и реализиране на ротацията и кабинет с мандата на ГЕРБ да изглежда като спасителен акт, "ако не направи правителство и се отиде на избори, отива със самочувствието на човек, поставил опонентите си в двусмислена поза", коментира социологът Първан Симеонов в интервю пред БНР.

"Борисов ще се намеси, но засега ситуацията е като стар мръсен виц, няма да го разказвам, но свършва с "опитите продължават", определи политическата ситуация Първан Симеонов.

Още по темата

Според него нищо непредвидено не се случва.

"Това се говореше преди няколко месеца, че като дойде ротацията, ще е трудно и Борисов ще иска повече министри. Освен отговорността, ще консумираш и власт. Говорили сме, че може да се счупи сглобката, но, ако се разберат, може да се случи и пълен мандат", каза той.

Политологът призна, че "не знам дали това вече се нарича ротация, предстои да разберем в следващите дни".
Според него присъствието на Денков и Кирил Петков в компанията на дамите от ГЕРБ и Мария Габриел при президента е показателно, че има желание да се направи кабинет.

"С вчерашния брифинг го удариха на молба, това не беше много джентълменски акт на ГЕРБ. Поставиха в унизително положение ПП-ДБ. Вчера се молеха Борисов да излезе на сцената и да реши спора. В такива моменти няма време за губене, това е лично мнение. Но такива политикански пируети, вероятно са пиар, един от пиарите беше написал: Преди 2 години вие арестувахте Борисов", коментира Симеонов.

От българското обществото 1/3 част е навън и не могат да траят едните и другите и ще търсят нещо друго, припомни той.

"Вероятно с ротацията Борисов ще иска да придобие повече политическо влияние, но вероятно следващите дни ще се договарят по следващите точки. Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено", коментира предполагаемия състав на правителството Първан Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не отбират от дума пепеджиите, така ще е, с хитри ходове. Да спечелят избори и тогава да командорят и управляват. Те са "не го искат в селото, то пита за поповата къща"!
17
1
 
15
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Кой гласува вече за тези издънки.Трябва да си *** негодника.
16
3
 
5
 
! Отговори
ПЕЕВСКИ преди 1 месец
БАЦЕ КАРА ПО-ГРУБО ОТ МЕН, БЕЗ МАЗНИ РАБОТИ.
15
2
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
е нали рОтация - едните си отиват, идват другите, кви са тия панаири за ***
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде са тръгнали Киро, Асен, Денков да се мерят с Бойко. С харвардските си дипломи изглеждат като аматьори и дилетанти. И Борисов пак ги прецака.
13
2
 
9
 
! Отговори
КИРО СЕ МОЛИ. преди 1 месец
ПП-ДБ ИСКАТ СЛИВАНЕ С ГЕРБ! БОЙКО НЕ ДАВА.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И другите 2/3 не могат да се траят помежду си. Още на семейно ниво е така, а после минава и на по-високо - прекалено си беден, за да си тръгнеш, затова търпиш и псуваш зад гърба и на чашка.
11
2
 
7
 
! Отговори
ИСКАТ ВСИЧКИ ОТ ПП преди 1 месец
ОТ КАКТО СЕДЯХА ДЕВЕТ МЕСЕЦА В СКУТА НА ПЕЕВСКИ ИМ СЕ УСЛАДИ И ИСКАТ ОЩЕ, ОЩЕ.... А ТОВА БЕЗ ГЕРБ НЯМА ДА СТАНЕ.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Хитър ход" който ще го остави без крака... ПП/ДБ да не ядат сено?? Имат ясна договорка, ако ГЕПП се изплъзват от нея ще бъдат отритнати. Правителството може да работи само в този състав, както е определено в началото!
9
1
 
10
 
! Отговори
Тантум Вердев преди 1 месец
Разбира се , че Борисов направил хитър ход , щото е хитрец , даже тарикат ! Селски тарикат ! Досущ като този ,на когото разтриваше ушите ...
8
0
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Бай-*** какво може да се очаква от такива подобни!
7
4
 
18
 
! Отговори
Хо хо преди 1 месец
Вчера Кики даваше 7 министерства, утре в 12.00 ще е дал още 4. Удри Баце, недай си боже преговорите да продължат и в другиден тия ще си дадат и най скъпото.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди малко в най-новият си клип Карбовски покани Радостин Василев и се хванаха на бас двамата. Карбовски каза че ще има сглобка, а Руди каза, че утре Тиквата няма да я позволи, ще ходим на предсрочни парламентарни избори и че ще вкарва наред хора от ПП-ДБ в затвора след това. Аз си мисля че Карбовски ще спечели баса.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП-тата вече гербаджии ли са? Нещо като СДС? Не бяха ли борци против модела нз си какво там. Хахаха. ДБ-тата са ясни там който плАти.
4
2
 
13
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 месец
Ех Канада, седна на червената ми Лада.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов сигурно се мисли за страшно хитър.Това е сигурно.Доган 2.Уви, в Бг не е трудно да си такъв.Сложното е да не си такъв и да си запазиш душата чиста.
2
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Успех на ГЕРБ
1
21
 
15
 
! Отговори
партиец преди 1 месец
И Костя Копейкин направи хитър ход. Никога няма да управлява, мечтата му е да е в опозиция, защото само взима пари, за да плюе. Бойко с теб сме!