Кирил Петков: Не сме се чували след снощните пресконференции с никого

През цялото време ПП не са контактували с Борисов
Обновена: 18 мар 2024 09:13 | 18 мар 2024 09:05, Нели Христова
187
Кирил Петков: Не сме се чували след снощните пресконференции с никого
Снимка: БГНЕС

През цялото време на последните преговори с ГЕРБ-СДС за правителство не сме контактували с Бойко Борисов. Няколко пъти опитах да направя връзка с него, но той явно настояваше да общуваме само с преговорния екип. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков в студиото на bTV.

Ние бяхме оптимисти, снощи в 18 часа колегите казаха, че са готови да се върнат към първоначалната уговорка – управление с ротация на 9 месеца, и ние се съгласихме, каза Петков.

Отстъпихме пред настояването Мария Габриел да е и външен министър освен премиер. Двамата с акад. Денков очевидно си имат доверие. Само три в света са такива случаи и това не е типично, но отстъпихме, каза Петков.

Но в 18 часа ни казаха, че не могат да подпишат споразумението. В него става дума за следващите 9 месеца. Рестриктирахме плаващите мнозинства, за да спрем тази практика и да продължим да се срещаме всяка седмица и да се уговаряме какво правим през следващата.

При регулаторите като премахнахме всякакви квоти правим процеса по смяната на ръководните им органи може би по-бавен, но по-отворен пред цялото общество. Те сякаш приеха това, каза още Петков.

Но ние искахме за службите да има реформа и това да се впише в споразумението. Колегите тук имаха проблем с фиксирането на точна дата за започване на реформите, искаха да има по-свободен текст. Ние сложихме дата 31 юни 2024 г. за започване на реформите в специалните служби. Тяхната версия беше без точна дата. Чувството беше, че има още едно-две уточнения, но после се оказа, че не е така, каза Петков.

Според него нищо не предполага днес папката да се върне празна, имало още 7 дни да се разберат за всичко.

"Не сме се чували след снощните пресконференция с никого. Отивайки на избори с тази социология нищо няма да променим", каза Петков.

Той предположи, че интервюто на Асен Василев в 20 часа по Би Ти Ви снощи не е нещото, което е преляло чашата у ГЕРБ. "Според мен по-скоро са имали време да прочетат внимателно с лидера си споразумението и са решили, че не им харесва", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да драпат за властта така тези мошенници от ПП-ДБ, значи целта им е да предадат напълно суверенитета на България на САЩ и ЕС, да продължат изтичащите концесии, които източват жизнените сили на България, да осребрят престоят си във властта и после да си бият шута някъде по света, повечето от тях по старите си места откъдето идват. Елементарни са. Тиквата е техен съучастник: 1) За да се хареса на западните си господари и 2) Да се върне във властта изпран и чист.
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
110 Борисов е в политиката вече 20 год знаеш ли има качества за това е политик
110
0
 
6
 
! Отговори
Сьвет преди 1 месец
Кирчо наиграхте се ,с дружинкатаДаже и баце вече не може да ви търпи тъпотиите - вижте там билети нещо за никарагуаЧе ставате никой и службите ще ви търсят по много вьпроси свьрзани с пари
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко бил интелигентен природно, това само про ст чиляк би го казал за такъв тъ пун гер :)))
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То бива алчност то бива наглост то бива нахалство но шарлатаните преминаха всякакви граници Атанасов иска шестият пост на парламента Киро регулаторите Ицо прокуратурата Асен финансите това се казва разпределение
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 103 Гонзо е избран каквото и да пишеш тук 103 не си ти избран
106
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахаааа, гаврата с ППДБ-тата е пълна :)))))))))) Боко лъже, Шиши маже. :))))))))))
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хаха ха Василев е сивия кардинал, Кирчо просто го отнася, нъл тъй баце :)))
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Избори да се види кой кой е но без ала бала без кодове без мадуровките
103
0
 
8
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
То интелекта идва от вьтре или го имаш или не - кирчо е живото доказателствоБез значение колко дипломи са ти дали
102
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бацо голям Все едно Гонзо да е висшист, нъл тъй гербераст :)))
101
0
 
9
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Баце ги пусна да се пьрзалятШиши ще махне постелката от пьрзалката
100
0
 
9
 
! Отговори
Бацо голям преди 1 месец
Пред кирчо и гнома и денков баце изглежда като академикТия тримата не искам да обидя никой са кухи като градински лейкиПоне според мен
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо какъвто и да е, преметна селянина мутра, естествено и Василев с лудия поглед му е помогнал :))) Да си знае селянина от Банкя, да си копа нивата, не да се занимава с политика :)) Не искам да обидя селянините които произвеждат хранителни продукти за българския пазар, но Боко е противен селянин :)))
98
0
 
15
 
! Отговори
Академик преди 1 месец
Бива да настанят денков за един месец или повече в овча купел да обмени научен опит с инжинерите които докара от сирия и афганистан
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герои на Чалгария, ние сме тайното правителство на Големия Чалгарийски Райх! Райзвейте европейското знаме с кръглата месечина по средата! Слава Месечина! За чист Чалгарийски Райх! Хайл чист чалгариец Сунак!
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези не могат да преговарят. Не разбраха ли, че условията на ГЕРБ са определени още с излъчването на преговорен екип? И затова ББ не им вдига. Ама вчера по телевизията Атанасов призовава ББ да вземе отношение. То по цялото време на преговорите са демонстрирали вероятно на преговарящите, че те са ниско в йерархията и ще се реши отгоре. Щом и Габриел са заплашвали за кариерата й.
95
0
 
14
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Колко жалки бяха снощи гнома , този , в интервютатаБяга готови да се разплачат , че борисов ще им ритне копанятаТова ли са ви борците бе ха ха ха
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 74 леле какви небивалици пишеш с по меки думи казано 74
93
1
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
И снощи чак извънредно по всички телевизии все едно бедствено положение и война или някъв дрон е паднал и утрепал 100 човека.Овцете плашите всеки ден, всеки ден създавате умишлено стресови ситуации а овчичките блеят бебебе бебебеее.Малко ви е овчички, продължавайте да блеете, сега ви стрижат но идва великден.На грил или на пещ ще сте всички....