Кирил Петков: Не сме се чували след снощните пресконференции с никого

През цялото време ПП не са контактували с Борисов
Обновена: 18 мар 2024 09:13 | 18 мар 2024 09:05, Нели Христова
187
Кирил Петков: Не сме се чували след снощните пресконференции с никого
Снимка: БГНЕС

През цялото време на последните преговори с ГЕРБ-СДС за правителство не сме контактували с Бойко Борисов. Няколко пъти опитах да направя връзка с него, но той явно настояваше да общуваме само с преговорния екип. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков в студиото на bTV.

Ние бяхме оптимисти, снощи в 18 часа колегите казаха, че са готови да се върнат към първоначалната уговорка – управление с ротация на 9 месеца, и ние се съгласихме, каза Петков.

Отстъпихме пред настояването Мария Габриел да е и външен министър освен премиер. Двамата с акад. Денков очевидно си имат доверие. Само три в света са такива случаи и това не е типично, но отстъпихме, каза Петков.

Но в 18 часа ни казаха, че не могат да подпишат споразумението. В него става дума за следващите 9 месеца. Рестриктирахме плаващите мнозинства, за да спрем тази практика и да продължим да се срещаме всяка седмица и да се уговаряме какво правим през следващата.

При регулаторите като премахнахме всякакви квоти правим процеса по смяната на ръководните им органи може би по-бавен, но по-отворен пред цялото общество. Те сякаш приеха това, каза още Петков.

Но ние искахме за службите да има реформа и това да се впише в споразумението. Колегите тук имаха проблем с фиксирането на точна дата за започване на реформите, искаха да има по-свободен текст. Ние сложихме дата 31 юни 2024 г. за започване на реформите в специалните служби. Тяхната версия беше без точна дата. Чувството беше, че има още едно-две уточнения, но после се оказа, че не е така, каза Петков.

Според него нищо не предполага днес папката да се върне празна, имало още 7 дни да се разберат за всичко.

"Не сме се чували след снощните пресконференция с никого. Отивайки на избори с тази социология нищо няма да променим", каза Петков.

Той предположи, че интервюто на Асен Василев в 20 часа по Би Ти Ви снощи не е нещото, което е преляло чашата у ГЕРБ. "Според мен по-скоро са имали време да прочетат внимателно с лидера си споразумението и са решили, че не им харесва", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само подпишете едни хартийки, споразумението и всичко ще е наред, обещава, кирчо. Да ама дамите на Бойко се дърпат и се усещат, че ги хързулкат. На всички стана ясно що за стока са пп/ дб и тяхната неистова жажда за реформата, т.е. да владеят регулатори, съдебната и службите. Иначе другото управление, кои министри, кой и как, не е важно. Готови на всякакво унижение за да яхнат цялата власт в държавата.. заслужено ги нарекоха шарлатани
91
12
 
3
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
Само начело с такива опитни и безкористни държавници като г-н Делян Пеевски България ще намери верния път към евроатлантическия просперитет и всенародното благоденствие. Всяка мъдра дума на г-н Делян Пеевски е нож в сърцето на омразната на всички българи Русия.
90
1
 
18
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Жена му да него е зарязала та е спал сам - сигурно и на нея и е писнало от льжите муНищо асен ще го утеши
89
0
 
15
 
! Отговори
ППДБ Снощи преди 1 месец
в Брифинга си: "Борисов е Последната ни Надежда!" - с това се ДоЗакопаха Сами, но Очевадна Голяма Паника ги Тресе!
88
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буци не разбра ли, че вече никога нема да управлява, явно не е разбрал банкянската мисирка :)))
87
7
 
6
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Гаргамел ще вземе папката. Има 7 дена. А на Боко не му се оди при Бай Ставри.
86
1
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахаа, Боко клати ПП, Шиши ДБ. Това е положението другари. Айде на обяд Габриел да връща папката на Рундю и Росен Желязков /Боко/ премиер да 2025г. :))))))))))))))))))))
85
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буцито да си гледа миската и детето в Барселона, да се грижи също и кюлчетата и пачките му евро да не изчезнат изведнъж :))) То е срам, че такъв индивид ни е управлявал, но простолюдието си е простолюдие :)))
84
3
 
16
 
! Отговори
Чухте ли го кИкИ бе преди 1 месец
бил Звънят на Борисов, ама не му вдигал и за Тва бил Спал Сам тая Нощ - ама изобщо не ми се мисли, какво има предвид и за кво е търсил Борисов посред Нощ и плаче, че бил бил Спал сам тая Нощ!
83
3
 
15
 
! Отговори
Комунистите преди 1 месец
Старите *** -христо , панев и атанасов , използваха кирчо да обере негатива и сега ще щракат с пръсти на островитеДаже и комсомолеца - асенко ще го отнесе като почнат раследванията за милярди источени от дьржаватаВсе пак костов им е ментор
82
7
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Бойко до кога ще ги търпи тия ...
81
2
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Като гледам кирчо се чудя защо за шофьор се изисква психотест а за депутат не
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 74 Така е, но ББ намери достоен еквивалент в лицето на ППра3ите и ДБииилите. Изобщо... надежда отнийде взорът не види.
79
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лели ГЕРБ пак са налазили форума и съскат като змии.А копейките им пригласят.
78
4
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Баце трябва дае луд да се сдружава отново с тотал щета като тоя , атанасов и ристъоДенков - австриеца с инжинерите които ще се исипят след -31 даже не го коментирам
77
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко ги врътна, но беше ясно, въпроса беше кога !
76
10
 
5
 
! Отговори
Знаещ преди 1 месец
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал на държавна служба
75
5
 
19
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 месец
Само приказаки от Киро, а корупцията, инфлацията, престъпността, безработицата и апатията растат!!!
74
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко щял да прави реформи в службите,ама някой друг път.Щял да подпише споразумение,ама на кукуво лято.Като го знаем как се врътка по три пъти на ден,не може да му се има никакво доверие.
73
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-противен от банкянския едва ли има, абсолютен мало умник е, но и феновете са му такива :)))