Кирил Петков: Не сме се чували след снощните пресконференции с никого

През цялото време ПП не са контактували с Борисов
Обновена: 18 мар 2024 09:13 | 18 мар 2024 09:05, Нели Христова
187
Кирил Петков: Не сме се чували след снощните пресконференции с никого
Снимка: БГНЕС

През цялото време на последните преговори с ГЕРБ-СДС за правителство не сме контактували с Бойко Борисов. Няколко пъти опитах да направя връзка с него, но той явно настояваше да общуваме само с преговорния екип. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков в студиото на bTV.

Ние бяхме оптимисти, снощи в 18 часа колегите казаха, че са готови да се върнат към първоначалната уговорка – управление с ротация на 9 месеца, и ние се съгласихме, каза Петков.

Отстъпихме пред настояването Мария Габриел да е и външен министър освен премиер. Двамата с акад. Денков очевидно си имат доверие. Само три в света са такива случаи и това не е типично, но отстъпихме, каза Петков.

Но в 18 часа ни казаха, че не могат да подпишат споразумението. В него става дума за следващите 9 месеца. Рестриктирахме плаващите мнозинства, за да спрем тази практика и да продължим да се срещаме всяка седмица и да се уговаряме какво правим през следващата.

При регулаторите като премахнахме всякакви квоти правим процеса по смяната на ръководните им органи може би по-бавен, но по-отворен пред цялото общество. Те сякаш приеха това, каза още Петков.

Но ние искахме за службите да има реформа и това да се впише в споразумението. Колегите тук имаха проблем с фиксирането на точна дата за започване на реформите, искаха да има по-свободен текст. Ние сложихме дата 31 юни 2024 г. за започване на реформите в специалните служби. Тяхната версия беше без точна дата. Чувството беше, че има още едно-две уточнения, но после се оказа, че не е така, каза Петков.

Според него нищо не предполага днес папката да се върне празна, имало още 7 дни да се разберат за всичко.

"Не сме се чували след снощните пресконференция с никого. Отивайки на избори с тази социология нищо няма да променим", каза Петков.

Той предположи, че интервюто на Асен Василев в 20 часа по Би Ти Ви снощи не е нещото, което е преляло чашата у ГЕРБ. "Според мен по-скоро са имали време да прочетат внимателно с лидера си споразумението и са решили, че не им харесва", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
8
 
! Отговори
вече преди 1 месец
Вече не им обръщам внимание.
131
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире,нали казваш че тия, с които се надяваш да се "чуете", са мафия бе чадо? Лани скачаше по площадите и викаше "мутри вън".
130
0
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
На снимката се вижда дете, което току що е осъзнало, че батковците са го прилъгали само да си даде играчката и то няма никакъв шанс да си я върне, но все пак е решило да се преструва, че всичко е наред и да си играят заедно :)
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лицемери!
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз на тоя човек съм му благодарен че изпра най накрая Бойко Борисов Умирисов
127
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отивай си там откъдето си дошъл. Тебе не те интересува благоденствието на българският народ, а това как да угодиш на господарите си. Махай се докато е време. После няма да ти остане време и да съжаляваш даже!
126
0
 
15
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 месец
Махай се канадска гад.
125
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Русия и трябват пет минути за да неутрализира целият така наречен Запад и още пет минути за да го изпари във вечността. Русия ще победи във всякаква война, най - вече ядрена!
124
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Н-ние Запорожие. Продължават боевете в Работино, където руските бойци държат позиции южно и източно от н.м.. Малко на изток, в района на Вербовое, има напредък в северозападната част на н.м.. В североизточната част на Ореховския сектор войниците на руската армия освободиха от фашисткия бандеровски ботуш н.м. Мирное. Някои източници съобщават, че Мирное е под контрола на руските въоръжени сили от януари 2023 г. и не е имало скорошни битки в тази зона.
123
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"В Русия няма смъртно наказание, но предателите от РДК винаги ще бъдат третирани като терористи", каза Владимир Путин, намеквайки, че Русия не се интересува много от заловените терористи. РДК е терористична организация, състояща се от руски предатели и нацисти, воюващи за Украйна. Под техният флаг украински войници влизат на руска територия.
122
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Донецко н-ние. В Первомайское е регистрирано леко настъпление на руските витязи. Боевете в н.м. се водят отдавна и за ВС на РФ все още не е възможно да го освободи - зомбакнацистишена оказва яростна съпротива. Продължава системното настъпление на ВС на РФ в Красногоровка. Сблъсъците се водят в южните покрайнини. Зомбакнацистишена продължава да прехвърля допълнителни резерви за задържане на н.м.. Водят се боеве в Георгиевка. Зомбираната по натовски стандарт биомаса контраатакува, пречейки на руските бойци да се укрепят на новозаети позиции.
121
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Авдеевско направление. Най-тежките боеве се водят в района на Бердичи, където ВС на РФ атакуват с бронирана техника, а противникът периодично контраатакува. Унищоженото н.м. по същество е в сивата зона. Нито една от страните не успява да постигне сериозни успехи в настъплението. Продължават боевете в Орловка и Тоненкойе. Зомбитата на киевският наркокартел категорично не желаят да дадат н.м. под пълен контрол на ВС на РФ, като че ли пъпа им е хвърлен там.
120
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Артемовско н-ние. ВС на РФ продължава Щурмът на Богдановка и Ивановское (Красное). В последното има напредък. ВС на РФ вече контролират около 70% от н.м.. В Богдановка - без промени, зомбитата на киевският наркокартел държат южната част на н.м.. Локални успехи на ВС на РФ на южния фланг - в района на Клещеевка и Андреевка има леко напредване.
119
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Границата. През изминалото денонощие зомбитата на киевският наркокартел няколко пъти атакуваха Белгородска област. Целите са били селищата Козинка и Сподарюшино. Зомбакнацистишена дори успя да навлязе в покрайнините на Козинка, но не успя да се закрепи там и бяха избити. Освен това те обстрелваха населени места в Белгородска област, включително и самия Белгород - има загинали и ранени.
118
0
 
10
 
! Отговори
2 преди 1 месец
Изданието пише, че според Радакин атаките срещу Крим и руския флот са ключът към успеха на Украйна през 2024 г.
117
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 1 месец
"НАТО и Украйна се сринаха психологически, защото не можаха дори да унищожат Кримския мост." Според Sunday Times Великобритания е препоръчала на Киев да отложи настъпателните операции в Украйна и да се съсредоточи върху атаките срещу Крим и Черноморския флот. Изданието пише, че министърът на отбраната на страната Грант Шапс и командващият британската армия Тони Радакин са препоръчали на украинците да задържат линията, особено на северния и източния фронт.
116
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Папа Франциск поздрави Владимир Путин за победата му на изборите.
115
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире, кукловода кога ви каза да обявите, че сте се разбрали?
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Авдеевец оцеля по чудо благодарение на руските военни. 25-годишният Евгений Лантух беше в Авдеевка по време на най-ожесточените боеве. През тези месеци Евгений е видял много ужасни неща: от грабежи от зомбитата на киевският наркокартел до най-жестоките обстрели. В резултат на друг обстрел няколко ракети удариха къщата му и той се е озовал под развалините. "Успях да се измъкна, но когато започнах да повдигам плочата, разбрах, че пред носа ми стърчи арматура. Удари ми окото", каза Лантух.
113
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Списъкът на загиналите в резултат на ракетна атака срещу Одеса на 15 март беше допълнен от някой си Иван Свид, офицер от специалните части. Според местни медии Свид, завършил Одеския университет на МВР, е работил в полицейското управление. Не се уточнява към кои спецчасти е принадлежал, но при положение, че е атакувана сборната десантно-щурмова бригада на Националната полиция "Лють", най-вероятно Свид е бил от някакъв батальон със специални сили към тази ОШБ.